שאנטי באנטי ביערות הכרמל
באחוזת יערות הכרמל "סבלנו" מחוסר מתח ודאגות אבל נהנינו ממנות שף נהדרות שהובילו לסופש קולינרי טעים ומענג
בתור הייפר ( שמעולם לא אובחן רישמית) הגעתי לאחוזת הכרמל עם לא מעט חששות שהשקט הצפוי יהרוג אותי,אי אפשר היה להתעלם מהנוף המרהיב של הכרמל בדרך לאחוזה. אהבתי את העובדה שהצ'ק אין היה בישיבה נוחה מול פקיד הקבלה ולא תוך המתנה בעמידה.שביקשו ממני לא לדבר בלובי בטלפון הניד הרגשתי כמו תלמיד נזוף בכיתה, בהמשך הבנתי שזה לא כל כך נורא...החדר שקיבלנו היה לא גדול וללא מרפסת , אבל משופץ , נקי ועם פינת קפה ומכונת אספרסו, מהחלון ביום יפה אפשר לראות את הים.
אספרסו
אספרסו |
" אוכל קדימה אוכל
אוכל קדימה אוכל
לאכול פה את הכל
לאכול פה ולא לזלזל
אוכל קדימה אוכל"
היה לי לעונג להיפגש בלובי המלון על כוס אספרסו קטן עם השף אמיר כלפון שכבר יותר מעשור מנהל את המטבח של האחוזה ואחראי גם על מלונות הבוטיק האחרים של הרשת.
כלפון הרגיע אותי שסיפר שהתפריט מאוזן ולא מורכב רק ממזון בריאות, השף הבטיח שכל חומרי הגלם והתבלינים טובים וטריים:
"המגמה שלנו שיהיה אפשר להנות מכל העולמות".
עם השף |
לאכול כמו במסעדה:
כיאות לאחוזה מפוארת הארוחות למעט מנות ראשונות הן בהזמנה מהתפריט ובהגשה,
הרגשנו במסעדת שף...
המלון שומר כשרות ,כל המנות העיקריות נעשות במקום למעט בשישי ושבת .
במהלך סוף השבוע סעדנו חמש ארוחות טובות, לא הלאה אתכם יותר מדי בפרטים ולכן בחרתי לנגוע במספר מנות נבחרות.
מבחר המנות הראשונות מגוון , מבחר סלטים מיוחדים, מאפיים והמון דברים טובים,
השרות ברובו מקצועי ויש כמובן אפשרות להזמין בקבוק או כוס יין בנוסף.( מומלץ)
לארוחת ערב הגענו רעבים ולכן ביקשנו מנות עיקריות שכללו :חזה ברווז בבישול סו ויד , בתוספת תבלינים , קרם אגוזים בנפרד ( מיותר) עם בצלצלי שאלוט, רוטב תפוחים ובטטה פריכה, צורת הבישול החדשנית עשתה לברווז רק טוב והשאירה אותו עסיסי ומחובר לדברים האחרים.
תבשיל בקר מסמאן ( קארי תיאלנדי מתקתק ופחות חריף) עשה לי נעים בפה, מבחר טעמים שהורכבו בנוסף למסמאן עם חלב קוקוס, למון גראס, ג'ינג'ר ואורז מאודה.
מנה מדויקת להפליא מדליוני פילה צלויים בדיוק במידה על גריל פחמים, בתוספת ריזוטו ריחני שספג טעמי בצלים , קרם פטריות יער, גזר ורוטב יין קברנה מצומצם עם חומץ ותבלינים,
על הקינוחים בהמשך...
פילה |
ביצה עלומה |
מיץ טבעי |
לא חשבנו שנשרוד גם ארוחת צהריים ,
אבל זכינו לשתי מנות מופלאות ,
פילה דג בורי עשוי בפלאנצ'ה עם ריזוטו קרמי ודביק שנגעו בו פטריות ורוטב שיטיאקי,
הדג העסיסי והסביבה בצלחת יחד עם כוס יין לבן הרגישו לי מיליונר ליום אחד...
מנה של טורטליני גבינות יין לבן ושום הייתה קלאסית וטעימה.
טורטליני |
אהבתי גם את צורת ההגשה והטעמיים של בוריק עשוי מבצק עלים קריספי עם יוגורט תרד וזיתים, ביצה רכה וסחוג ירוק, נזכרתי בבורקס של אמא בשוק לווינסקי.
בוריק |
בארוחת שישי הגישו לנו תבשילים טובים כמו פילה בורי עם לימון וזעפרן , לימון כבוש וטירשי,
וקונפי שוק אווז, בשר רך ועסיסי שנשר כמו עלה בסתיו.
פילה בורי |