יום שבת, 5 במרץ 2016

השף מיקלה בוצטו/גראפה נונינו/ בית השגריר האיטלקי ברמת גן

קריסטינה מזריקה לנו גראפה
אריוודרצ׳ איטלה
ארוח בבית השגריר האיטלקי היה מלווה באוכל טוב, שהכין לנו השף הישראלי איטלקי מיקלה בוצטו.
גראפה נונינו, קוקטיילים מעוצבים, אווירה קוסמופוליטית, פגישה עם זוכה מאסטר שף והמלצה לקוקטייל משכר במיוחד.
אוכל מרטיט
גילוי נאות אני מת על השקות בבתי שגרירים, האווירה הקוסמופוליטית מרגישה לי כמו לקפוץ לחו״ל בכלום זמן וכסף, שלא נדבר על כך שהאירועים תמיד מלווים באוכל טוב אלכוהול משובח ואנשים יפים.
הפעם, התכנסנו בבית השגריר האיטלקי בר״ג לרגל השקת גראפה יונינו בישראל, לא להאמין איך במרחק שתי אצבעות ממגדלי הבורסה מסתתרים שתי רחובות קטנים עם וילות מפוארות, ושם נמצא בית השגריר האיטלקי, בית יפה, נוח עם מרפסת שמשקיפה על מדשאה ענקית, ובריכת שחיה.
גראפה נונינו:


משקה מסורתי המיוצר בצפון איטליה , הגראפה מופקת מגפת ענבים (שאריות מיצור יין), המשקה כאפרטיף מרטיט או כדיג׳סטיף מופלא לעיכול הארוחה.
משפחת נונינו, מייצרת גראפה איכותית (250 שקלים לבקבוק), והבת המקסימה והקופצנית  קריסטינה שמרבה לצחוק באיטלקית שוטפת דאגה שאף אחד לא יצא משם צמא..
זה התחיל במגוון קוקטיילים מעוצבים ובועטים על בסיס גראפה, והמשיך למזיגה אישית במזרק ארוך של גראפה נקייה, שאחרי לגימה טובה קודם תשרוף לכם את הנשמה, ורק אחר כך תרגיע תלטף וגם תשכר. אגב לגראפה, מתייחסים כמו לברנדי איכותי, והיא מומלצת לעיכול הארוחה. גוון המשקה בהתאם לענב מימנה היא מיוצר.

שף מיקלה (מיכאל) בוצטו


מיקלה והרביולי
לעונג לי, להיות חבר של השף האיטלקי ישראלי, שלא סתם נבחר ע״י שגריר איטליה לשף הפרטי של האירועים בביתו.  מיקלה בוגר בית הספר לבישול : אי, י,פ,ס , בנאפולי, עובד גם כשף פרטי, ובאירועי קייטרינג מיוחדים. הפעם נכונה לנו חוויה יוצאת דופן של אוכל מרטיט נפלא ומרתק, שנותן תחושה שאיזה מאמא איטלקייה מהדרום הכניסה אותנו לטעימות אליה למטבח, והכינה ארוחה טובה מחומרי גלם טובים שהיא רגילה לקנות בשווקים המקומיים. הבישול של מיקלה הפעם היה תוך שימוש בגראפה ולא ביין.
טעמנו שם : טרטר לוקוס, לבבות ארטישוק בלימון עגבנייה ונענע, סלט חיטה ושעועית עם עשבי תיבול במרינדה של שום שמן זית לימון וגראפה, הריזוטו דלעת ושזיפים, והרביולי קרם פרמזן ושזיפים, השאירו אותנו בפה פעור, חתיכות לברק שמן זית שום ורוזמרין היו כבר שחיתות במיטבה. 


הקינוחים כללו מבחר פרלינים מיוחדים ועוגת שוקולד חמה.
פרלינים
בין הקינוחים, היה גם מגש של כדורי שוקולד משכרים וערמונים ממולאים בגראפה, כשהשוקולד הוא רק סיפור כיסוי, והתוכן מלא בגראפה בכמות כזו שאף שוטר תנועה לא יאמין לכם שבסך הכל אכלתם רק שוקולד...
ממתקי גראפה משכרים
מסימיליאנו מטאו:
הזמנתי אותו לבירה
אירועים כאלו הם נהדרים לשיחה שקטה, ומזוכה מאסטר שף המקסים, שמעתי שבשלב זה הוא מתרכז באירועים פרטיים, ומחפש איזה מקום מעניין לפתוח מסעדה, הצעתי לו להתרכז באזור דרום ת״א המתפתח, וקבענו ללגום בירה באחת  החאמרות שבסביבה.
תפריט לקוקטייל גראפה משכר במיוחד.
מרכיבים:
גראפה
טריפל סיק (חובה בכל בית)
מיץ תפוזים
קרח (עדיף גרוס)
עלי נענע
אופן ההכנה:
מוזגים לכוס גדולה צ׳יסר של גראפה, צ׳יסר של טריפל סיק
מעט מיץ תפוזים (בהתאם לחוזק הרצוי) מוסיפים קרח, מקשטים בעלי נענע, ופלח תפוז.
 ושיהיה לחיים טובים ומתוקים.