מתכוני מוכתר העיר/ לימונים כבושים
מוצר צריכה בסיסי
אצלנו בבית לימון כבוש זה מוצר צריכה בסיסי, עכשיו זה הזמן שהעצים מלאים בפרי, לכבוש לימונים ולהשתמש בהם כמעט עם כל דבר (למעט הקפה של הבוקר).
אני אוהב אותם: בסלטים, דגים, ברוטב פסטה על בסיס שמן זית שום ועוד.....
יקיר שלי אוכל אותם כאילו מדובר בריבת קונפיטורה משובחת.
קבלו מתכון פשוט קל להכנה, ומוצלח מאוד.
5-6 לימונים בינוניים (לא עם קליפה דקה)
מלח גס
פפריקה מתוקה(100 גרם)
פפריקה חריפה ( 50 גרם)
בקבוק מיץ לימון משומר
פורסים את הלימונים (לא דק מדי)
שמים בשתי צלחות נפרדות את הפפריקה המעורבת והמלח
טובלים את הלימון היטב בצד אחד במלח, ובצד השני בפפריקה.
מניחים בצנצנת שטופה היטב , סוגרים וממתינים יומיים, אחרי שהצטברו נוזלים מהלימונים מכסים אותם בלימון משומר סוגרים.
מניחים במקום מואר, וממתינים לפחות חודש.
ככל שהזמן יחלוף ככה הלימונים משתבחים, והופכים להיות במרקם של קונפיטוריה סמיכה ומגרה,
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה