יום ראשון, 3 בדצמבר 2017

מאפה ליאון / עולה ציון 17 יפו

היידה בי היידה בו היידה בורקס ליאון ביפו


כבר 70 שנה מכינים במאפה ליאון ביפו את אותו בצק פילו, ממתכון אותו ירשו מסבתא ג׳ולי ז״ל.
המאפה במילוי גבינה בולגרית ותרד החזיר אותי לחופשה קסומה במיקונוס, האיריין והסוטלאץ השלימו ארוחה נוסטלגית וטעימה.


הביקור במאפה ליאון החזיר אותי לחופשה קסומה באי היווני מיקונוס, בכל בוקר הייתי נכנס לאיזה מאפיה פשוטה ללא הוד והדר ואפילו שלט קטן לרפואה, אבל עם שולחנות גדולים ועליהם מונחים מגשים מלאים במאפים עשויים מבצק פילו מפוצצים בגבינת פטה עיזים מלוחה ,תרד ותפוח אדמה. רק מהריח היה אפשר להתעלף מהנאה,הייתי לוקח את המאפה החם עטוף בניר חום פשוט מתקדם כמה מטרים אל קצה הסמטה יושב מול הים ומתענג על כל נגיעה ונגיעה של בורקס יווני נהדר.

כבר 70 שנה מכינים במאפה ליאון ביפו בצק פילו, בעובי אפס שמהווה את הבסיס למבחר מאפים מלוחים ומתוקים שהם מכינים במאפיה המשפחתית, אלי כהן שיחד עם אחיו אבי מנהלים את העסק, אוהב להיזכר איך בשנת 1948 סבתו ג׳ולי עולה חדשה מבולגריה, שהתגוררה יחד עם משפחתה מול מגרש מכבי יפו, הייתה מותחת בצק פילו סביב כל רהיט אפשרי בבית ומוכרת לשכנים בשכונה כדי שיכינו את הקון וובוס לשבת.
נמתח על כל הבית

הבן ליאון ז״ל העביר את הפעילות לחנות בעולי ציון (בדרך לשוק הפשפשים).
הסוד של המאפים במקום הוא העובדה שבצק הפילו הקריספי והנטול מרגרינה הוא רק המעטפת לעושר של מליות מפוצצות בטעמים
עושר כזה בבצק כל כך דק לא רואים כל יום:
שילובים של בולגרית ותרד שיחד עם ביצה חומה ומשקה איריין עוקצני 
(יוגורט דליל ומתובל) עושים את היום הרבה יותר שמח.

עושים את היום שמח
  חברי לשולחן שטעמו מהמילוי פארסה ובולגרית הוציאו קולות שמתאימים לזמן ומקום אחר... והיו גם מאפים של חצילים קלויים בטעם מעושן משהו, פטריות ותפוח אדמה. כמו בשבת,לא יכולנו שלא להוסיף כוסית על ערק.
הוציאו קולות שמתאימים למקום אחר..

ופנינו למתוקים:
אצבעות פילו קרנצים עם שוקולד, חלבה, תפוח עץ תמרים או גבינה.



עוגת הקוזואנק שהיא סוג של לחם רך מלא בשוקולד עוררה פרץ נוסטלגיה אצל חברי הבולגרי יעקב(הלוחש לסירים) פרחי.

אצלי זכרונות ערב חג שבועות עורר דווקא הסוטלאץ (אורז מתוק עם חלב)
מעורר לי זכרונות


לידיעה:
יש גם מפעל מודרני שמספק סחורה בראשון לציון, המקום ביפו פתוח בין השעות 6.00:18.00
סגור בשבת.
אפשר לקנות במקום גם בצק ומאפים להכנה בבית.
לשימור:
התלהבות ושימור הטעמים בחלוף השנים
לשיפור:
גם בשעות הלילה בורקס חם וביצה יתקבל בברכה...
לסיכום:
זוהי יפו