יום רביעי, 20 בדצמבר 2017


קיושי סושי בר כשר / Kiyosi sushi Bar/ מתחם הקניות גבעת ברנר

סופר פוד

השילוב של אוכל אסייתי בטאץ אישי, מיקסולוג שמכין קוקטיילים שמחים ושימוש בחומרי גלם איכותיים עושה את הביקור בסושיה החדשה בכניסה לקיבוץ גבעת ברנר לנעימה במיוחד.סוג של מבחן אומץ קולינרי: בסיס אצה ממולא בביצי סלמון ומכוסה בחלמון שלו לא מבושל


האמת שלרגל קרושה, גפילטע מתוק ומרק מכובס יצא לי להתחבר מהר יותר מסושי, המגע של דג נא אורז לח ורוטבים מלוחים הרגיש לי כמו להתקלח מבלי להתנגב.
עם הזמן התחלתי לאסוף גם חוויות קולינריות אסייתיות,הביקור בסושיה החדשה בגבעת ברנר היה משמח במיוחד גם נוכח העובדה שהציבו שם מיקסולוג לניהול הבר.
שלא כהרגלי ויתרתי הפעם על לגימת בירה או משקה נקי, והעדפתי קוקטייל יאמס שכולל אוזו 7 קרנברי ( חמוציות) לימונענע וקרח גרוס,
יאמס

אחרי שגם חברי לשולחן לגמו קוקטיילים מעוצבים מעוררי תאבון ומשפרי מצב רוח החל הטריפ הקולינרי:
סלט נודלס שעועית אצות ווקאמה , פטריות שיאטקה , מלפפונים,ג׳נג׳ר רוטב ויניגרט שומשום וטאמגו סוג של חביתה יפנית פריכה מושקעת שעשויה עם מרכיבים כמו סויה מירין וסוכר , הסלט היה מחובר ומוצלח (31 שקלים)
כיסוני הגיוזה במילוי ירקות שנעשות בשילוב אידוי וצליה ברוטב פיקנטי היו רכות וטעימות (32 שקלים)
סטימי סלט חסה , טאמגו, אבוקדו ומלפפון יחד עם נתחים של סלמון ומוסר ים לא מבושלים ברוטב פיקנטי היה מרגיע ומעורר להמשך הדרך.
רכות וטעימות

בימים אחרים מרק ראמן שמורכב מעוף,כרישה,ג׳נג׳ר,אטריות ביצים,נבטים,בצל ירוק,וביצה רכה יכל להיות מנה משביעה ומספקת הפעם רק טעמתי מהמנה המחממת המחבקת והביתית והבנתי שככה בדיוק אני רוצה את המרק שלי( 45 שקלים)
מהממת ומנחמת

הגיע זמן הסשימי מעטפת האורז קלטה באהבה טרטר טונה וטרטר מוסר, אהבתי את הטריות ההבדל בטעמי הדגים והמירקם העדין (48 שקלים 4 מנות)
טאטקי טונה צרובה ועסיסית (נא מבפנים) עם תערובת טוגרשי(תבלינים) ורוטב פונזו חמצמץ היה בול בשביל להזמין עוד קוקטייל והפעם ביקשתי אותו יותר חזק...
יאמס.
טונה צרובה

הגיע זמן הסושי,רינבאו רול:
סלמון ואבוקדו( 47 שקלים)
ספיישל סקין ( מטוגן) עם כל טוב שכולל דג סלמון, או מוסר ים, בתוספות של מיונז , מלפפון ירוק, אבוקדו ורוטב טריאקי.
אהבתי גם את השימוש בכוסברה עירית צ׳ילי ולימון בנתחי המוסר ים עטוף באבוקדו.
מחדש ומרתק

הבטיחו לנו הפתעה וקיבלנו מבחן אומץ קולינרי שהגיעה בדמות הגונקאן איקרה שזה בסיס אצה ממולא בביצי סלמון וממעל חלבון ביצת שלו לא מבושל,אמרו לי לקחת הכל בפעם אחת אמרתי על החיים ועל המוות , הר הגעש התנפץ לי בפה החלמון התפוצץ ונזל לפנים, הטעמים חזקים עשו את שלהם הרגשתי כמו אחרי רכבת הרים.(18 שקלים)
הקינוחים כללו סושי מתוק חביב במילוי מחית פירות.
מתוק

לידיעה:
הסושיה כשרה, בעלי המקום הם שי אטיאס מבעלי סושי באזל לשעבר בת״א, עדי מלמד בעל נסיון בתחום האוכל האסייתי ואחראי על המנות ונאור מלכה אחראי על בר הלילה והכנת הקוקטיילים.
החל מחצות המקום פועל כבר לילה עם תפריט מתחלף, קוקטיילים ומוזיקה.
לשיפור:
בירות אסייתיות
לשימור:
כוסברה בסושי
לסיכום:
מנות יפות, דגים טריים, אוכל רחוב במיטבו במסעדה.