יום ראשון, 4 בפברואר 2018

זה סושי/ ze sushi/אשתורי הפרחי 14 ת״א / מתחם בזל
זה סושי זה!

לאכול להנות ולרוץ לספר לחברה...

עוד בצעירותי אהבתי לטייל במתחם בזל בת״א , לשבת בבתי הקפה ולהביט לצפוניות ישר בעיניים.המבוגרות המאופרות שטילו עם  הכלבים,היו כל כך שונות מהסבתא שלי שהייתה מכינה סופריטו על הפתליה והבילוי היומי שלה היה לתפוס את הערביות שהיו מגיעות מוקדם בבוקר,עם הסחורה הטריה לשוק מחנה יהודה. במקום לשבת בבית קפה סבתא חנה ז"ל העדיפה בילוי בבית הכנסת השכונתי.
איך שהוא הזיכרונות עלו ובאו אחרי שהגעתי לסושיה הקטנה, ועם לגימות קטנות של קוקטייל שמורכב ממרטיני, וודקה, סאקה, ואסבי ולימונים, קוקטייל שכמו בחיים קצת מר, חמוץ מתוק ושמתרגלים זה נעשה טעים. ( 51 שקלים)
אחרי שנפתח התאבון עלו ובאו מנות קטנות ומטריפות שעשו אותי שמח.
פתחנו בקינקו שזה מזון בריאות עדכני של אצות ים ירוקות דקות ומבריקות בתוספת : סומסום, מלפפון ירוק , פטריות שיטאקה, ורוטב חמוץ מתוק שאיחד את המרכיבים לסלט בשרני וטעים. ( 36 שקלים)
מיוחד

המשכנו לדים סאם, כיסונים מופלאים ממולאים בבשר אווז מתובל ברגש, בתוספת ירקות שורש וגזר. 
( 36 שקלים)
קרפלאך 
עוד מנת גורמה ניגרי טונה, אמנם רק שני נתחים בשרנים ואדומים, על מצע אורז דביק, אבל עולם שלם של טעמים טובים. ( 36 שקלים)
יאללה חגיגה...
לחמנית באן קטנה  וחמה שעטפה באהבה נתח של דג לוקוס עשוי בטמפורה בתוספת מיונז, חסה ובצל אדום מוחמץ.
מלך הדגים

חיסלתי כמעט בקבוק שלם של בירה אסהי קרה וליטפתי את הבפנוכו של קונוס ממולא בדניס מטוגן קריספי, בצל ירוק ואורז.( 36 שקלים)
נזכרתי שבלילה יש שידור של בית״ר נגד חיפה, אז ביקשתי לארוז סושי בטטה ואספרגוס,בטמפורה במעטפת של סלמון,אבוקדו,דניס,טונה אדומה ורצועות אצת נורי, מנה מורכבת אבל מחוברת. 
(48 שקלים 8 מנות)
לקחת הביתה

לקינוח קרם בורלה(יוזו הדרי)שהיה במרקם טוב אבל חמוץ ומאכזב.( 42 שקלים)


לידיעה:
מבחר מנות צימחוניות.
לשימור:
טריות ומקצועיות.
לשיפור:
להוסיף מלצרית בשעות הלחץ.
מצב השירותים:
סחלבים ...

לסיכום:
אוכל רחוב במיטבו במסעדה.


אין תגובות:

פרסום תגובה