לה ביסטרו בר / הרוקמים 26 מרכז עזריאלי חולון
מתוך ויקיפדיה:
״המבורגר היא קציצה מטוגנת או צלויה בגריל המוגשת לרוב בתוך לחמנייה עם תוספות ורטבים שונים"
בדרך כלל גם עגבנייה מלפפון חמוץ וחסה, נהוג להגיש לצד ההמבורגר צ׳יפס תפוח אדמה או טבעות בצל/ גבינה צהובה". ההמבורגר נקרא על שם העיר הגרמנית המבורג
לא שוכח את היום שהחלטנו להבריז מבית הספר ולקחת קו 1 של דן מחולון לדיזנגוף כדי לטעום בווימפי את ההמבורגר החדש שהגיע לעיר,
הלחמנייה הייתה מתוקה הקציצה בעובי של דיקט הרטבים והמלפפון חמוץ דווקא עשו את עבודה , הרגשנו בצמרת העולם משהו כמו לטוס לחו״ל מבלי לשלם כרטיס.
לימים הקציצה שודרגה עד כדי פנטהאוז עם חמישה חדרים ג׳קוזי וסאונה, כבר לא מסתפקים בבשר נחות ומעובד והתוספות כיד הדמיון, בונים מגדל שצריך בשבילו מלתעות של כריש כדי לתת ביס.
ששירן הבעלים הסימפטי של הביסטרו (בקרוב הוא מתחתן תגידו מזל טוב), סיפר לי שהוא מכניס לתפריט המבורגר עשוי מבשר אנטריקוט טרי התלהבתי להגיע לטעימות.
נער הייתי וגם זקנתי, ומכיוון שאני יודע את חשיבות המשחק המוקדם ביקשנו להתחיל את הלילה במעוררי חשק שכללו קוקטייל לימונדה וג׳ין גורדונ׳ס לשרון (28 שקלים) בתוספת נענע טרייה (קליל וטעים), וחצי ליטר בירה מלכה בלונדינית שזופה ועבה בשבילי.
טעימות קטנות ליד המשקה כללו כרובית מטוגנת שסבלה קשות מעודף טחינה ורוטב סלסה עגבניות ובצל,
הקרפצ׳יו סינטה (42שקלים) היה בעובי של כלום אבל מלא בטעמים.
זהו נגמר המשחק המקדים והגיע זמן המנה העיקרית, שרון קיבלה קציצה מרובת משתתפים (60 שקלים)
שכללה בנוסף לרטבים והירקות גם ביצת עין שאחרי ביס ראשון הרטיבה והוסיפה טעם לארוחה.
השמרנות היחסית שלי הובילה למנת ההמבורגר הקלאסית שכלל קציצה לא דחוסה עסיסית ובטעמי אנטריקוט נפלאים, הלחמנייה הייתה מתקתקה ורכה ויחד עם התוספות עגבנייה חסה מלפפון חמוץ ורטבים אפשר לומר בדעה צלולה ולא משוחדת לחלוטין שנהניתי.
הצ׳יפס היה בסדר אבל עוד דקה בשמן הרותח הייתה משפרת אותו למצוין.
ברון בלב ובטן מלאה התעצבתי שלא היה בנמצא איזה משקה קינוח בחרובקה או ייגרמייסטר שהיו מתקבלים בברכה...
בכל זאת קינוח שווצריה הקטנה( 32 שקלים) על תחתית של עוגיות מרנג שוקולד הוסיפו שכבות של קרם מסקרפונה, שוקולד מריר ושוקולד לבן היה ידידותי ומחבק.
לה אנטריקוט
מווימפי של שנות ה 70 ועד הקציצה המועצבת של היום, בלה ביסטרו בר חולון מכינים המבורגר שווה במיוחדמתוך ויקיפדיה:
״המבורגר היא קציצה מטוגנת או צלויה בגריל המוגשת לרוב בתוך לחמנייה עם תוספות ורטבים שונים"
בדרך כלל גם עגבנייה מלפפון חמוץ וחסה, נהוג להגיש לצד ההמבורגר צ׳יפס תפוח אדמה או טבעות בצל/ גבינה צהובה". ההמבורגר נקרא על שם העיר הגרמנית המבורג
נהניתי |
לא שוכח את היום שהחלטנו להבריז מבית הספר ולקחת קו 1 של דן מחולון לדיזנגוף כדי לטעום בווימפי את ההמבורגר החדש שהגיע לעיר,
הלחמנייה הייתה מתוקה הקציצה בעובי של דיקט הרטבים והמלפפון חמוץ דווקא עשו את עבודה , הרגשנו בצמרת העולם משהו כמו לטוס לחו״ל מבלי לשלם כרטיס.
לימים הקציצה שודרגה עד כדי פנטהאוז עם חמישה חדרים ג׳קוזי וסאונה, כבר לא מסתפקים בבשר נחות ומעובד והתוספות כיד הדמיון, בונים מגדל שצריך בשבילו מלתעות של כריש כדי לתת ביס.
ששירן הבעלים הסימפטי של הביסטרו (בקרוב הוא מתחתן תגידו מזל טוב), סיפר לי שהוא מכניס לתפריט המבורגר עשוי מבשר אנטריקוט טרי התלהבתי להגיע לטעימות.
נער הייתי וגם זקנתי, ומכיוון שאני יודע את חשיבות המשחק המוקדם ביקשנו להתחיל את הלילה במעוררי חשק שכללו קוקטייל לימונדה וג׳ין גורדונ׳ס לשרון (28 שקלים) בתוספת נענע טרייה (קליל וטעים), וחצי ליטר בירה מלכה בלונדינית שזופה ועבה בשבילי.
המלכה |
הקרפצ׳יו סינטה (42שקלים) היה בעובי של כלום אבל מלא בטעמים.
זהו נגמר המשחק המקדים והגיע זמן המנה העיקרית, שרון קיבלה קציצה מרובת משתתפים (60 שקלים)
שכללה בנוסף לרטבים והירקות גם ביצת עין שאחרי ביס ראשון הרטיבה והוסיפה טעם לארוחה.
השמרנות היחסית שלי הובילה למנת ההמבורגר הקלאסית שכלל קציצה לא דחוסה עסיסית ובטעמי אנטריקוט נפלאים, הלחמנייה הייתה מתקתקה ורכה ויחד עם התוספות עגבנייה חסה מלפפון חמוץ ורטבים אפשר לומר בדעה צלולה ולא משוחדת לחלוטין שנהניתי.
הצ׳יפס היה בסדר אבל עוד דקה בשמן הרותח הייתה משפרת אותו למצוין.
וגם ביצה |
בכל זאת קינוח שווצריה הקטנה( 32 שקלים) על תחתית של עוגיות מרנג שוקולד הוסיפו שכבות של קרם מסקרפונה, שוקולד מריר ושוקולד לבן היה ידידותי ומחבק.
שוקולד ומסקרפונה |
לידיעה: במנת הילדים ההמבורגר עשוי מבשר בקר
לשימור: לא לשרוף את הקציצה.
לשיפור: משקה קינוח
לסיכום: אחזור לשם..
לשימור: לא לשרוף את הקציצה.
לשיפור: משקה קינוח
לסיכום: אחזור לשם..