יום ראשון, 17 ביולי 2016

ג׳אסיה/המיגדלור 13 יפו (מול מיומנה)

מסין יפן הודו ויפו באהבה



על סושי כבד אווז, קוקטייל סאקי קמפרי ומה שביניהם, בג׳אסיה לא מתביישים לשחוט פרות קדושות...


בעוד אנחנו בדרך להתקפלות התקשר יקיר ושאל: "אתם מביאים לי משהו לאכול?", חייל בחופשה (גם אם הוא משרת קרוב לבית) לא משאירים רעב, לכן בחרנו בשבילו מהחלק הביזארי של התפריט סושי כבד אווז.
בג׳אסיה נותנים כבוד למטבח האסייתי אבל גם לא מתביישים לערבב בין סוגי חומרי הגלם והתבלינים כך שהתוצאה הסופית גן עדן לחובבי המסתורין הקולינרי. 
מבנה האבן העתיק בו שוכנת המסעדה יחד עם התקרה הגבוהה מושכי עניין, ומשרים אווירה נעימה.
לעיצוב האישיות הפעם פתחנו בקוקטיילים לשרון אננס בזיליקום ג׳ין ואננס , ובשבילי שילוב יפני איטלקי שכלל סאקה וקמפרי (35 שקלים).
בזיליקום וקמפרי

כמנת פתיחה חינמית קיבלנו סוג של טורטייה הודית עשויה מעדשים אותה טבלנו בהנאה בטחינה מעורבת בצ׳ילי(נחמד), לבנה ירוקה (מעניין) וחמוצים יפנים.
על חשבון הבית

מנות נוספות גיוזה עוף פריכה, וסלט קינוקו טבעוני (42 שקלים) הסלט היפני הכיל שלל פטריות מוקפצות, עלי בקצ׳וי (כרוב סיני) שעועית שחורה וטופו ברוטב טריאקי, מנה ממכרת וטעימה.
גיוזה
הגיע זמן סושי והר הגעש (פוטו מאקי) היה יצירת מופת מהממת ביופייה, רול עבה עם אצה מודגשת במילוי דג טונה רצועות דלעת כבושות (קנפיו) ועירית, במעטפת דג סלמון אבוקדו ושבבי טמפורה.
באור הנעים של המסעדה השילוב בין הצבעים היה מושלם, ולאחר טעימה לא נותר אלה לומר לסושי שף תודה על שימוש נכון ומדויק בחומרי גלם טריים. (56 שקלים )
יצירת מופת
הבשרי שבתפריט בחרנו בפקין דאק (78 שקלים), נתחי חצי ברווז עשוי בתנור ברוטב סיני מתוק בתוספות קטנות של ירקות חתוכים, רוטב צדפות,  צ׳ילי , ורוטב ויסין (שום חומץ וצ׳ילי) כל זאת הכנסנו למנדרין פנקייק (בצקית דקה) ומהודקת הקומפלקס של הלאפה הסינית יכל להיות מעניין יותר לו רק  הברווז היה יותר עסיסי.


לאפה סינית 

בירה קרין יפנית בלונדינית נמוכה ומוגזת בכוס של רבע ליטר (24שקלים) הובילה לקינוחים

 מה הייתם מעדיפים?
קרם בורלה וניל ג׳נ׳ג׳ר ושקדים קלויים או קונוטציה של פנקוטה ומלבי עם שמנת מתוקה, פירות יער, רוטב מנגו , פיסטוק קלוי וחלב קוקוס (36 שקלים)
פנקוטה מלבי
מבחינתי מדובר בשתי מנות טובות אבל הקרם בורלה מנצח בנקודות.... 


לסיום חוב קטן, המנה הלא קונבנציונלית של סושי כבד אווז ושערות קדאיף שמאסטר סושי ביפן היה מוכן למות ולא להכין אותה הייתה נהדרת (כך אמר הילד)
שערות קדאיף

לידיעה: שרות משלוחים ליפו ת״א והסביבה
לשימור: נחמדות ויצירתיות
לשיפור: לא למאנבורגר (מנה לנסיון)
לסיכום: מסין יפן הודו ויפו באהבה












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה