יום שבת, 28 בדצמבר 2019

מיטש מסעדה רומנית
כתובת: חיים חבשוש 31 שוק הכרמל
טלפון:0547503052

             "צלחת הצגה"

אחרי שקרעתי את בוקרשט, דווקא בשוק הכרמל מצאתי מיטיטיי מודרני וטעים, עשוי מבשר בקר ולא מפוצץ בסודה לשתיה.


נהג המונית שהסיע אותנו למרחצאות טרמה בבוקרשט, הבטיח שבחזרה הוא ייקח אותנו למסעדה שמגישה קבב רומני מצוין שעשוי מבשר בקר.
מכיוון שאני לא חוטא באכילת פרה נמוכה, שמחתי על ההזדמנות לאכול מיטיטיי רומני אמיתי, שעד עכשיו טעמתי רק במישו ונלו ביפו.
הנהג הסיע אותנו למסעדת הגיבן ( להקוקשודו)
ושם לצערי שמענו מהמלצר שהקבב עשוי מבשר חזיר ובקר,
הנהג שחשש כנראה להפסיד ארוחה על חשבוני ניסה עוד להציל את המצב ואמר שרוב הקציצה  מבשר בקר ורק: "ממש מעט מחזיר"...
התפשרנו על צלחת שאוורמה יבשה וצפינו  בקנאה  בנהג המונית  בולע   מיטיטיי עסיסי עם חרדל ורוטב שום רומני.



אצל הגיבן בבוקרשט 

לאחר כמה ימים בסיור בשוק הכרמל בקצה רחוב חבשוש, הבחנתי באורית מושקוביץ שבשעת בוקר מאוחרת מינגלה מול גריל עמוס בקבבים  ונקניקיות.
מאיזה בשר שאלתי?
"רק בקר" ענתה השפית האדיבה.



מושקוביץ בעבודה 

תביאי לטעום ביקשתי וזאת  למרות שהייתי אחרי קפה וקרואסון  בחוף הים.
"יא  ווארדי איזה קציצה"...
אפשרי שאלו שגדלו על קבב רומני אמיתי ימצאו פגם בעובדה שהקבב לא היה מפוצץ בסודה לשתיה ועם שום ותבלינים במידה,
אני מצאתי בזה יתרון וביום טוב בלי למצמץ יכולתי לדחוף  לפחות שלוש קציצות עסיסיות, שהגיעו עם סלט חצילים שרופים ורוטב מוז'דיי מלא בשום וטעים צרחות.



צלחת הצגה 

אצל:"מישו" מלך הקבב הרומני מרחוב רזיאל ביפו
היו מגישים:"קוקטייל שפריץ שכלל סיפולוקס סודה אישי ויין נתזים לבן מסוג כרמל הוק.
במיטש  מגישים את יין הרטרו עם סודה מבקבוק.



יין רטרו 

בין לבין דחפתי פרוסת לחם אנג'ל אחיד וליקקתי את האצבעות מאיקרה חמצמצה סמיכה ומכבד קצוץ אשכנזי ובצל מקורמל.

איקרה וכבד קצוץ


לא יכולתי שלא לטעום מרק שעועית לבנה מבושל בציר בשר ומח עצם במרכז הצלחת,מרק טעים ומחבק.



טעים ומחבק 

אהבתי להסתכל איך מושקוביץ מגלגלת רך  של לחם קסטן עם נקניקיות פטריצ'יאן.



נקניקיה מגולגלת בלחם 



לידיעה:
פתוח משעה 11.00 ועד לשעה 17.00
לא כולל שבת.
המחירים:
קבב אחד 10 שקלים,
טעימות כבד קצוץ,איקרה ולחם 15 שקלים,
שפריץ 10 שקלים.
לשימור:
מיצ'י מודרני ורוטב מוז'דיי שאין ארוחה רומנית בלעדיו
לשיפור:
מרק צ'ורבה.
לסיכום:
מבטיח לחזור  ולטעום פטריצ'יאן ורגל קרושה. 

אין תגובות:

פרסום תגובה