יום רביעי, 28 בדצמבר 2016

וויסקי בר מוזיאון/דוד אלעזר 27 שרונה מרקט
       

לא לגברים בלבד👀

בוויסקי בר מוזיאון הלכו עד הקצה כדי לתת לנו חוויה מענגת שכללה טעימות של וויסקי , אוכל משובח ועוד כמה דברים טובים

שעשועים למבוגרים

כשהבעלים של ה"אוסקר ווילד", רן דור חי,  שלח לי מצגת של ה"מוזיאון בר וויסקי" בשרונה, שהיה בשלבי הקמה נדהמתי מכך שחבורת משקיעים פנטזיונרים  לא נרתעת מהעליות המטורפות
(6 מליון שקלים) כדי להגשים יזמות עסקית לא שגרתית בעליל, שהגענו לשם בפעם הראשונה הייתי המום מהמקום המיוחד שנמצא בלב מנהרה טמפלרית ששירתה בעבר את המוסד. 


כוסות מעוצבות

מאות בקבוקי הוויסקי שזהרו בתאורה הרכה הוסיפו לאווירה המסתורית, ואחרי טעימות בכוסות מיוחדות של כמה סוגי וויסקי איכותיים פרותיים ומעושנים החיים נראו לי הרבה יותר יפים (לא שיש טענות), מיקסולוג הבית פרגן גם לשרון בקוקטייל חזק ונושך על בסיס וויסקי, ושלא כמו תפריט הוויסקי עב הכרס, תפריט האוכל מונה דף אחד, ומי צריך יותר...

קוקטייל וויסקי

אז מה היה לנו?
קרפצ'יו מוסר ים בתיבול מלטף של שום שמן זית ולימון  (52 שקלים)

מוסר ים

לקט פטריות יער ופורטבלו בשרניות מוקפצות ברוב טקט עם שמן זית, שום, צ׳ילי ופטרוזיליה (48 שקלים)
צלעות הטלה היו מושלמות (138שקלים), וגם האנטריקוט סחט רק מחמאות מחבריי לשולחן השמח.


צלעות נהדרות
פילה סלמון הוא בדרך כלל סקנדל או פסטיבל, והכוונה לכך שדקות ספורות נוספות על הגריל מיבשות ומותירות אותו בטעם צמיגי, הפעם הפסטיבל הכיל סלמון עסיסי מטובל היטב ולצידו חציל שרוף זוקיני וקרם סלק (88 ש"ח) 

פסטיבל

הלילה המהנה נסגר בעליית הגג שם קיבלנו חווית קול טעם וצבע עם לגימת עוד כוסית של וויסקי שוקולד ופירות יבשים .

חוויה רב חושית

לידיעה: כשר בהשגחה פרטית, הופעות חיות ואפשרות לטעימות  של וויסקי במחיר מוזל.
אם יש לכם כיס עמוק ממליץ לרכוש וויסקי גלנמורנג׳י 1978 במחיר שפוי של 40.000 שקלים.
לשיפור: ששיכורים הכל טוב
לסיכום: בשביל להעיף 6 מליון שקלים על בר וויסקי ייחודי צריך ביצים מברזל
בהצלחה  
לשימור: האווירה , החיוך, האוכל וכמובן מבחר הוויסקי הענק

4000 ש"ח










יום שלישי, 20 בדצמבר 2016

אוי אמסטרדם
על מלון מקסים, יום בשוק כפר הדיגים, סושי משתלם במיוחד (עד שתיחנקו), עוד קצת דברים קטנים וחשובים.
טבעת התעלות מהמאה ה17
מלון מובומפיק / מול תחנה חשמלית מוזאיקובואו
באופן אישי, (שרון חולקת עלי), העדפתי מלון מפואר מרוחק מעט מהמרכז, על מלון פחות טוב במרכז.
"מובומפיק" מרוחק כרבע שעה הליכה מתחנה מרכזית ובדרך עוברים קרוב לנהר (קררר). במלון יש שירות שאטלים חינם של המלון עד שעה 21.00  ברישום מראש, ואפשר גם לנסוע בחשמלית.

המלון חדיש, החדרים מפנקים, הנוף לנהר מרתק, יש חדר כושר וספא ללא תוספת תשלום, אינטרנט מהיר חינם, ובר איכותי עם קוקטיילים מצוינים. 
על הבר במלון
הירידה לחדר האוכל בקומה 2 נותנת תחושה שהגענו לבראנ'ץ איכותי במסעדה מעוצבת ולא חדר אוכל פעלתני במלון טיפוסי,  במיוחד אהבתי לרדת לשם בשעת בוקר מוקדמת, להסתכל מהחלונות השקופים על הנהר והעיר המתעוררת, ללגום קפה ראשון, להמשיך לסאונה, מקלחת ארוכה ובחזרה לארוחת הבוקר העשירה שכללה: קפה מצוין, מאפים טריים, מבחר גבינות נהדרות, דגים מעושנים, חביתות מטוגנות בשמן זית, ריבות קונפיטורה, שיבולת שועל, פרות יבשים אורגנים ויערת דבש. 

יערת דבש
כיכר דאם:
נחמד לטייל בין הרחובות המתחברים לכיכר, ליהנות מאוכל רחוב נפלא שכלל צ׳יפס בשקית עם רטבים וגבינה מגורדת, עוגת תפוחים מהטובות שאכלתי, ללגום שוקו חם ובירה טרייה בברים המקומיים לתפוס ראש ולחשוב שכל העולם על הזין, וכמובן להיכנס לכל חנויות הבגדים והנעלים של כל המעצבים הנחשבים.


עוגת תפוחים נהדרת בכל קרן רחוב

זה צ'יפס זה
 סושי Nieuwzijds voorburgwal 161  -   MIU 
סושיה יפה, שרות אקספרס של מלוכסנות עיינים בשפת גוף של אלופות קרטה. תמורת 18 יורו תקבלו דיל המורכב מתפריט ענק ודף אישי בו אתם יכולים לסמן בחמישה  סיבובים כמה פריטים שתרצו,  אחרי 3 סיבובים של סושי טעים מעוצב  בכל הגוונים והצבעים עם דגים טריים שרון כבר לא יכלה לסיים את המנה ועברנו לקינוחים.
לידיעה ברגע שלא סיימתם מנה הסיבוב ניגמר, תאכלו כמה שאתם רוצים אבל אל תזלזלו...
מומלץ!
סושי ללא הפסקה

קינוח קטן וטעים

כפר הדיגים:
תמיד נחמד לחזור לאווירה הפסטורלית של הכפר היפה, לאכול אצל הגזלן דגים מטוגנים ומטיאס עם בצל שרק צריך להניח בפה למצוץ וליהנות, יש במקום  גם חנויות, מסעדות וברים יפים בהם אפשר ללגום בירה טובה  להסתכל על הים ולספוג שלווה, כדאי להגיע לכפר בשבת, ואז לתפוס גם שוק אוכל שווה בו אפשר גם לקנות מבחר גבינות מצוינות  ולקחת הביתה,
(לכפר הדיגים מגיעים ב 25 דקות באוטובוס מתחנה מרכזית)

הרינג משובח

שוק אלברט קאוופ/ מבשלת הייניקן
שכונה יפה ורגועה עם ברים מסעדות ושוק ענק ומעניין של בגדים ואוכל, ספונטנית נכנסנו גם למוזיאון הייניקן ובמפתיע ממש נהניתי, תמורת 18 יורו קיבלנו  סיור מעניין, לגימה בבר השמח של 3 בירות טריות ומקציפות (שליש ליטר)  בחנות הממותגת יש מגוון מוצרים, ואם בא לכם מעיל או נעלים עם סמל המוצר זה המקום.
(עשרים דקות נסיעה בחשמלית מהתחנה המרכזית)

נעלי היינקן



לחיים בהיינקן
דגים בשוק אלברט קאוופ

סוכן או עצמאי בשטח?
שהחבר שלי שלומי סתווי שמע שאני מחפש דיל טוב לאמסטרדם הוא מיד המליץ על סוכנת הנסיעות אורית שמחוני, האמת שדי נמאס לי לשוטט באתרים באינטרנט ושמחוני באורך רוח תפרה לי את החופשה עם טיסות נוחות ומלון מצוין, שמחוני גם הסבירה שגם אם מזמינים חופשה דרך אחד האתרים המובילים במחיר החופשה מגולמת גם עמלת הסוכן ולמעשה לא מדובר בחיסכון כספי, לטעמי אין כמו ליווי של סוכן מקצועי שיכול לעזור במגוון בעיות, זה לא נעים להיתקע במלון בשעת לילה מאוחרת שהחדר המפנק שהזמנתם הוא למעשה חדרון בו לנים המלצרים...

לסיכום לכו על זה : אורית שמחוני  טלפון : 0549459789 

רק עם סוכנת

לידיעה: אמסטרדם נפלאה ביום ההולנדים חביבים ונקיים, אבל בלילה צריך להיזהר ,חבורות של סטלנים  שבילו בברים ובקופי שופ יכולים להיות מאוד מסוכנים. 














יום שבת, 3 בדצמבר 2016

לוקה / השונית 2 מרינה הרצליה

באנו לחדש לכם

השפית מאיה קליין אחראית לתפריט החדש של "לוקה" האיטלקיה הוותיקה במרינה של הרצליה, בשלישי בלילה אפשרי לתפוס שם לילה במתכונת הכל כלול.

איזה נוף
את "לוקה" האיטלקיה במרינה בהרצליה אני מכיר עוד מימיה הראשונים, ולא מעט אירועים משפחתיים חגגנו במקום.  בשנים האחרונות לא יצא לי להיות שם, ההזמנה לערב שלישי של יין וטאפסים ללא תחתית באה בזמן, היה זה אחד הלילות החמימים והנעימים של תחילת החורף שאפשרו לנו עדיין לשבת בחוץ אל מול הסירות והים השקט.

נחמד היה להיפגש עם השפית מאיה קליין זוכת משחקי השף 2014 שאחראית על התפריט החדש של המסעדה, ועל הקונספט הכל כלול של לילות שלישי (אחת לחודש) כולל מבחר טאפסים ים תיכונים ויינות של יקב טפרברג. עלות  (199 שקלים) לזוג
משחקי השפית
מבחר המנות הקטנות שמגיעות בסבב ללא הפסקה:
סלט פריקי עם שקדים קלויים, בצל ירוק מלפפון ולאבנה. בריא
פילה דג בס על קרם דלעת עדשים שחורות וסלט סלק. חיסלתי חמש 
קבב דג ים וינגרט עגבניות לימון כבוש ויוגורט. טעים ועסיסי
פסטה פפדרלה פשוטה עם שמן זית שום צ׳ילי גרידת לימון ובזיליקום. פינוק
לחמים חמים קריספים. יאמי 
כרובית מבושלת שנצרבה קלות על הגריל ברוטב טחינה. אהבתי

פשוט וטעים
כרובית וטחינה
סלט פריקי



היינות שהוגשו של יקב טפרברג
פתחתי במרלו וסיימתי בפטיט סירה, בין לבין סודי ביותר...

יין ללא תחתית 
לידיעה: לילה ללא תחתית ימי שלישי אחת לחודש, הערב מלווה בהופעה של להקת פאווה הרכב גרוב שמבצע שירים שונים מסרטים ומוזיקת עולם, בימים הקרובים יצא תפריט חדש ויש גם בראנץ 
לשימור: הרצון להתחדשות 
לשיפור: בלילה קריר זה בעייתי לשמור על המנות חמות,
לסיכום: פוטנציאל לערב רומנטי או חברתי, עסקה משתלמת במיוחד.