יום שישי, 22 במרץ 2019

כנאפ : האגוז 15 שוק מחנה יהודה/ירושלים

כנאפה בשר

בסמטה קטנה בשוק מחנה יהודה, במקום קטן ללא הוד והדר מתרחשת סצנה קולינרית מגניבה של  אוכל רחוב במייטבו...


כמו פרפר לאש אני נמשך לסצנות אוכל רחוב מגניבות, ב"כנאפה " בסמטת האגס בשוק מחנה יהודה לקחו את המאפה המתוק מהמטבח הערבי למקום אחר.
במקום שנפתח לאחרונה  מכינים במחבתות,  שלושה סוגים של כנאפה מבשר עגל, אסאדו וטבעוני עשוי מבשר מהצומח וליבת חציל.
הכנאפה מוגשת עם מבחר רטבים :
צ'ילי מתוק וחריף, סילן, טחינה גולמית לבנה, סלק ועמבה, אפשר גם להוסיף: איולי שום, מיונז וצ'יפטולה ברבקיו ופסטו.

טחינה סלק ורטבים 

הזמנתי כנאפה בשר( 32 שקלים)   והתענגתי על מאפה ביתי מושלם , את המילוי של גבינת עיזים בכנאפה המסורתי החליף בשר עגל טחון מתובל באופן אוריינטלי עדין, בשר רך וטעים מעורב עם לב  חציל ,
איטריות הקדאיף העדינות עטפו את הבשר במעטה רך ואוורירי, הרוטבים הצבעונים  יצרו אשליה של ממתק. את החיוך הרחב ומצמוצי  ההנאה לא יכולתי להסתיר,

ברוך שעשני זללן.
על האש 

עם בעלי המקום 
 לשימור: 
אווירת השוק, הפשטות הטריות וכנאפה צמחוני
לשיפור:
מסדר המפקד...
לידיעה: 
דוכן המלבי לשעבר שודרג לכנאפיה, 
בעלי המקום הם עוז טיירו, יגאל פרנקו ויעקב שוחט.
סגור בשבת
מצב השירותים:
בכניסה לשוק יש שירותים נוחים ונקיים
לסיכום:
אוכל רחוב במייטבו.



יום שבת, 9 במרץ 2019

שם:ארחנטו אמפנדס
כתובת: השוק העירקי מחנה יהודה
טלפון: 029945755
סטטוס : ארגנטינאית כשרה

בר אוכל ארגנטינאי כשר 

מחנה יהודה/ על תבשיל אסאדו מדהים, אלפנדס ביתי ,בירה ספרדית בלונדינית והמון אווירה לטינית סוחפת


לצד המסעדות המיתולוגיות שיעודם היה אוכל ביתי טעים  פשוט וזול שנותן מענה ליום כביסה ...
קמו בשנים האחרונות בשוק המתוייר ביותר בישראל ,כמה מקומות חדשים טובים לא פחות אבל עם טוויסט מודרני בין לאומי. 
בר האוכל הארגנטינאי , ממוקם מול  דוכן הירק החביב עלי בשוק העירקי ושהסתכלתי למקום  בסקרנות מלצרית חביבה הזמינה אותי להצטרף תוך נסיון שיכנוע חביב , תפסתי מקום ליד אחד משולחנות הבר הקטנים , הזמנתי שליש ליטר של בירה אסטרלה  מחבית ( 23שקלים)  בירה בלונדינית, קלילה ומוגזת שיחד עם מוזיקה לטינית סוחפת ריחות האוכל ואווירת שוק עשו אותי שמח ורעב.

ספרדיה בולנדינית 

התפריט הקטן והחביב מציע מבחר אלפנדס עם מילויים שונים, מרקים, כריכי בשר דרום אמריקאים ותבשילי בשר.
הזמנתי ציציאבון (38 שקלים)  שזה בשר אסאדו עגל  שעבר בישול וצלייה בתנור על מצע כרוב חם יחד עם טחינה תבלינים רוטב  צ'ימיצ'ורי וטבעות צ'יפס עגולות  וקריספיות, בשר האסדו הטעים נשר מהעצם כמו עץ בשלכת ויחד עם כל המרכיבים זו כבר הייתה  מנה קסומה שגרמה לי שלא להשאיר אפילו שריד בצלחת( מלבד שני פלפלים חריפים)
אסאדו

מתנור הפחמים הקטן יצאן בומבינות של אלפנדס קטנים חמים ומגרים,
מתוך  מגוון האפשרויות בחרתי באלפנדס ישראלי
ממולא בשר טלא קצוץ,תמרים , בוטנים ותבלינים אוריינטלים. (ראס אל חנות )
המאפה היה פריך ועשיר , שאר המרכיבים התחברו לאלפנדס ישראלי מתקתק ומיוחד( 18 שקלים)


בומבינות 


לידיעה:
בעל המקום הוא לוקאס סיטרינוביץ, יליד ארגנטינה שעבד בעבר בקבוצת מחנה יהודה ולפני כשנתיים פתח את בר האוכל הארגנטינאי.
שעות הפתיחה: 11.00- 22.00
בחמישי עד לשעה 23.00
בשישי פתוח  עד לשעה וחצי לפני כניסת השבת
לשימור: 
תנור הפחמים המרתק

לשיפור:
שרות לחוץ משהו...
תפריט מבלבל ולא ממצא 
מצב השירותים: 
מבריקים
לסיכום:
אווירה מקפיצה, אוכל טעים.
מרתק