מתכוני המוכתר/לפת כבושה
מתכוני המוכתר/שלרם
חורף הוא זמן טוב כדי ליהנות מנפלאות הלפת הכבושה או המבושלת , קבלו מתכונים נהדרים לירק הבריא, שמכיל מנה נדיבה של סיבים תזונתיים וויטמינים.
הטעם הנהדר והמעורר תאבון, הצבע האדום העז וקלות ההכנה גורמים לי להכין ולהתלהב כל פעם מחדש.
המצרכים:
4 יחידות לפחות של לפת בינונית
1 יחידה סלק( לתוספת צבע)
מלח גס, מים וחומץ
אופן ההכנה:
שוטפים את הלפת והסלק לא מקלפים וחותכים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
מכניסים לצנצנת זכוכית או פלסטיק,
מוסיפים מים ומלח ( כפית מלח על כל כוס מים)
סוגרים מחכים כשבוע, מכניסים למקרר ומתחילים לאכול.
תנור הנפט הישן |
בשוק התקווה יש עד היום מקומות בהם עדיין אפשר לקבל את הנשנוש העיראקי המיוחד שקרוי בפיהם שלרם
אופן ההכנה:
לוקחים לפחות 4 יחידות לפת בינונית, שוטפים היטב מניחים בסיר , מוסיפים מים שמכסים את חצי הלפת ומבשלים על אש נמוכה, (על האדים), עד שהלפת מוכנה, (לפחות שעה וחצי), אם צריך מוסיפים מעט מים.
להגשה: חם חם עם מלח אטלנטי, אפשר גם פלפל שחור וצ׳יסר ערק.
אם אני יכול גם אתם יכולים!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה