יום שני, 26 במרץ 2018

כיתאבון רחוב אל בשארה 50 נצרת/
אוכל ערבי

כי תבוא לכיתאבון

זה התחיל כקפה תרבות והמשיך למסעדה ערבית אותנטית אבל גם מודרנית,על סלט טבולה,כנאפה בלאחם אלמפרום ועוד דברים טובים...

בלב העיר העתיקה של נצרת, שכן בית קפה תרבות של מוחמד עטיה, איש מחשבים בהכשרתו. עם חלוף הזמן עטיה הבין שמלקוחות שבאים עם המחשב ניד ויושבים שעות על כוס קפה, קצת קשה להתפרנס והחליט להפוך את המקום למסעדה.
לצורך העניין, עטיה חבר לשף קובי מזרחי, יועץ קולינרי ומומחה למטבח הערבי ויחד עם נאסר חגאזי השף בפועל של המסעדה, הם יצרו תפריט ערבי אותנטי, עם נגיעות מודרניות, שבא לידי ביטוי בבחירת המנות ובצורת ההגשה הפחות המונית, כמקובל במסעדות ערביות אחרות.
לטיול לנצרת יצאנו חבורת בלוגרים שכללה את: יעקב ( הלוחש) פרחי, ליאת ( הפרועה) אמסילי ונורית ( הדעתנית) פלד.
אחרי נסיעה ארוכה מהמרכז לא בזבזנו זמן ויאללה לעבודה.
אחרי שהורדתי בקבוק של בירה בוטיק בלונדינית נצרתית קרה ומלאה,
 ניגשנו למנות הפתיחה שכללו:
חציל בלאדי שלם ובשרני עשוי בתנור, עם מעט טחינה, לימון ושמן זית, מנה פשוטה מדויקת וטעימה.
גם הכרובית מטוגנת עם טחינה ובצל הייתה פשוטה וטובה.
טרי טרי
סלט טבולה נצרתי עשוי מבורגול, פטרוזיליה, נענע ובצל קצוצים, בתוספת עגבניות, לימון, ושמן זית, היה טעים ומרענן, אהבתי את הדקורציה המגניבה  ואת טעמם הטרי של הירקות.
אחרי הפתיחה המלבבת המשכנו
לכנאפה בלאחם אלמפרום, שזה שערות קדאיף דקיקות ופריכות, בתוספת בשר עגל טחון צנוברים ותיבול שעשה לי נעים בפה...

נעים בפה
קובה בורגול ממולא בשר, שהוגש על מצע יוגורט צחור וצנוברים, היה מדהים ביופיו ועמוק בחמיצותו, לא הצטרפתי למחיאות הכפיים של חברי המלומדים.
קובה בורגול 
מנה ביתית של סיניה כופתה, עשויה  מבשר עגל וכבש בתנור, בתוספות של תפוחי אדמה, עגבניות, בצל וטחינה, הייתה בשבילי נהדרת ועסיסית.
אהבתי גם את צלעות הטלה שהיו קטנות ועשירות בטעמים מוכרים וטובים של בשר טרי.

בשר טרי
כמובן שלא  חזרנו למרכז מבלי לטעום קינוחים של כנאפה פיסטוק ממכרת, ורוז בן חליב שזה אורז מבושל עם חלב ועוד דברים טובים, אצלנו בבית קראו לזה סוטלאץ' והמקור הוא דייסת אורז טורקית מענגת.
כנאפה פיסטוק 

לידיעה:
יש הסדר חניה קרובה, טלפון להזמנות :046800055
לשיפור:
איזה קינוח מיוחד ערבי מודרני...
לשימור:
מרגיש עדיין את טעם העגבניה...
מצב השירותים:
קטנים ונקיים.
לסיכום:
אהבתי את המרכיבים, את עיצוב המנות ואת הרצון לשמר את הטעם המסורתי עם נגיעות עדכניות. 



אין תגובות:

פרסום תגובה