יום חמישי, 30 ביוני 2016

לה ביסטרו בר / הרוקמים 26 מרכז עזריאלי חולון

לה אנטריקוט
מווימפי של שנות ה 70 ועד הקציצה המועצבת של היום, בלה ביסטרו בר חולון מכינים המבורגר שווה במיוחד
מתוך ויקיפדיה:
״המבורגר היא קציצה מטוגנת או צלויה בגריל המוגשת לרוב בתוך לחמנייה עם תוספות ורטבים שונים"
בדרך כלל גם עגבנייה מלפפון חמוץ וחסה, נהוג להגיש לצד ההמבורגר צ׳יפס תפוח אדמה או טבעות בצל/ גבינה צהובה". ההמבורגר נקרא על שם העיר הגרמנית המבורג
נהניתי

לא שוכח את היום שהחלטנו להבריז מבית הספר ולקחת קו 1 של דן מחולון לדיזנגוף כדי לטעום בווימפי את ההמבורגר החדש שהגיע לעיר,
הלחמנייה הייתה מתוקה הקציצה בעובי של דיקט הרטבים והמלפפון חמוץ דווקא עשו את עבודה , הרגשנו בצמרת העולם משהו כמו לטוס לחו״ל מבלי לשלם כרטיס.
לימים הקציצה שודרגה עד כדי פנטהאוז עם חמישה חדרים ג׳קוזי וסאונה, כבר לא מסתפקים בבשר נחות ומעובד והתוספות כיד הדמיון, בונים מגדל שצריך בשבילו מלתעות של כריש כדי לתת ביס.

ששירן הבעלים הסימפטי של הביסטרו (בקרוב הוא מתחתן תגידו מזל טוב), סיפר לי שהוא מכניס לתפריט המבורגר עשוי מבשר אנטריקוט טרי התלהבתי להגיע לטעימות.
נער הייתי וגם זקנתי, ומכיוון שאני יודע את חשיבות המשחק המוקדם ביקשנו להתחיל את הלילה במעוררי חשק שכללו קוקטייל לימונדה וג׳ין גורדונ׳ס לשרון (28 שקלים) בתוספת נענע טרייה (קליל וטעים), וחצי ליטר בירה מלכה בלונדינית שזופה ועבה בשבילי.
המלכה
טעימות קטנות ליד המשקה כללו כרובית מטוגנת שסבלה קשות מעודף טחינה ורוטב סלסה עגבניות ובצל,
הקרפצ׳יו סינטה (42שקלים) היה בעובי של כלום אבל מלא בטעמים.
זהו נגמר המשחק המקדים והגיע זמן המנה העיקרית, שרון קיבלה קציצה מרובת משתתפים (60 שקלים)
שכללה בנוסף לרטבים והירקות גם ביצת עין שאחרי ביס ראשון הרטיבה והוסיפה טעם לארוחה.
השמרנות היחסית שלי הובילה למנת ההמבורגר הקלאסית שכלל קציצה לא דחוסה עסיסית ובטעמי אנטריקוט נפלאים, הלחמנייה הייתה מתקתקה ורכה ויחד עם התוספות עגבנייה חסה מלפפון חמוץ ורטבים אפשר לומר בדעה צלולה ולא משוחדת לחלוטין שנהניתי.
הצ׳יפס היה בסדר אבל עוד דקה בשמן הרותח הייתה משפרת אותו למצוין.
וגם ביצה
ברון בלב ובטן מלאה התעצבתי שלא היה בנמצא איזה משקה קינוח בחרובקה או ייגרמייסטר שהיו מתקבלים בברכה...
בכל זאת קינוח שווצריה הקטנה( 32 שקלים) על תחתית של עוגיות מרנג שוקולד הוסיפו שכבות של קרם מסקרפונה, שוקולד מריר ושוקולד לבן היה ידידותי ומחבק.


שוקולד ומסקרפונה


לידיעה: במנת הילדים ההמבורגר עשוי מבשר בקר
לשימור: לא לשרוף את הקציצה.
לשיפור: משקה קינוח
לסיכום: אחזור לשם..

יום שבת, 4 ביוני 2016

יריד השוק היווני/ מסעדת פועה/שוק הפשפשים

גוד מורנינג, יפו
זה היה בוקר מהנה שהרגיש לי כמו קפיצה קטנה לחו״ל, החשמל בשוק היווני, וארוחת בוקר מאוחרת ב"פועה" השלימו זה את זה באופן מושלם.



לשוק היווני הגענו באקראי לאחר שמצאנו רק שם חניה בדרך לפשפשים, מסתבר שכל יום שישי מתקיים באזור שוק צבעוני עם דוכנים של בגדים מאופנה קודמת, תכשיטים, ציורים, רהיטים וחפצי אמנות, ככה בין בתי קפה קטנים ,ד״ר שקשוקה הצוענייה, דוכנים וחנויות הרהיטים, ההרגשה הייתה קלילה משחררת ונעימה.



המלצה שלי אם בא לכם על משהו קטן אל תגידו נקנה אחר כך כי לבסוף מוותרים...

פועה רבי יוחנן 8 שוק הפשפשים:
רצינו לבחון מקום חדש אבל איכשהו נמשכנו למקום הוותיק והיותר מוכר, הקסם של בית הקפה "פועה" נמצא במרפסת הנוחה ובחלל הפנימי שמרגיש כמו בסלון ביתי, יחד עם ריהוט אלטע זאכן הכלים לא אחידים והמלצריות חביבות.
התפריט פשוט ולא יומרני ומנות ארוחת הבוקר אינן כוללות שתייה.
שרון כרגיל פיקחה על ההזמנה, ואני מודה לה על כך גם אם היא שכחה איזה צ׳יסר ערק ליד מנות השוק החביבות. 
תענוג 
הקפה בכוסות זכוכית היה משובח, הוגש בטמפרטורה הנכונה ומוקצף כראוי אל תקלו ראש בזה במיוחד בשעות הלחץ, פילו גבינות מלוחות ותרד (48 שקלים) מלווה בירקות , זיתים ויוגורט היה קריספי טעים וממצא.
מנה לכאורה פשוטה של כרובית מטוגנת בפירורי לחם (34 שקלים), העניקה לי תענוג צרוף של לא פחות מסטיק אנטריקוט משובח, טבלתי את המלכה מרובת הזרועות  במטבלי טחינה שמן זית ולימון,  ונהניתי מהחספוס הצרוב מבחוץ והרכות הנעימה בפנים, הרגשתי כמו צהרים בבית אמא, אצלנו קוראים לזה קאנבטה


קאנבטה
הגיעו לשולחן גם פוקצ׳ה חמה וקריספית בתוספת מטבלים (34 שקלים) סלט ירקות חתוך קטן (38 שקלים) מלפפון, פלפל אדום, בצל יבש, פטרוזיליה, לימון וגרעיני חמנייה מכוסים בטחינה.
ביקשנו וקיבלנו תוספת של ריבת חבושים נהדרת איתה חיסלנו את מה שנשאר מהפוקצ׳ה הטרייה.

לידיעה: לא חייבים להחנות קרוב
לשימור: יריד שמח ומעניין, אוכל פשוט וטוב 
לשיפור: הכיסאות הישנים לא כל כך נוחים
לסיכום: בוקר טוב יפו