מתכוני המוכתר/מרק שעועית
בוסתן ספרדי/ אביקס
שכונת אהל משה |
כבן למשפחה ירושלמית שורשית גם אצלנו למרות שהייתה כבר בבית מכונת כביסה,זוהר חדשה, אימי הייתה מכינה מרק שעועית בכל יום רביעי, את המרק היא הייתה מגישה בליווי אורז לבן חם, חמוצים, בצל חי ולחם אלומות שחור.
3 עגבניות אדומות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
1 כפית מלח( גמיש)
1/2 כפית כמון
5 שיני שום
צרור כוסברה קשור
בצל גדול קצוץ
1/2 קילו בשר שריר/ צלעות( אפשר קצת יותר)
2-3 עצמות מח
2-3 עצמות מח
4 כוסות מים(להוסיף אם חסר במהלך הבישול)
לסנן |
להרתיח את השעועית לבשל 10 דקות לסנן ולהניח בצד. לסגור בטיגון קל את הבשר והעצמות ולהניח גם אותם בצד. לטגן עם מעט שמן את הבצל בסיר הבישול, להוסיף את השום התבלינים לערבב ולהוסיף את העגבניות והרסק, להשאיר על אש נמוכה 10 דקות להוסיף את השעועית הבשר והמים.
להרתיח הכל, להנמיך את האש, ולחכות בסבלנות לפחות שעתיים עד שהמרק מוכן.
להכין: אורז חם, חמוצים, בצל ולאכול בהנאה גדולה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה