יום ראשון, 27 בדצמבר 2015

מתכוני המוכתר/לפת כבושה

מתכוני המוכתר/שלרם

חורף הוא זמן טוב כדי ליהנות מנפלאות הלפת הכבושה או המבושלת , קבלו מתכונים נהדרים לירק הבריא, שמכיל מנה נדיבה של סיבים תזונתיים וויטמינים.
לפת כבושה
הטעם הנהדר והמעורר תאבון, הצבע האדום העז וקלות ההכנה גורמים לי להכין ולהתלהב כל פעם מחדש.

המצרכים:
4 יחידות לפחות של לפת בינונית
1 יחידה סלק( לתוספת צבע)
מלח גס, מים וחומץ 

אופן ההכנה:
שוטפים את הלפת והסלק לא מקלפים וחותכים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
מכניסים לצנצנת זכוכית או פלסטיק, 
מוסיפים מים ומלח ( כפית מלח על כל כוס מים) 
סוגרים מחכים כשבוע, מכניסים למקרר ומתחילים לאכול.

אדום אדום
לפת מבושלת/ שלרם
תנור הנפט הישן
בילדותי בחורף היינו מתקבצים בסלון הבית צופים בשידורי הערוץ הראשון והיחיד, על תנור נפט אימי הייתה שמה בעזרת מתקן מיוחד סיר עם לפת, שהייתה מתבשלת לאט לאט על האדים, בזמן שהלפת הייתה מבושלת היא הייתה מוסיפה מלח פלפל שחור, ומגישה את המעדן המחמם בעל הטעם המיוחד לשולחן.
בשוק התקווה יש עד היום מקומות בהם עדיין אפשר לקבל את הנשנוש העיראקי המיוחד שקרוי בפיהם שלרם

אופן ההכנה:
לוקחים לפחות 4 יחידות לפת בינונית, שוטפים היטב  מניחים בסיר , מוסיפים מים שמכסים  את חצי הלפת ומבשלים על אש נמוכה, (על האדים), עד שהלפת מוכנה, (לפחות שעה וחצי),  אם צריך מוסיפים מעט מים.
להגשה: חם חם עם מלח אטלנטי, אפשר גם פלפל שחור וצ׳יסר ערק.
מתבשל באדים
חם חם, מוכן

אם אני יכול גם אתם יכולים!







יום רביעי, 23 בדצמבר 2015

קפה מסעדה/ גן סיפור פארק הרצליה

למבוגרים ולילדים בלבד

"אהבתי את הפולנטת גבינות ששלחה זרועות לעבר הארטישוק השרמנטי, ויחד הם יצרו משפחה חדשה ואוהבת"
התפריט,שמגובה בשף רובי פורטנוי הוא מגוון, נגיש ומחבק ילדים.
הלל והתותים
הקונספט של קפה מסעדה, שממוקם בלב ריאה ירוקה, ומהווה מוקד משיכה לכל המשפחה הוכיח את עצמו בחולון, והגיע גם להרצליה.
הגענו לשם בשעת לילה מוקדמת, עם הלל, והופתענו לגלות שאנחנו לא לבד, ויש עוד הורים, שלא מיישמים את עקרון שעות השינה של פרופסור רולידר וסופר נני. בית הקפה, מעוצב בכישרון רב עם מנרות מעוטרות, כלים יפים ומלצריות מסבירות פנים.
התפריט, שמגובה בשף רובי פורטנוי הוא מגוון, נגיש ומחבק ילדים.

שנדליר
לעיצוב האישיות פתחנו בכוסית וויסקי ג׳יימסון ( 34 שקלים)
וסיידר חם עם יין, מקל קינמון ותפוחי עץ, יופי של משקה מחמם, טעים ומעורר תאבון. (בהמשך המתכון)

אוכל קדימה אוכל:
פוקצ'ת פיצה (49 ₪) עבה במותנים ודקה בבטן  קריספית עם רוטב עגבניות משמח , גבינת מוצרלה וחצאי עגבניות שרי.

פיצה 60/90/60 

ארטישוקים צרובים בשמן זית,שום ולימון על פולנטה  (39 ₪)
מנה מרתקת, אהבתי את העצמאות של פולנטת הגבינות ששלחה זרועות לעבר הארטישוק השרמנטי, ויחד יצרו משפחה חדשה ואוהבת.
הארטישוק השרמנטי

טורטליני גבינות( 62 שקלים)
הכיסונים האיטלקים השמנמנים עם בטן מלאה בגבינות עיזים היו חבוקים בסילאן ושקדים קלויים , שילוב טעמים מוצלח, שהוביל אותנו בכבוד לקינוחים.

עם בטן מלאה
התותים של אריה( 36 שקלים)
מנה שהורכבה לדור הצעיר אבל עם קריצה גם לגדולים, מי יכול לעמוד בפני תותים טריים מתוקים, מכוסים בקצפת בתוספת סירופ תות מרנג וכדור גלידה
  
האריה שאהב תות
מירי פופינס  (38 ש"ח)
דיזרט שמגלם בתוכו אורגיית מתוקים סוערת ומי בחגיגה?
מגדל של טווילים עשויים משקדים מסוכרים, קרם אייריש וגלידת וניל בשילוב קרם ריבת חלב וחלבה, הכל מכל בכל כל...
הכל מכול והכל כל


THE-END

לשימור: חומרי הגלם הטובים, והחיבוק לדור הצעיר
לשיפור: תפריט האלכוהול 
לידיעה: קונספט מצליח לא מחליפים
לסיכום: חיים בסיפור







יום ראשון, 13 בדצמבר 2015

המסעדה סחרוב 22 ראשון לציון

המסעדה

מה כבר אפשר לקבל תמורת מקסימום 30 שקלים למנה עיקרית ותוספות?

בשבת בצהריים שהגענו ל"מסעדה", החגיגה הייתה בשיאה, ערימת משפחות זוללות, מלצריות דוהרות בין השולחנות עם זיקוקים בקינוחים, ומוזיקת רקע שלא מצליחה להתגבר על ההמולה.
ואיזה מסכנים האנשים שחיכו בחוץ (בקור מקפיא),עד שיתפנה מקום.
האחיינים
למי שלא יודע, "המסעדה" נפתחה במקום בו שכנה עד לפני זמן לא רב מסעדת קינג ג׳ורג הוותיקה. הקונספט במקום כולל תפריט מגוון ונגיש במחיר של לא יותר מ 30 שקלים למנה עיקרית ותוספות.
הגענו לשם עם חבורת אחיינים רעבים, שהלכו פה אחד אחרי המנה הנחשקת, המבורגר 220 גרם  בתוספת צ׳יפס.
ההמבורגר שהגיע באיחור קל עם כל התוספות הרגילות הסב לילדים הנאה רבה, ואכן נראה שמדובר בעסקה טובה, זו לא הייתה מנת נתח קצבים אבל עדיפה על הרשתות המהירות האחרות.
עסקה טובה
מנות נוספות:
כנפי עוף קריספיים ברוטב צ'ילי מתוק בצל ירוק, וצ'יפס גפרורי
וסלט נתחי עוף עסיסיים מוקפצים עם בצל סויה ירקות שומשום ובוטנים היו זינוק בעליה בחצי קלאץ'.
שתייה קלה , בירה מחבית בכוס מפנקת, וצ'יסר נמכרים ב 10 שקלים.

קריספי


זינוק בעלייה

הקינוחים (20 שקלים) 
עוגת שוקולד חמה מתוקה בהגזמה.
עוגת גבינת פירורים הוגשה בכוס קטנה, הייתה מפתיעה טובה וטעימה.
עוגת גבינה

לשימור: המחירים
לשיפור: שליטה 
לידיעה: צריך סבלנות גם אם הזמנתם מקום מראש
לסיכום: מסעדת פועלים משודרגת
תפריט מגוון נגיש וטוב








יום רביעי, 2 בדצמבר 2015

מתכון קל לזיתים כבושים ומקומטים


זיתים רבותי, זיתים


זיכרון ילדות עם מערבולת של טעמים ורגשות, מארוחת ערב בשכונת ואדי ג׳וז בירושלים המזרחית, בדרך למתכון לכבישת זיתים נהדרים קרנצ׳ים עסיסיים, שמתפוצצים בפה, ומשדרגים כל ארוחה. 


ההנאה שבקטיף
הבוקר הבן שלי יקיר, התקשר ואמר שהזיתים שהכנתי נהדרים
התרגשתי מאוד מכיוון שהחודש האזכרה של אבי יעקב מוכתר ז"ל , שהיה נוהג בכל שנה לכבוש כמות גדולה של זיתים נהדרים, ולחלק לכל המשפחה. זה הזכיר לי שבילדותי התארחנו אצל משפחה ערבית בשכונת ואדי ג׳וז בירושלים המזרחית, ובעוד אבא שלי מחכה שיגמרו לצבוע לו את רכב הדופין בכלום כסף באחד המוסכים שבסביבה, הוזמנו לארוחת ערב, אלו היו ימים של שקט, אפשר היה להסתובב בירושלים המזרחית ממש כמו בתל אביב, ואף אחד לא חשב שיבוא יום ויזרקו עלינו אבנים. בזמן שחיכינו לארוחת הערב, אם הבית פרסה שטיח על הרצפה, שבמרכזו מפה ומיד החלה לפזר:  לבנה תוצרת בית, ביצים רכות, ירקות, פיתות חמות וזיתים שבורים, אך איזה זיתים נהדרים!!
ככה ישבנו על השטיח, ונהינו מארוחת ערב פשוטה וטעימה.

לימים אבי הצליח לשחזר את הטעם המיוחד של הירוקים השבורים, שהיו מתפוצצים בפה, ומשדרגים כל ארוחה לארוחת מלכים.

אם גם אתם רוצים להכין זיתים נהדרים בכלום זמן אז... 
קבלו מתכון קל ופשוט להכנה:

מצרכים:
זיתים טריים וחלקים, בכל צבע אפשרי
שני לימונים שטופים
מלח גס
פלפל יבש חריף
מי ברז רתוחים שהתקררו
בצנצנת זכוכית

את הירוקים אני שוטף היטב, ומול הטלוויזיה כריפוי בעיסוק חורץ אותם בסכין בעדינות, ומשרה אותם במים.
את המים יש להחליף בכל יום במשך עשרה ימים
לאחר מכן, אני מסנן ומכניס את הזיתים לצנצנת זכוכית נקייה

אופן ההכנה:
על כל כוס מים, מוסיפים כף מלח
פרוסות מלימון גדול טרי
פלפלים חריפים אדומים יבשים בהתאם לטעם האישי. (לא ממליץ להגזים)
לסגור עם מעט שמן זית למעלה, ומדי פעם לפתוח כדי לשחרר לחץ.

אחרי שבועיים אפשר להתחיל לאכול זיתים קרנצ'ים מפוצצים בשמן, טובים לבריאות ומומלצים לשדרוג כל ארוחה, או לצד איזה צ׳יסר וודקה קפוא, זה הזמן גם לחלק לצנצנות קטנות, אפשר גם לתבל בהתאם לטעם האישי בפלפל אנגלי, בזיליקום, שום ושמן זית (חובה), ולחלק לאהובים שלכם

זיתים שחורים מקומטים:
שלב א' - יש לשטוף את הזיתים במים להכניס לכלי רחב אפשרי מפלסטיק, ולהוסיף בנדיבות רבה מלח גס.
שלב ב' -  לכסות  בשקית ניילון פשוטה, ולהניח מלמעלה משהו כבד  (אני בחרתי בשתי אבנים).
שלב ג'  - מדי יום יש לערבב ולנקז נוזלים לאחר 10 ימים אפשר לנער מהמלח ולהתחיל לאכול
לכסות במלח גם
אפשרות שנייה: 
להכניס את הזיתים לחיתול או בד נושם ,להוסיף מלח גס בנדיבות לסגור ולקשור בצורה שהנוזלים יוכלו לטפטף, כעבור 10 ימים אפשר להתחיל לאכול, וליהנות מזית טרי, ומפתה.


שחורים ויפים


 אם אני יכול, גם אתם יכולים!


יום חמישי, 26 בנובמבר 2015

ביסטרו/עוגיס שוק לוינסקי ת"א

בית קפה/קפליקס

                                                       

רחוב מרחביה 4


מה קורה לסמטה עזובה ואלמונית, כאשר נפתחים בה שני  מקומות חדשים ומעוצבים? "דווקא המאפיה של עוגיס הפתיע ולקחה אותנו לתענוגות מתוקים", בקפליקס תוכלו לקבל בנוסף לאווירה מגוון סוגי קפה, ועוגה ירוקה מטריפה.

תענוגות מתוקים

 שישי בבוקר, רחוב מרחביה מתעורר למציאות אחרת!  "לופו דגים", חנות מופלאה ומצוינת, כבר לא לבד, לסמטה האלמונית, בשוק לוניסקי, נוספו : "עוגיס" ביסטרו אמריקאי ישראלי, וסניף נוסף של "קפליקס" בית קפה קטן ואיכותי, שילוב קוסמי זה, יצר חיבור בין תושבי השכונה, וצרכני הדליקטסים שמגיעים לאזור.
הופתענו מהאנרגיות שממלאות את הסמטה האקס חשוכה, זה היה מפתה ומדהים להביט באינטגרציה בין יושבי בית הקפה והביסטרו, שהתענגו בשמש הנעימה תוך קקופוניה של שיחות מזדמנות על עניינים קלילים ולא מחייבים.


סמטה מוארת
עוגיס ביסטרו בר
התפריט במקום פשוט תוך נגיעות ייחודיות ומאפיינים של דינר אמריקאי, מצאנו שם כרוב לבן צלוי עם בוטנים תפוחי עץ ונענע, ברוטב מייפל, צ'ילי ודלורית צרובה עם אפונת שלג צ'ילי קרם קארי וקוקוס.
מכיוון שבשעת בוקר עסקינן בחרנו מתוך תפריט הבראנץ'
את האש בראונס (45 ₪) ארוחת בוקר אמריקאית שהותאמה לטעם הישראלי (ללא נקניקיות או קותלי חזיר), וכללה ביצי עין על מצע של לביבות תפוח אדמה ולצידה גוואקמולי טרי רוטב סלסה בשילוב הנכון בין חריף לחמוץ, שמנת חמוצה וגמבות מוחמצות, תוספת קטנה גדולה של סלט ירקות טריים וגבינת פטה. דווקא המאפייה של המקום הפתיע ולקחה אותנו לתענוגות מתוקים שכללו שתי פרוסות עוגה בחושה בטעמים תפוז ובננה, שבלול בצק שמרים בדבש וקינמון, בתוספת חמאה רוטב אוכמניות וחלה טרייה.
ללא נקניקיות וקותלי חזיר

כיאות למקום עם זיקה ניכרת לארצו של פריים מינסטר אובמה, הוגש קפה פילטר שהחזיר אותי לכמה שנים טובות לאחור בזמנים שבניו יורק לא היה אפשרי להשיג קפה אחר מלבד קפה פילטר דלוח וחסר טעם, בעוגיס הקפה היה דווקא עשיר בטעמים, אבל עד שהמים עברו בפילטר, הקפה התקרר. המלצר החביב הציע להוסיף מים חמים, וגם יידע אותנו שאפשרי שנזמין קפוצ'ינו בבית הקפה ממול.

הקפה, והקפה ממול.....
                                                                
בית קפה/ קפליקס
הסניף החדש והפינתי של קפליקס, הוא עוד קפה שכונתי מעוצב ודינמי, שמשמש אכסניה טובה לסטלנים שרוצים להעביר איזה שעה יפה בנחת או סתם לאילו שזקוקים לאיזה קפה זריז ומעורר.. איכות הקפה והמקצועיות בהכנתו הייתה טובה, אך עקב אי עמידה בלחץ היינו שוב חסרי מזל בכל מה שקשור בטמפרטורה הנכונה של ההגשה. בנוסף אפשר לקבל שם כוס קפה קולומביאני חזק קר ומר, שנמזג היישר מהבקבוקים לסינון בפליטר זכוכית.
 פרוסת עוגת פיסטוק ודובדבן אמרנה (14 ₪) הייתה אות הסיום לעוד בוקר קסום ומיוחד.
עוגת פיסטוק

לשימור: האנרגיות ההתחדשות וחדוות היצירה.
לשיפור: להגיש קפה בטמפרטורה הנכונה.
לידיעה: את עוגיס פתחו גיל כהן ועומר כספי שעשו שנים רבות במסעדות שונות בנוי יורק, גיל הוא גם בוגר בית ספר לקולינריה בנוי יורק והספיק לעבוד במסעדות בעלות כוכבי מישלן.
כהן, כוכבי מישלן
הבראנץ: כולל גם מאפים קפה ושתייה קלה והוא מוגש בשישי שבת בין 10:00 – 16:00
לסיכום: אווירה אוכל טוב קפה וחברים. 

יום שבת, 14 בנובמבר 2015

מסעדה אוכל יהודי/אלימלך

אלימלך אוכל יהודי בירה/ וולפסון 35 תל אביב

ביקור באלימלך לא רק נוסטלגיה במיטבה אלא גם תזכורת לאוכל יהודי מופלא, ששרד כבר יותר מ80 שנה. ומי שלא אכל ברוסט עם מיונז וחלה טרייה והוריד כמה שניטים של בירה, לא ידע שמחה מימיו.

80 שנה של אוכל יהודי
לפני כמה שבועות, בשישי בצהריים בדרך לרכישת כמה פינוקים בשוק לוינסקי, עברתי באקראי ליד מסעדת אלימלך, מתוך סקרנות הצצתי פנימה פתחתי את דלת ההזזה הישנה, ותפסתי שם את הבעלים אבי ברמן שלפני כמה עשורים לימד אותי מה זה שניט, איך אוכלים רגל קרושה, קרפלך וקציצות געפילטע מתקתקות, שלא נדבר על הבלונדינית (גולדסטאר), שאין  מספיק מילים ומטפורות שיכולות להלל ולפענח את סוד הקצף המקציף של הבירה המופלאה שהייתה נמזגת במקצועיות, ומוגשת עם פפיון לבן של קצף סמיך ומפתה.
אבי איתו לא התראתי כבר כמה שנים טובות, הזמין אותי לשבת לצידו מזג בכוסות קטנות בירה בוטיק בלונדינית מחבית שהוא מייצר בעצמו, הבירה הייתה קלה וטובה, ולצידה קציצות געפילטע פיש מתקתקות עם ראש גזר באותו הטעם הנהדר והבלתי נשכח. 
אבי ברמן בעבודה
מפאת קוצר הזמן לא יכולתי להישאר לקבלת שבת, שמתקיימת במקום, אבל הבטחתי לחזור בקרוב. מיד פרסמתי סטטוס נרגש בפייסבוק על ביקורי במוסד, שעורר תגובות נלהבות.
בשבוע שעבר, חזרתי עם שרון שתמיד אהבה לבוא איתי לשם.  אבי ציני כהרגלו, קיבל אותנו בשמחה, מזג כוסות קטנות של בירה בוטיק הפעם שחורה (4 אחוז אלכוהול), בירה נעימה רכה ומתקתקה. בהמשך אבי העמיס לשולחן את המטעמים המזרח אירופאים, שכללו: געפילטע פיש בטעם נהדר ולא מפוענח ברוטב ממכר וחזרת. 
געפילטע לא מפוענח
כבד קצוץ קלאסיקה במיטבה 
קלאסיקה
קישקע נימוח במילוי שומן בקר קמח, ולצידו אפונה וגזר מאודים. 
ממולא פולני
פילה דג מלוח טרי, מלפפונים חמוצים, וחלה טרייה. 


מלוח לבירה
אחרי שחשבנו שירד המסך הגיע,  הגעפעקלט או ברוסט שזה תבשיל שמוגש כבשר קר שכולל חזה ולשון פרה, שעברו בישול ארוך וחיתוך לפרוסות דקות, מי שלא אכל ברוסט עם מיונז וחלה טרייה הוריד כמה שנטים של בירה, לא ידע שמחה מימיו.
חזה ולשון פרה
 הסיפור של האוכל המופלא והאלמותי, שמוגש עכשיו במקום הוא לא בהתאם לסטנדרטים הנהוגים אלא בהתאם לגחמנות של אבי, וברצונו הבלתי נגמר לפנק.
כמחווה לשנת ה80 של המקום, ולזכרם של הוריו אלימלך ואלינקה ברמן, שהקימו את המוסד הידוע, המחיר לארוחה המלאה 80 ש"ח.

אלימלך ברמן ז"ל

לשימור: עוד 80 שנה של אוכל יהודי אותנטי ומיוחד.
לידיעה: ברמן גם מארגן סיורים בשכונת פלורנטיין בשילוב ארוחה במסעדה, ובכרם העתיק שבבעלותו בבנימינה.  טוב לדעת שהוריו של ברמן היו עוזרים רבות לקהילה, ואבי הפצועים שמחה הולצברג ז"ל היה מרבה לארח במקום פצועי צה"ל, ברמן משתדל לשמור על המסורת.
לשיפור: בירה מחבית בכוס גדולה.
לסיכום: נחמד ומרגש לחזור לשם גם אם זה שונה מהמתכונת אליה הורגלנו. כדי ללמוד על שעות הפעילות של המקום והסיורים, מומלץ ורצוי להתקשר:
052-8144477



יום שבת, 7 בנובמבר 2015

מסעדה קניאל בשרים ואוכל בוכרי

קניאל בשרים / דרך בן צבי 106 תל אביב

"אחרי כל הפחמימות, שאלה שרון  מה יש לך ממרק?  אבל לאחר שהיא טעמה ממרק הדושפרה, הוציאה קולות שמתאימים יותר לזמן ומקום אחר.."

מרק דושפרה
לא רק גידי ואהרוני יצאו למסע מופלא באוזבקיסטן, ופגשו אוכל בוכרי אותנטי טעים ומרגש. במסעדת קניאל בשרים בתל אביב, הרגשנו שאנחנו במדינת האורז והכיסונים. האוכל הבוכרי מאופיין במרכיבים של אורז בשר ירקות ובצקים מאודים בתיבול וטעימים ייחודים, שנשתמרו עוד מהימים שבוכרה שכנה על דרך המשי, והייתה עיר מעבר לסוחרים מסין הודו ואירן.

לקניאל בשרים, הממוקמת בכניסה למגרשי האימונים של מכבי תל אביב בקריית שלום, הגעתי בעקבות פוסט של השף גבריאל פנחסוב, שיחד עם עמיתו גיל חובב חנכו את המסעדה החדשה, אגב בעבר הייתה שם מסעדת "שיפודי אורלי", המקום עבר שיפוץ כללי, ונפתח מחדש בניהולם של בלה וקניאל שמעונוב.




נעים להכיר, הזוג שמעונוב
הקומבינה מתחילה במבחר סלטים טריים  לפתיחה (10 ש"ח לסועד), הטוויסט בעלילה היה מרתק, סלט בוכרי פשוט ומעורר תיאבון טבעות עגבניות, מלפפון בצל ופיטרוזיליה חתוכים גס בתיבול בשמן זית חומץ ומלח, כמובן גם לחם בוכרי טרי וקריספי, אבל לא בשביל זה התכנסו, ביקשתי לטעום מכל המיוחדים שיש להם להציע. 


גושגוז'ה (7 ש"ח ליחידה), מאפה פריך, במילוי בשר בקר ובצל.

מנטו (6 ש"ח ליחידה), דמוי דים סאם, שפירושו מסינית נגיעות קטנות בלב, הכיסונים העדינים המאודים במילוי בשר בקר שומן כבש ובצל, אכן נגעו במקומות הנכונים.

מנטו
גושגוז'ה
אושפלו -  יצירה של אורז עגול בשר בקר וגזר. 

באחש -  סימפוניה של אורז בשר קצוץ וכוסברה.


אשפולו
באחש
אחרי כל הפחמימות, שאלה שרון  מה יש לך ממרק?
אבל לאחר שהיא טעמה ממרק הדושפרה (25 ש"ח), היא הוציאה קולות שמתאימים יותר לזמן ומקום אחר.. 
המרק שמהווה ארוחה בפני עצמה היה מלא בכל טוב, ומשמני הארץ: גרגרי חומוס, גמבה, עגבניות, בצל, שמיר ודובדבנים רוסים חמוצים, יחד עם כיסונים בהירים ששטים להם במרק כמו סירות נייר באמבטיה. כל התרכובת הזו הייתה בטעם נהדר מרגיע, והלוואי אלינו בכל שבוע.

לחשוב שכל זה עד עכשיו היה הקדימון למבחר הבשרים שהוזמנו מראש מעט מעייף, אבל בקבוקון של 100 מיליגרם וודקה חורציצה קפואה (25 ש"ח) עשה את העבודה, ופעל כמעורר תיאבון להמשך הארוחה. 
לחיים טובים
נתחי שווארמה וסיח פרגית (18 ש"ח), מתובלים עסיסיים וטובים, אבל מומלץ להתייחס יותר למיוחדים. 

סטייק אנטריקוט וכבד אווז (69 ש"ח) ורדרד שומני, וצלוי לעילה ולעילה בטעמים שרק גריל פחמים, ויד מיומנות יכולים להפיק, על הסטייק הונחה תוספת בריאותית, שכללה נתחי כבד אווז שנמסו בפה כמו מרשמלו במדורת ל"ג בעומר.

סיח של רולדת פילה בקר (35 ש"ח), מגולגלת בתוך פס שומן בקר במבנה שבלולי
 יצרה לא רק מראה רומנטי ומפתה, אלא גם ניגודי טעמים וטקסטורות בשילוב מעניין.

רוגלך בשרי
לסיום, וויתרנו על מבחר הקינוחים, וזכינו בריבת חבושים ביתיים מענגת, ותה ירוק.

תה ירוק דז'סטיף, נטול אלכוהול
לשימור: מגע אישי, טריות , ומחירים נוחים
לשיפור: איזה קינוח אותנטי כמו לאבז שזו חלווה בוכרית ממכרת.
לידיעה: סגור בשבת.
לסיכום: מבוכרה באהבה.

יום שני, 19 באוקטובר 2015

גלנליווט פופ אפ/  נחלת בנימין 48 תל אביב

 THE GLENLIVET


חנות הפופ אפ, "גלנליווט" הראשונה לוויסקי סקוטי בישראל, נפתחה בתל אביב. תמורת אלף שלוש מאות ש"ח תוכלו לצאת משם עם בקבוק וויסקי נדיר ומיוחד. אפשר גם סתם לתפוס ראש טוב על הבר. 

כל חיי הבוגרים אני מחפש ריגושים, החנות החדשה והזמנית לוויסקי במרכז תל אביב עשתה לי את זה. הוזמנתי למפגש בלוגרים ובעלי עניין להתרשם מהמקום.
כשנכנסתי לחנות שהוצבה בקפידה, לא יכולתי שלא להתרשם מהמקום המושקע שבה לידי ביטוי בעיצוב מוקפד תוך רצון  להעביר את חווית המותג, הגוונים החומרים והטקסטורות משתלבים בהרמוניה מושלמת להעברת תחושת יוקרה וגלם. באופן אישי ריגשו אותי בקבוקי הוויסקי המיוחדים שפוזרו במקום, הבר המעוצב והנוח כאילו נולד במיוחד בשבילי. 


עיצוב מוקפד
במהלך חווית הערב המרתק לגמנו כמה דברים טובים ממהדורות נבחרות של גלנליווט, וטעמנו כמה דברים טובים של השף מאיר אדוני, שיצר תפריט קוקטייל שכלל מנות קטנות ומורכבות שנקראו בשמות כמו: מקסיקו, לילות בומביי, ים ספרדי שחור, וסתיו איטלקי, דיבר אלי מרק אקזוטי, שהוגש בסוף הערב כקינוח מעורר, שכלל מיץ תפוזים, אשכוליות, קרם קוקוס פסיפלורה ופירות.

מאדוני
השף










על החנות:
החנות תהייה פתוחה לקהל הרחב לפחות לשלושת החודשים הקרובים או עד גמר המלאי כאשר הלקוחות יכולים להתרווח במקום ללגום וויסקי, ולעיין בספרייה העשירה. בהמשך מתוכננים ערבים עם זמר אורח טעימות שף וסדנאות.

מביני עניין יכולים להעשיר את הבר האישי שלהם ברכישה מהמהדורות הנבחרות שנמכרות במקום.
הראשון המלך הבלתי מעורער:
The Glenlivet Single Edition - PRISTINUS 
חזק ובועט
וויסקי ייחודי סינגל קאסק שיוצר בחבית בודדת ואושר ע"י המאסטר בלנדר הלן וינצ'סטר שקבע ללא עוררין שמדובר בוויסקי ייחודי ונדיר, חבית זו לא דוללה במים ולכן 58.4% של אלכוהול נותנים בהתחלה הרגשה  בועטת בחלל הפה בהמשך מושכת  למתקתקות חמצמצה מתובלת בקרמל תפוז ווניל, הסיומת ארוכה רכה ומתוקה. מהדורה זו כוללת רק 609 בקבוקים שהניבה החבית ומתוכם 130 ימכרו בחנות בתל אביב. עלות הבקבוק 1300 ש"ח.
 המלצת המוכתר לרכוש שניים אחד כדי להעביר בסבבה את לילות החורף הקרים, ואת השני לשמור לעוד כמה שנים מי יודע כמה זה יהיה שווה.

השני הנסיך: 
The Glenlivet Guardians Chapter 
עדין ומלטף
וויסקי עדין יותר רק 48.7% אלכוהול בלנד ייחודי של חביות נבחרות עם השפעות פרותיות, ותיבול עדין. אהבתי מאוד את הטעמים שנשארו בפה אחרי הלגימה, ובעלות של 400 ש"ח הוא בהחלט מומלץ לשבתות וחגים.  

לשימור - החדשנות והחשיבה המקורית.
לשיפור - לא רק בתל אביב
לידיעה: פתוח א-ה משעה 10:00-23:00
ימי שישי וערבי חג 10:00-14:00
מוצ"ש 23:00 צאת השבת
לסיכום: מפגש מרתק עם עולם הוויסקי המתפתח בישראל.