יום שבת, 7 במאי 2016

סרדיניה /טריטוריה איטלקית /כיכר קדומים 9 יפו העתיקה/ בראנץ
גרציה סרדיניה
השהייה במסעדה האיטלקית "סרדיניה" ביפו העתיקה לקחה אותי בסערה לחוויה מרטיטה ששמורה לזמן ומקום אחר. 
אולי הגעתי לגיל בו אפשר להתעניין יותר באוכל ופחות בסקס?
מה שבטוח המיקום שווה מיליון דולר החצר מקסימה, והנוף דוחף לאף את הים והבריזה עושה מסז' רקמות עמוק לגוף ולנשמה.
באותם הרגעים לא שינה לי, אם אני נמצא באי יווני איטלקי, או ביפו תחושה שכזו מסלקת את כל הסחי היום יומי ומנווטת לחוף מבטחים, ועוד מבלי צורך בסיגריה שאחרי...
קוקטייל שפריץ איטלקי
הפעם התכנסנו היפה (שרון) והחתיך הורס (אנוכי), כדי לטעום את הבראנץ' החדש של שישי (10.30 15.00) במסעדת סרדיניה, בהמשך הצטרפו אלינו גם הלוחשים לסירים והעניין התחמם עד כדי השמעת קולות לא כל כך מוסרים. הבראנץ' בא כדי לתת מענה לאלו שרוצים לעבוד על הזוגיות ולהתפתח מהארוחות בוקר הקונבציונליות למשהו עם יותר בשר.
לשעת הבוקר המאוחרת (הכל יחסי) הקוקטייל שפריץ שכולל יין תוסס ואפרול, האח העדין והמתוק של הקמפרי, היה כמו מנגינה לפני הארוחה.
חלון לים התיכון
תפריט הבראנץ (89 שקלים לא כולל אלכוהול)
חמש מנות קבועות מראש (בשינויים קטנים בלבד) ועיקרית אחת לבחירה,  בליווי שתייה קרה וחמה.
במרכז השולחן הניחו לפנינו מנות שכללו: פוקצ'ה חמה ואוורירית עם מטבלים ממרח זיתים ירוקים, שמן זית עם חומץ בלסמי, ולימון כבוש מרוסק עם צלפים.
תוסיפו לזה מנה של אנטי פסטי  ירקות קלויים בשמן זית  עשבי תיבול בליווי גבינות, ארטישוק קלוי עם גבינת פוקורינו קשה ומלוחה גבינה שנולדה רק לעשות טוב , צדיקה גמורה. סלט פנצנלה מסביר את מהות האוכל הדרומי העני, שילוב של עגבניות, בצל סגול, שעועית ירוקה, זיתי קלמטה מגולענים, וחומץ בלסמי כאשר כל הטעמים נספגים בתוך קוביות פוקצ'ה, הגבר לא ילך לישון בבטן ריקה. מסלט הארטישוק תפוח אדמה בצלצלי שאלוט עגבניות שום  קונפי אורגנו ובזיליקום, ביקשתי להוריד את פירות הים.

פוקצ'ה ומטבלים


קוקטייל שפריץ נוסף סידר אותי לקראת המנה העיקרית 
שרון הלכה על קרואסון אוורירי ממולא בארטישוק קלוי, עגבניות, רטבים שום ושמן זית, פסטו וביצת עין,
אני בחרתי בטארטלט טלה מאפה צרפתי פריך במילוי ראגו טלה שזה בשר טחון שנצרב וקיבל בישול ארוך עם עגבניות בצל ותבלינים, השילוב של המאפה בשר הטלה וביצת עין היה 
מ ו ש ל ם
שאני לא אשאיר אפילו שריד בצלחת   -   אין כזה דבר.

ראגו טלה



קוראסון משודרג


המלצת המוכתר אל תוותרו על קינוח (36 שקלים ) 
לאלו ששוקולד עדיין עושה להם את זה ממליץ על השוקלדמאר קרם שוקולד חם מוקצף עם עוגת שקדים דובדבני אמרנה וגלידת אגוזי לוז. 
אני ממסעדה איטלקית לא זז בלי טירמיסו והפעם התענגתי על השילוב האיטלקי הקדוש עוגה, אספרסו, קרם מסקרפונה ושמנת , אין מילים פרפקטו...

שוקולד ודובדבנים


טירמיסו

לידיעה: הבעלים אייל ושירלי סבן הגיעו למסעדה ממקומות אחרים לגמרי, אייל דילג על 30 שנים בהייטק ולמד בישול וקונדיטוריה בישראל ואיטליה, עבד בכתית של מאיר אדוני, ושהשף מאיר סופר עזב את סרדיניה הוא החליט לרכוש את המקום.
אשתו היא ד״ר שירלי מדענית לשעבר במכון ויצמן שכיום עובדת באופן עצמאי והצטרפה אליו ללימודי הקונדיטוריה .
לשימור: חומרי הגלם הטובים, השרות והחיבור עם הסביבה
לשיפור: צ׳יסר גראפה או משקה קינוח אחר על חשבון הבית
לסיכום: לא מדובר במלכודת דבש לתיירים ועזבו אתכם מדעות קדומות על יפו העתיקה, יש גם חניה קרובה בנמל או במיומנה. 
השף והבעלים אייל סבן
ממליץ באהבה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה