יום שני, 31 באוגוסט 2015

מסעדת אוליב לייף- מלון שרתון תל אביב

צ'רלי וחצי

השף צ'רלי פדידה לא עשה פדיחה, ואירח אותנו לעוד ערב טעים מהנה ומיוחד.
לרגל השקת, לילות יפו במסעדת "אוליב לייף" במלון שרתון בתל אביב, הוזמנתי למפגש בלוגרים מסקרן במרפסת המסעדה המשקיפה לים התיכון, ולשקיעה המגניבה. באופן אישי, הלוקיישן כוס היין והחברותא עשו את העבודה, אהבתי את העובדה שהשף המעורך היה פתוח לכל שאלה, וחברו הטוב פבלו רוזנברג המקסים אחראי על הצחוקייה.


מרפסת לים - צילום שמעון מלול
תפריט לילות יפו, המוגש בימי שלישי (כל עוד מזג האוויר יאפשר זאת), נועד כדי לתת לתיירים אורחי המלון טעימה מאוכל מזרחי מסורתי וים תיכוני עם נגיעות אישיות של השף, המסעדה פתוחה גם לאורחים מבחוץ.
מגוון הסלטים לפתיחה:
טבולה, חומוס גרגרים, טחינה סלט ירקות וסלק, סלטים רעננים, בליווי תיבול אורינטלי מיוחד. 
צרלי אוהב כמון
מתוך העיקריות:
חזה עוף עסיסי במרינדה וקבב טלה עם דגש על ירק ותבלינים.
השווארמת עוף הזכירה לי, הר געש מתפרץ, מבפנים מבעבע ורותח, ובחוץ חרוך ומחוספס. מסתבר שהמושלמות הזו, הושגה עקב העובדה שהשווארמה התחילה בתנור וגמרה על המתקן המסתובב. פדידה החזיר אותנו לשורשים בחריימה נסיכת הנילוס שהיה מדוייק ומפלפל.
הר געש מבעבע
בשר מג'דרה ותפוח אדמה



קבלת שבת
תפריט האוליב לייף:
זה לא היה קל לדלג לתפריט המסעדה הרגיל, ולמרות שהרגשתי כמו בסופר פארם אחרי הרחת כמה סוגי בשמים בכל זאת נפתחתי לפילה פורל, שהשתלב מצוין עם קונפי עגבניות שרי, בתוספת של תפוח אדמה וצ'לי.
פדידה הכין גם בסיס בצק שמרים שספח אליו בשר טלה טחון, צנוברים, טחינה וסילאן עוד סוג של לחמאבעג'ין או פיצה בשר, אבל קוראים לזה גם ספיחה ים תיכונית. בשבילי זה הספיק לא יכולתי יותר, ועל הקינוחים תלמדו מהתמונות.
קינוחים

לשימור: הלוקיישן
לשיפור: מגוון מותגי הבירה
לידיעה: המחירים בתפריט לילות יפו: עשרה סלטים 45 ש"ח לאדם. מנות עיקריות ותוספות 69 ש"ח פלטת קינוחים 30 ש"ח. 
לסיכום: חלון אל הים התיכון

יום שלישי, 25 באוגוסט 2015

סדנת וויסקי-אוסקר ווילד

רק אני והכוסית שלי

כל מה שרציתם לדעת על וויסקי, ולא ידעתם את מי לשאול

לכבוד, השקת סדרת סדנאות וויסקי בפאב האירי אוסקר ווילד בחולון, ופתח תקווה,  הוזמנתי לחולון לערב בלוגרים מרתק, משכר וגם טעים.

הפתיע אותי לדעת, שג'וני ווקר התחיל במכולת קטנה, שרכש מכספי ירושה בתקופת היובש בארצות הברית, ווקר הכין וויסקי כדי שלתושבי המקום יהיה במה להרטיב את הגרון, וכל השאר היסטוריה.

עדיה לנגה
הסיפור הזה, וסיפורי אלף לילה ולילה נוספים, שמענו  מהמנחה המקסימה עדיה לנגה, שהעבירה את הסדנה תוך הפגנת  מומחיות וחינניות של אחת שנהנית ממה שהיא עושה.
לנגה ניצחה על הטעימות של מגוון סוגי ווסקי סינגל מאלט בטעמים מיוחדים ומתובלים, (סינגל מאלט זהו ווסקי העשוי מלתת שעורה בלבד, ומיוצר במזקקה אחת בלבד).  מעניין היה גם לפגוש ברויאל לוכנאגר 12 הוויסקי המלאכותי החביב על מלכת אנגליה, מה שטוב למלכת אנגליה טוב גם בשבילי, בשקט ובאגרסיביות כמעט חיסלנו את  בקבוק הוויסקי המתקתק והעדין.


הווסקי של מלכת אנגליה
בין לבין טעמנו גם מהמטבח של המקום:
שילובי נקניקים, תפוחי אדמה מטוגנים ומתובלים, קרפצ'יו סינטה, ירקות חתוכים חציל בלאדי קלוי עם טחינה וגרגירי חומוס. 


נשנושים
היה מעניין, להשתתף ולראות, איך בסוף הערב האירוע התפתח לאורגיה מהנה של לגימות משותפת מכל מה שנשאר.
לידיעה: הסדנה הקרובה באוסקר ווילד חולון ב-30.8 המחיר 80 שקלים לחבר מועדון ו120 שקלים לאורח כולל לגימות וויסקי וטעימות אוכל.
לשיפור: אין
לשימור: התשוקה והרצון לפתח את נושא הוויסקי.
לסיכום: מרתק, שווה ולא יקר.



יום חמישי, 20 באוגוסט 2015

מתכוני מוכתר העיר

 סלט במיה צבעוני ומגרה

רבים שיגועי הבמיה, היא מתחילה כפרח צהוב הפורח רק יום אחד, ומתקדמת לפרי מחוספס רירי ועוקצני אבל, עם מעט השקעה, ורצון אפשר להכין ממנה מגוון של יצירות קולינריות מרהיבות.
השבוע הגעתי לצהריים אצל אמא שלי, ומצאתי סלט במיה חדש ומעניין, בעודי מחכה למנה הראשונה חיסלתי חצי קערה של  סלט במיה קראנצ'ית מופלאה, כמובן שלא יצאתי משם בלי המתכון, וכבר הספקתי להכין בבית. 

הבמיה צריכה להיות טרייה לא פגומה, וללא שערות עוקצניות.
יש לשטוף את הבמיה בקערת מים, להעביר למסננת גדולה ליבוש (אפשר גם בשמש), לאחר שהבמיה מוכנה מורידים לה בעזרת סכין בעדינות את הקצוות.
כעט אפשר להכין את הסלט, או לשמור במקפיא.

סלט צבעוני וממכר
המצרכים:
ארבע כוסות במיה
1 כפית מלח אטלנטי
מיץ סחוט מלימון אחד גדול
פלפל חריף קצוץ דק (לפי הטעם)
4 כוסות עגבניות שרי חצויות
רבע כוס צנוברים מטוגנים קלות
חצי חבילה נענע קצוצה (ללא הגבעול)
4 שיני שום כתוש
5 כפות שמן זית
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה:
מקפיצים את הבמיה במעט שמן תוך כדי ערבוב על להבה גבוהה עד שהבמיה משחימה מעט, מוצאים מהסיר בעזרת כף מחוררת, ומניחים בקערה גדולה, ובעודה חמה מוסיפים את כל החומרים ומערבבים.
אם אני יכול גם אתם יכולים!
לא לשכוח להוריד את הראש
בריא וטבעוני











יום שישי, 14 באוגוסט 2015


 ביקורת/הטברנה - שוק הפשפשים
הטברנה של אלירון/רבי פנחס 13 פינת רבי יוחנן, תל אביב.

מוסך האופנועים, שהפך לבית בירה, האנרגיות של שלישי בלילה, המזאטים, והסוד של הבירה המופלאה.

לפני כ 50 שנה נמאס ליוסי אנג'ל הבעלים של מוסך אופנועים בשוק הפשפשים לנסוע בכל ערב לדרום תל אביב כדי ללגום בירה מחבית. באחד הימים הוא החליט להפוך את המוסך שלו לטברנה, שכללה ברז אחד של בירה מחבית וכמה שולחנות קטנים, לפעמים שנחה עליו הרוח הוא היה מפנק באיזה הרניג, בוטנים וערבס. אנג'ל לא טרח אפילו להוסיף שם או שלט, מי שבאמת רצה הגיע.

לפני כ12 שנים העביר אנג'ל שיצא לגמלאות את העסק למאיר גרוסקופף, שמיקסם את הטברנה תוך שינויים קטנים בתפריט האוכל, והוספה של שם בנו אלירון.


גרוסקופף בדרך לעוד בירה
תנו לגבר גולדסטאר:
בדרך לכוס קפואה עוברת הבירה של גרוסקופף ב24 מטרים של צנרת בדיל ישנה שנמצאת בתוך מים קופאים, גם החביות נמצאות במקרר לפחות יממה, ובהתאם לכך קיבלתי כוס בירה קרה עם ראש של קצף יציב, גוף מלא, וטעמים נקיים שהובילו לאוקיינוס של זיכרונות מהימים שגולדסטאר הייתה הבירה לאגר הראשונה שיוצרה בישראל, והמקום בו נמכרה בירה מחבית היה פאב "המוזג" בתחנה המרכזית, בהמשך קוטלג קהל היעד בסיסמה שלא הייתה עוברת היום בשקט: "תנו לגבר גולדסטאר".


קפוא קפוא
מזאטים (עד 34 ש"ח)

אחרי בירה אחת שקצת סיחררה, הגיע הזמן לשים משהו בפה, הפתיחה הייתה מסעירה, שתי קוביות מפוארות של פטה המאירי, גבינת צאן מלוחה, במרקם של שלג שרק הגיע לקרקע, ובטעמים שלא בא לקלקל במשהו אחר.

אבל בכל זאת נגענו בפלטת ירקות צבעונית בשמן זית מלח ולימון, צלחת פלמידה מעושנת וטרייה הזכירה לי את ימי בית הספר היסודי כאשר הייתי הילד היחיד שמגיע לכיתה עם כריך מרוח בחמאה פלמידה ובצל ירוק.
ברקע איזה זמר יווני, נראה לי שבכה על אהבה נכזבת, ורוח מהים הוסיפה עוד קצת תאבון לצזיקי ביתי וחמצמץ, כרובית מטוגנת ועלי גפן.

הבירה השלישית (נשבע לכם לא נוהג), הייתה קטנה ומפונקת. קינחנו בצ'יסר ערק אקזוטי ענברי, שמתובל במקום, ואבטיח קר.


לשיפור: מקום בפנים
לשימור: סוד הקצף המקציף
לידיעה: בשלישי בלילה חפלה יוונית סוחפת עם הזמר אבי טובי, מומלץ להזמין מקום שבועיים מראש.
לסיכום: חגיגה לחובבי הטברנות, לי זה עשה חשק לקנות כרטיס למיקונוס רודוס או כרתים.






יום שישי, 7 באוגוסט 2015

ביקורת מסעדות/סילו מסעדה איטלקית חדשה בחולון

סילו מדאיטליאנו/מתחם לה פארק חולון

עלי בוריק ואספרגוס, רביולי דלעת וערמונים, קובנייה סקסית ומגרה.

רובי בעבודה
במתחם החדש, בצמוד לאולם הכדורסל של הפועל חולון והאגם המלאכותי, פתחו השבוע ברננדו בלוחוביץ הבעלים של קפה "גן סיפור", והשף הוותיק רובי פורטנוי, שברזומה שלו קייטרינג פרי הארץ, והמסעדות התרווד הוורוד ומנטה ריי את המסעדה האיטלקית הראשונה בחולון. 
האמת שבדרך כלל אני נותן למקומות חדשים כמה שבועות להתארגן לפני שאני מגיע, אבל הפעם לא יכולתי להתאפק, אולי בגלל הריקושטים מסביב שיצרו ציפייה, אפשרות אחרת, העובדה שהמקום החדש בלה פארק סקרן, ומה שבטוח שלא היה לי את אורך רוח הדרוש להמתנה.
שהגענו למסעדה לקח לי כמה דקות להתאושש, ולעקל את המקום המושקע, אהבתי את המרפסת הגבוהה והבר שפונה לאגם, את השולחנות בחוץ שבנויים מתופי עץ של חברת חשמל, הצבעוניות והריהוט הנוח שבפנים. 
תפריט הקוקטלים (38-44 ש"ח)
לפתיחה בחרנו בקוקטייל קיצי וקמפרי עם מוחיטו.
הקיצי על בסיס וודקה לימון, אשכולית אדומה, פסיפלורה ותפוז הניח את דעתה של בת זוגתי (רק שמשהו יסביר לה שקוקטייל זה לא מים, ולא צריך לגמור את הכל בלגימה).
קוקטליים מעוצבים
המוחיטו קמפרי כבר היה הרבה יותר קשוח וגברי, וגרם לי לתחושת רעב. מלצרית נחמדה הניחה על השולחן פוקצ'ה חמה קריספית, מטבלים של מטבוחה עם גבינה מותכת ומוס חצילים על חשבון הבית.
מתוך התפריט המזמין חיפשנו את השונה והמיוחד.
קובניה דג בס (39 שקלים)
הצילחות היה מקסים, ונתן תחושה שהמנה נצבעה במכחול, שילוב מפתיע של פילה דג נא שומני עסיסי מבושל בלימון מגולגל עם בזילקום בורגל וצ'ילי, על מצע של מחית מנגו מתקתקה. מנה סולידית סקסית ומגרה.


צילחות מקסים
בוריק אספרגוס בגריל (45 שקלים)
גליל בצק בוריק  דק דק קרנצי קרנצי, שתערובת הגבינות המותכות בתוכו מבלבלות את בלוטות הטעם, הפולנטה הרכה ואספרגוס עזרו לנו למצוא את הדרך..


בלוטות הטעם מתבלבלות 
פיצה לורן (59 ש"ח) 
יצירתיות היא שם המשחק, והפעם קיבלנו את הקיש הצרפתי המפורסם בטקסטורה איטלקית. שילוב מבורך של גבינות מוקרמות וכרישה על בצק פיצה נפוח קריספי ועשיר בטעמים.
צרפתי בטקסטורה איטלקית
רביולי דלעת ערמונים (65 ש"ח)
מנת הרביולי, שנעשה במקום יצרה אינטגרציה מופלאה, בין רוטב החמאה הקטיפתי לבין גבינת המסקרפונה המוזלפת, והמילוי של גבינת העזים הצרפתית סנט מור. הצטרפו לחגיגה קוביות דלעת וערמונים.
  
חגיגה מתוקה
פילה מוסר (85 ש"ח)
פוטנציאל לתואר המנה היפה של השנה פילה דג מצופה פיסטוק, מטבוחה אדומה ששזורים בה זיתי קלמטה שחורים, ולשונית של פירה פסטו ירקרק. כל היופי הזה היה לוקה קצת ביחסים בין המרכיבים.
המנה היפה
קינוחים (38 ש"ח)
בהתאם להמלצת המלצרית לקחנו קנולי בוטנים, שלדבריה הוא הקינוח המוביל של המסעדה. מדובר בשתי צינורות  בצק פסטה מטוגן ממולאים במלבי, רוטב פרות יער חמצמץ  וגלידת פיסטוק. הטעמים עשו חיבור טוב בין המטבח האיטלקי למזרח תיכוני.
אני אף פעם לא עוזב מסעדה איטלקית מבלי לטעום את הטירמיסו, אפשר לומר שיש לי כבר דוקטורט על עוגת הגבינה האיטלקית, שנראית כמו מזרון במיטת תינוק. הפעם המרקם של הטרמיסו  היה רך בטעמים עדינים של גבינת מסקרפונה, ליקר ושוקולד, חסר היה רק טעם מודגש יותר של אספרסו.
 מזרח תיכון חדש
לשימור: ההתחדשות וחדוות היצירה.
לשיפור: הבנה באלכוהול.
לידיעה: אלטרנטיבה טובה גם לתושבי העיר הגדולה, חניה בלי הפסקה, ואווירה שמחה.
לסיכום: בגובה העיניים.  


