יום רביעי, 10 ביולי 2019


פראג שלי


על מלון בוטיק, מסעדות כשרות, אתרי מורשת, ביקור במפעל סקודה,בירה נהדרת זולה ממים, שקר הגראס, משקה בחרובקה  וקרלובי וארי


מלון קארוזו, מורשת והיסטוריה יהודית:

אהבתי את המלון הקטן שממוקם בלב הרובע היהודי היוקרתי,מרחק כעשר דקות הליכה מכיכר העיר.החדרים נוחים, ממוזגים ומאווררים, ארוחת הבוקר בסיסית אבל מספקת, בעל המלון מסמפט את התיירים מישראל.
מלבד האטרקציות  המוכרות כמו בנייני הממשל, המצודה עם הנוף הנהדר ובר הקוקטיילים המיוחד,גשר קארל ,השעון וכיכר העיר אני ממליץ גם על סיור ברובע היהודי, בבית  הכנסת הישן ובבית העלמין היהודי מהמאה ה-15 שם קבור המהר"ל יוצרו  של הגולם מפראג.

מלון קארוזו


מפעל סקודה:
למי שמעוניין לצאת מהעיר ולהתנתק מהברים, המסעדות ובתי הקפה, מעניין לבקר במפעל סקודה בעיר מאלדה( כשעה נסיעה מפראג) במפעל המתוקתק שמפרנס עיר שלמה אפשר ללמוד על תהליכי יצור והרכבה, במקום מוזיאון מרתק של רכבים ישנים.

מוזיאון סקודה

אוכל:
לאלו שלא שומרים כשרות יש המון מסעדות שמגישות אוכל עולם נפוץ, ממליץ  להיכנס לאחת המסעדות שמגישות אוכל מקומי מבושל אוכל שמן אבל מושקע וטעים,התענגתי במיוחד על מרק חם שמוגש בתוך לחם איכרים שחור וקריספי, מרק עם תפוח אדמה, גזר,פטריות,בצל ושום, מרק שנתן לי הרגשה של פרטיזן רעב במלחמת העולם השניה,
יותר עדכני היה פילה דג סלמון ורדרד ועסיסי.
סצנת אוכל הרחוב כוללת:

נקנקיות,צ'יפס, חזיר מתגלגל על סיח 
וקיורטוש חם עם גלידה קצפת ושוקולד.

מרק בלחם 

מסעדת חב"ד:
מסעדה נקייה ומתוקתקת, בניהול ישראלי, בכניסה עוברים דרך שומר ודלת חשמלית ממוגנת, השרות ניתן בעיברית  והתפריט  
כולל: סלטים,מרקים,בשרים על האש דגים  וכמובן חומוס ופלאפל.
טעמתי מזה ומזה וההתרשמות הכללית טובה.
חב"ד גם מפעיל בסמוך למקום מסעדה חלבית.

לא רק פלאפל


מסעדת דיניץ:
למרות שם המסעדה האשכנזי מדובר במסעדה מזרחית עם בשרים על האש, סלטים, מרקים, דגים , חומוס ופלאפל, העובדים למעט הבעל בית ,לא מדברים עיברית, האוכל סביר והאווירה הכללית בסגנון יאללה בלאגן...
למקום יש תעודת  כשרות של הרבנות המקומית.
המחירים במסעדות הכשרות בפראג דומים למחירים בישראל  וגבוהים יותר מהמסעדות המקומיות, 
אהבתי יותר את חב"ד הקלאסית מדיניץ המבולגנת.

מסעדה מזרחית 


קרלובי  וארי:
מרחק כשעתיים נסיעה מפראג ( אפשר להגיע באוטובוס או בטיול מאורגן) נמצאת עיר המרפא שמפורסמת בזכות מעינות המים חמים שמייחסים להם סגולות מרפא,בוארי יש מספר מעינות חמים, לאלו שמגיעים לשם לאחד מבתי המלון הרבים שבעיר נקבע תור לרופא שקובע את מינון לגימת המים מכל מעין, כך שאפשר לראות שם אנשים שמסתובבים עם כוסות מעוצבות , ולוגמים מים חמים בטמפרטורות שונות.
נחמד לטייל בסביבה ,ללגום בירה טרייה באחד הברים המקומיים ,לאכול באחת המסעדות שמציעות אוכל מקומי ,בעיקר איטלקי.

לאורך הנהר יש שוק אוכל מסקרן של גבינות ובשרים.

מקסים 


בחרובקה:
שהמלך קארל ביקש שיכינו לו משקה לשיפור כח גברא הכינו לו תערובת מעשרות עשבי תיבול בטעם אניס קינמוני  (38%) המלך אהב , אבל מסתבר שזה טוב יותר לעיכול ולכאבי בטן מאשר לכח גברא, המשקה הפך להיות מסמלי העיר קארלו ויוארי.
את הבחרובקה מומלץ להחזיק במקרר ולהגיש בכוס של צ'יסר,
בגירסה יותר מודרנית קיימת גם בחרובקה יותר קלה (20%)  בטעם לימון קיצי ומרענן.
מחיר המשקאות בישראל כ-100 שקלים לבקבוק ובדיוטי בפראג כ-40שקלים בלבד.
ופל אופלטקי:

העיר וארי מפורסמת גם בזכות הבפל הטעים  העגול והדק שמוכרים אותו חם במבחר טעמים,
אפשרי גם לרכוש באריזות ולהביא לישראל.

אנדרטה בחרובקה


גראס:
בפראג לא עושים עניין מעישון גראס, אבל הופתעתי למצוא בכל קרן רחוב וגם בסופר ליד המלון מגוון מוצרים עם לוגו העלים הירוקים, סוכריות על מקל,משקאות,חטיפים או סתם עלים לעישון עצמי.
פקידת הקבלה במלון השביתה את השמחה שסיפרה שלא מדובר בגראס אלה בסתם עלים ידודתיים לסביבה.
חשבתי על תיירים שרכשו  ושפוכים עכשיו במלון מבלי לדעת למה?

מלכודת תיירים


בירה מחבית:
שבירה יותר זולה ממים (לא יותר מ- 8 שקלים לחצי ליטר) 

נשתה או לא נשתה?
תרבות הבירה בפראג מפותחת מאוד,יש המון מבשלות בירה ובברים רבים שומרים את המשקה במיכלי נחושת ששומרים על טריות הבירה, אהבתי במיוחד את הסטארופרמן הבהירה והטרייה  שמוגשת עם טבעת קצף כסופה ואת הפיליזנר המוגזת והקרירה. 


לשבת במסעדה מקומית ללגום בירה קרה מחבית ללטף בשר גולאש שמנוני ,פיצה עם מבחר גבינות טובות,  או דג סלמון צרוב ורך,
מי צריך יותר?

נותנים כבוד לבירה

אין תגובות:

פרסום תגובה