   

יום שלישי, 4 באוגוסט 2015

ביקורת מסעדות/גיליז מסעדת שף

גיליז החדשה/חשמונאים 105 תל אביב

סביצ'ה דניס טרי טרי, קבב רומני בטעם של פעם, תבשיל עגל עסיסי וקינוח ביתי. 

גיליז, של השף גילי פפמרן, נולדה בירושלים עברה לנמל תל אביב, וכעבור שלוש עשרה שנים החליט פפרמן שמספיק לו במעוז הקקופוניה והטראש, והוא עבר למקום חדש, ושקט יותר במרכז העיר.
כיאות לעסק משפחתי פפרמן אשתו והילדה, מלווים את האורחים ביחס אישי בחיוך ובשקט מקצועי, מסביבנו היו אנשים שמחים ומבושמים, גם אנחנו ביקשנו כוס יין הבית (איטלקי) וכוסית אוזו (יווני), אחרי לגימה טובה, ושיפור ניכר במצב הרוח עלו ובאו מנות הפתיחה.
גילי יוצא מהמטבח

סלט עלים (42 ש"ח)
חסה ערבית, עלים ירוקים,  גבינת פרמז'ן קרוטונים ושימוש מעט מוגזם של רוטב וינגרט (שמן זית חרדל דבש לימון מלח ולפלפל שחור), אבל גם כך הטעמים החזקים והבגט קלאסי קריספי מבחוץ, שנאפה במקום הבשילו למנה נחמדה.

סביצ'ה דניס (54 ש"ח)
פילה הדניס היה דק דק טרי טרי מבושל בשמן זית לימון ועירית, מנה קלה מרעננת וטובה
דק דק טרי טרי

קבב רומני (54 ש"ח)
קומבינציה שהעיפה אותי לזמן ותקופה אחרת, עם פחות שיער לבן, ותשוקה לדברים חדשים. באותם ימים הייתי אוהב לבקר אצל "מישו" במקום המיושן ביפו, ולאכול קבב רומני נהדר אותו הייתי שוטף בשפריץ סודה מסיפולוקס ויין לבן. הקבב של גיליז שיחזר את הטעמים הישנים הקציצות היו נפוחות ועסיסיות מתובלות בפלפל שחור מלח ושום, שנערי הליווי הם מלפפון חמוץ עגבנייה צנונית, וחרדל דיז'ון.

זכרונות מיפו

סינטה (62 ש"ח)
פרוסות הסינטה, שהיו תוצאה של סטייק שעבר גריל, ורק אחר כך נפרסו, היו טעימות מאוד, וקלות לעיקול.

שוק עגל (99 ש"ח)
בשביל לאכול בקיץ שוק עגל בשרני, ומלא שומן צריך מזגן חזק, ותאבון בריא אבל די במפתיע הצלחנו להתגבר על התבשיל, שבילה כמה שעות טובות בתנור, והורטב בציר יין  תבלינים וירקות שורש, הבשר התקלף מהעצם כמו ארטישוק מבושל, והחליק בגרון כמו מרשמלו משובח ממדורת ל"ג בעומר.
החליק בגרון כמו מרשמלו משובח

מתפריט הקינוחים בחרנו במאפה תפוחים (36 ש"ח) עם גלידת וניל ורוטב אגסים. קינוח לא מתוחכם או מתנשא בטעם  ויצור ביתי.
מאפה תפוחים

לשימור: המרץ והתשוקה של משפחת פפרמן  
לשיפור: הבנה טובה יותר במשקאות מעצבי מצב רוח
לידיעה: מקווים שעבודות הרכבת הקלה לא יפריעו
לסיכום: ONE MAN SHOW