יום שבת, 7 בינואר 2017

סושי מרקט/ הירקונים 43 צומת סגולה/ פ״ת

      סושי לכל פועל 😎

המוסכניקים באזור התעשייה של פ״ת כבר לא אוכלים רק חומוס שאוורמה או סביח, דימה ואירן גולדמן נותנים להם בסושי...

לטעמי הסושיה של דימה ואירן גולדמן הייתה צריכה להיות ממוקמת במשאית מגניבה באיזה  רחוב  מרכזי, עם הסושי הזול והטעים שלהם, והמון אנשים שמחכים בתור, מסתבר שדימה השף והבעלים חשב על זה, אבל מכיוון שבארצנו הקטנטונת זה לא פשוט לקבל רישיון למשאית אוכל (מקסימום לאוטו גלידה) דימה והאישה שאייתו אירן החליטו להביא את הסושי דווקא לאזור התעשייה של פ״ת.

השף הסימפטי

דימה מספר שבהתחלה הפועלים שבאזור עוד היו שואלים אותו אם יש גם בורקס צ׳יפס או פלאפל, ״לאט לאט התחלתי לחבר אותם לעניין, עם רול מטוגן והמשכתי לדברים היותר מורכבים״.

טעם נרכש
שלא תבינו שמדובר במסעדת פועלים משודרגת, הגענו לשם בשעת ערב מוקדמת תפסנו מקום על הבר וקלטנו את הווייב, מיד נתפסתי לברזי הבירה עם הלוגו הצבעוני של הבירה היפנית היטאצ׳ינו, מדובר בבירה שמיוצרת מחומרי גלם יפנים כמו אורז אדום, תבלינים ופירות, אירן מזגה לי כוס בירה אייל מחבית לא מסוננת זהובה אדמדמה ועמוקה שבושלה עם ג׳נ׳ג׳ר טרי, דימה פיתה אותנו עם עוד שתי כוסיות של סאקה במתיקות עדינה ובמרקם חלבי ומיד החלטנו שמיותר להיצמד לתפריט הרגיל, וביקשנו מהסושי שף להמשיך לעשות בשבילנו את העבודה...
בירה יפנית מעניינת
פתחנו במרק טום יאם סמיך ואדמדם מלא כל טוב ירקות ופחמימות (אטריות) שהג׳נג׳ר מוסיף חריפות נעימה, מרק המיסו הירוק בקבוק  עם הפטריות, הבצל והאצות שהעניקו לו טעם חזק של ים היה מיוחד ולמביני עניין בלבד.

מרק מיסו

אהבתי את הגיוזה הפריכה בטעמי בטטה פטריות ותרד

תרד בטטה פטריות
הגיע זמן הסושי עלו ובאו : טונה רול עשוי בגריל עם פטריות שיטאקי בציפוי פנקו,
סמוקי רול עם אבוקדו בטטה מלפפון ושיטאקי עטוף בטונה אדומה, טטאקי סלמון וטונה מכורבל באצה ועוד דברים טובים שהמשותף להם הוא חומרי גלם טריים, ושילוב נכון בין המרכיבים, והכי חשובה הרגשה לא פלצנית שעוברת מהשף ללקוח, אם רק הסושי יכל לדבר הוא היה אומר אני פלאפל..

ספיישל1


ספיישל2
לידיעה: המחירים סבירים: חצי ליטר בירה יפנית (35 שקלים)
בירות יפניות בבקבוק במבצע אחד פלוס אחד
מרק טום יאם (13 שקלים)
רולים (24 שקלים)  וספיישלים (31-41 שקלים) 
אם תגיעו בשעת ערב מאוחרת יש סיכוי שתתפסו על הבר את השף צ׳רלי פדידה יורד על איזה סושי מעוצב.
לשיפור: צ'יפס ובורקס...
לשימור: זוג צעיר שבא מאהבה לעבודה
לסיכום:  חגיגה בסנוקר






יום רביעי, 28 בדצמבר 2016

וויסקי בר מוזיאון/דוד אלעזר 27 שרונה מרקט
       

לא לגברים בלבד👀

בוויסקי בר מוזיאון הלכו עד הקצה כדי לתת לנו חוויה מענגת שכללה טעימות של וויסקי , אוכל משובח ועוד כמה דברים טובים

שעשועים למבוגרים

כשהבעלים של ה"אוסקר ווילד", רן דור חי,  שלח לי מצגת של ה"מוזיאון בר וויסקי" בשרונה, שהיה בשלבי הקמה נדהמתי מכך שחבורת משקיעים פנטזיונרים  לא נרתעת מהעליות המטורפות
(6 מליון שקלים) כדי להגשים יזמות עסקית לא שגרתית בעליל, שהגענו לשם בפעם הראשונה הייתי המום מהמקום המיוחד שנמצא בלב מנהרה טמפלרית ששירתה בעבר את המוסד. 


כוסות מעוצבות

מאות בקבוקי הוויסקי שזהרו בתאורה הרכה הוסיפו לאווירה המסתורית, ואחרי טעימות בכוסות מיוחדות של כמה סוגי וויסקי איכותיים פרותיים ומעושנים החיים נראו לי הרבה יותר יפים (לא שיש טענות), מיקסולוג הבית פרגן גם לשרון בקוקטייל חזק ונושך על בסיס וויסקי, ושלא כמו תפריט הוויסקי עב הכרס, תפריט האוכל מונה דף אחד, ומי צריך יותר...

קוקטייל וויסקי

אז מה היה לנו?
קרפצ'יו מוסר ים בתיבול מלטף של שום שמן זית ולימון  (52 שקלים)

מוסר ים

לקט פטריות יער ופורטבלו בשרניות מוקפצות ברוב טקט עם שמן זית, שום, צ׳ילי ופטרוזיליה (48 שקלים)
צלעות הטלה היו מושלמות (138שקלים), וגם האנטריקוט סחט רק מחמאות מחבריי לשולחן השמח.


צלעות נהדרות
פילה סלמון הוא בדרך כלל סקנדל או פסטיבל, והכוונה לכך שדקות ספורות נוספות על הגריל מיבשות ומותירות אותו בטעם צמיגי, הפעם הפסטיבל הכיל סלמון עסיסי מטובל היטב ולצידו חציל שרוף זוקיני וקרם סלק (88 ש"ח) 

פסטיבל

הלילה המהנה נסגר בעליית הגג שם קיבלנו חווית קול טעם וצבע עם לגימת עוד כוסית של וויסקי שוקולד ופירות יבשים .

חוויה רב חושית

לידיעה: כשר בהשגחה פרטית, הופעות חיות ואפשרות לטעימות  של וויסקי במחיר מוזל.
אם יש לכם כיס עמוק ממליץ לרכוש וויסקי גלנמורנג׳י 1978 במחיר שפוי של 40.000 שקלים.
לשיפור: ששיכורים הכל טוב
לסיכום: בשביל להעיף 6 מליון שקלים על בר וויסקי ייחודי צריך ביצים מברזל
בהצלחה  
לשימור: האווירה , החיוך, האוכל וכמובן מבחר הוויסקי הענק

4000 ש"ח










יום שלישי, 20 בדצמבר 2016

אוי אמסטרדם
על מלון מקסים, יום בשוק כפר הדיגים, סושי משתלם במיוחד (עד שתיחנקו), עוד קצת דברים קטנים וחשובים.
טבעת התעלות מהמאה ה17
מלון מובומפיק / מול תחנה חשמלית מוזאיקובואו
באופן אישי, (שרון חולקת עלי), העדפתי מלון מפואר מרוחק מעט מהמרכז, על מלון פחות טוב במרכז.
"מובומפיק" מרוחק כרבע שעה הליכה מתחנה מרכזית ובדרך עוברים קרוב לנהר (קררר). במלון יש שירות שאטלים חינם של המלון עד שעה 21.00  ברישום מראש, ואפשר גם לנסוע בחשמלית.

המלון חדיש, החדרים מפנקים, הנוף לנהר מרתק, יש חדר כושר וספא ללא תוספת תשלום, אינטרנט מהיר חינם, ובר איכותי עם קוקטיילים מצוינים. 
על הבר במלון
הירידה לחדר האוכל בקומה 2 נותנת תחושה שהגענו לבראנ'ץ איכותי במסעדה מעוצבת ולא חדר אוכל פעלתני במלון טיפוסי,  במיוחד אהבתי לרדת לשם בשעת בוקר מוקדמת, להסתכל מהחלונות השקופים על הנהר והעיר המתעוררת, ללגום קפה ראשון, להמשיך לסאונה, מקלחת ארוכה ובחזרה לארוחת הבוקר העשירה שכללה: קפה מצוין, מאפים טריים, מבחר גבינות נהדרות, דגים מעושנים, חביתות מטוגנות בשמן זית, ריבות קונפיטורה, שיבולת שועל, פרות יבשים אורגנים ויערת דבש. 

יערת דבש
כיכר דאם:
נחמד לטייל בין הרחובות המתחברים לכיכר, ליהנות מאוכל רחוב נפלא שכלל צ׳יפס בשקית עם רטבים וגבינה מגורדת, עוגת תפוחים מהטובות שאכלתי, ללגום שוקו חם ובירה טרייה בברים המקומיים לתפוס ראש ולחשוב שכל העולם על הזין, וכמובן להיכנס לכל חנויות הבגדים והנעלים של כל המעצבים הנחשבים.


עוגת תפוחים נהדרת בכל קרן רחוב

זה צ'יפס זה
 סושי Nieuwzijds voorburgwal 161  -   MIU 
סושיה יפה, שרות אקספרס של מלוכסנות עיינים בשפת גוף של אלופות קרטה. תמורת 18 יורו תקבלו דיל המורכב מתפריט ענק ודף אישי בו אתם יכולים לסמן בחמישה  סיבובים כמה פריטים שתרצו,  אחרי 3 סיבובים של סושי טעים מעוצב  בכל הגוונים והצבעים עם דגים טריים שרון כבר לא יכלה לסיים את המנה ועברנו לקינוחים.
לידיעה ברגע שלא סיימתם מנה הסיבוב ניגמר, תאכלו כמה שאתם רוצים אבל אל תזלזלו...
מומלץ!
סושי ללא הפסקה

קינוח קטן וטעים

כפר הדיגים:
תמיד נחמד לחזור לאווירה הפסטורלית של הכפר היפה, לאכול אצל הגזלן דגים מטוגנים ומטיאס עם בצל שרק צריך להניח בפה למצוץ וליהנות, יש במקום  גם חנויות, מסעדות וברים יפים בהם אפשר ללגום בירה טובה  להסתכל על הים ולספוג שלווה, כדאי להגיע לכפר בשבת, ואז לתפוס גם שוק אוכל שווה בו אפשר גם לקנות מבחר גבינות מצוינות  ולקחת הביתה,
(לכפר הדיגים מגיעים ב 25 דקות באוטובוס מתחנה מרכזית)

הרינג משובח

שוק אלברט קאוופ/ מבשלת הייניקן
שכונה יפה ורגועה עם ברים מסעדות ושוק ענק ומעניין של בגדים ואוכל, ספונטנית נכנסנו גם למוזיאון הייניקן ובמפתיע ממש נהניתי, תמורת 18 יורו קיבלנו  סיור מעניין, לגימה בבר השמח של 3 בירות טריות ומקציפות (שליש ליטר)  בחנות הממותגת יש מגוון מוצרים, ואם בא לכם מעיל או נעלים עם סמל המוצר זה המקום.
(עשרים דקות נסיעה בחשמלית מהתחנה המרכזית)

נעלי היינקן



לחיים בהיינקן
דגים בשוק אלברט קאוופ

סוכן או עצמאי בשטח?
שהחבר שלי שלומי סתווי שמע שאני מחפש דיל טוב לאמסטרדם הוא מיד המליץ על סוכנת הנסיעות אורית שמחוני, האמת שדי נמאס לי לשוטט באתרים באינטרנט ושמחוני באורך רוח תפרה לי את החופשה עם טיסות נוחות ומלון מצוין, שמחוני גם הסבירה שגם אם מזמינים חופשה דרך אחד האתרים המובילים במחיר החופשה מגולמת גם עמלת הסוכן ולמעשה לא מדובר בחיסכון כספי, לטעמי אין כמו ליווי של סוכן מקצועי שיכול לעזור במגוון בעיות, זה לא נעים להיתקע במלון בשעת לילה מאוחרת שהחדר המפנק שהזמנתם הוא למעשה חדרון בו לנים המלצרים...

לסיכום לכו על זה : אורית שמחוני  טלפון : 0549459789 

רק עם סוכנת

לידיעה: אמסטרדם נפלאה ביום ההולנדים חביבים ונקיים, אבל בלילה צריך להיזהר ,חבורות של סטלנים  שבילו בברים ובקופי שופ יכולים להיות מאוד מסוכנים. 














יום שבת, 3 בדצמבר 2016

לוקה / השונית 2 מרינה הרצליה

באנו לחדש לכם

השפית מאיה קליין אחראית לתפריט החדש של "לוקה" האיטלקיה הוותיקה במרינה של הרצליה, בשלישי בלילה אפשרי לתפוס שם לילה במתכונת הכל כלול.

איזה נוף
את "לוקה" האיטלקיה במרינה בהרצליה אני מכיר עוד מימיה הראשונים, ולא מעט אירועים משפחתיים חגגנו במקום.  בשנים האחרונות לא יצא לי להיות שם, ההזמנה לערב שלישי של יין וטאפסים ללא תחתית באה בזמן, היה זה אחד הלילות החמימים והנעימים של תחילת החורף שאפשרו לנו עדיין לשבת בחוץ אל מול הסירות והים השקט.

נחמד היה להיפגש עם השפית מאיה קליין זוכת משחקי השף 2014 שאחראית על התפריט החדש של המסעדה, ועל הקונספט הכל כלול של לילות שלישי (אחת לחודש) כולל מבחר טאפסים ים תיכונים ויינות של יקב טפרברג. עלות  (199 שקלים) לזוג
משחקי השפית
מבחר המנות הקטנות שמגיעות בסבב ללא הפסקה:
סלט פריקי עם שקדים קלויים, בצל ירוק מלפפון ולאבנה. בריא
פילה דג בס על קרם דלעת עדשים שחורות וסלט סלק. חיסלתי חמש 
קבב דג ים וינגרט עגבניות לימון כבוש ויוגורט. טעים ועסיסי
פסטה פפדרלה פשוטה עם שמן זית שום צ׳ילי גרידת לימון ובזיליקום. פינוק
לחמים חמים קריספים. יאמי 
כרובית מבושלת שנצרבה קלות על הגריל ברוטב טחינה. אהבתי

פשוט וטעים
כרובית וטחינה
סלט פריקי



היינות שהוגשו של יקב טפרברג
פתחתי במרלו וסיימתי בפטיט סירה, בין לבין סודי ביותר...

יין ללא תחתית 
לידיעה: לילה ללא תחתית ימי שלישי אחת לחודש, הערב מלווה בהופעה של להקת פאווה הרכב גרוב שמבצע שירים שונים מסרטים ומוזיקת עולם, בימים הקרובים יצא תפריט חדש ויש גם בראנץ 
לשימור: הרצון להתחדשות 
לשיפור: בלילה קריר זה בעייתי לשמור על המנות חמות,
לסיכום: פוטנציאל לערב רומנטי או חברתי, עסקה משתלמת במיוחד. 











יום שבת, 12 בנובמבר 2016

הדסון בשרים /הברזל 27 ת״א רמת החייל

בר בקר


ב"הדסון בשרים", ידעו לצאת גדולים מהגשת המבורגר מפויח, וגרמו לנו להיפרד כידידים. הישיבה על הבר הייתה נוחה ומהנה מגיעות כל המחמאות לברמנים האדיבים.


כיאות למסעדת בראסרי שמגישה תפריט מצומצם יחסית הבחירה הייתה מהירה, חצי ליטר ווינשטפן קרה ומנת פתיחה של פטריות יער ופורטבלו (54 שקלים) שהוקפצו במחבת חם והוגשו ברוטב טריאקי ותרד המקצועיות וחומרי הגלם הטובים, יחד עם הבשרניות של הפטריות עשו לנו הבה נגילה. הזמנו גם לחם טרי ולא נשאר אפילו שריד בצלחת.
מנגבים עד הסוף
המגמה הייתה להמשיך לשייט בנחת להמבורגר קצבים  250 גרם (72 שקלים), עשוי מנתחי פילה וסינטה אבל גוואלד האש חרכה את הבשר מבחוץ בצורה מוגזמת, ולמרות שבפנים נשאר עסיסי וורדרד, המנה לא הייתה ראויה. 

תוך התייעצות עם אנשי המקצוע החלטנו בכל זאת לתת לזה סיכוי נוסף ואני שמח על כך,
הפעם הוגשה לנו קציצה שספגה מכת ברק שסגרה מבחוץ על כל הטעמים שהשתחררו עם הביס הראשון ויחד עם הלחמנייה המושלמת התמוגגנו בהנאה שגרמה למלצרים לחייך באושר. ראויה לציון העובדה שההמבורגר הוגש נקי שהרטבים בצד. מתוך תפריט הבשרים 


המלצרים חייכו באושר
נפלנו גם על הסטייק אנטריקוט 300 גרם (159 שקלים),  מדובר בחלק הטוב ביותר של האנטריקוט ללא צווארון שומני אבל טעים עסיסי ומתובל בפלפל גרוס ומלח גס.

אנטריקוט עסיסי
עת בחירת הקינוחים יצרה חילוקי דיעות שרון רצתה טארט שקדים ולימון מרענן ואני חפצתי בהזרקה ישירה של שוקולד בדמות נמסיס שוקולד קצפת לוטוס וקרמל מלוח (45 שקלים) הפור נפל על הטארט והברמנית שכנראה דאגה לזוגיות שלנו הוסיפה גם את קינוח הנמסיס על חשבון הבית    התענגנו על המתוק חמוץ ומלוח שתי מנות טובות ושונות: קרם לימון, טארט שקדים ופטל.
יחד עם שוקולד קצפת לוטוס וקרמל מלוח.
כמה שוקולד

חמוץ מתוק
לידיעה: נהר ההדסון נמצא בניו ג׳רסי בדרום מזרח מדינת ניו יורק
לשימור: שרות מקצועי וקשוב לצרכיי הלקוח
לשיפור: מיותר לקחת כסף על לחם
לסיכום: 
בראסרי אמיתי עם תפריט מדויק שימוש בחומרי גלם טובים ואווירה נעימה





יום שבת, 8 באוקטובר 2016


Black & white

 בלאק אנד וויט / רוטשילד 111 ראשון לציון/ סושיה 


סקסי סושי ישראלי

בשקט בשקט מתחת לרדאר צמחה בראשון לציון סושיה קטנה ומעניינת על סושי, סשימי, סלט קריספי ומה שביניהם...

שיותם בן אלטא ואבי סופר שני צעירים מראשון לציון החליטו לפתוח בר סושי ניד לאירועים הם קראו לו ״בלאק אנד וויט״ על משקל היותם אחד שחור ואחד לבן...
בן אלטא בפעולה

לאחרונה הם גם פתחו סושיה קטנה ויפה ברחוב המרכזי של ראשון לציון, האמת שבהתחלה הייתי מעט פקפקן ביחס ליכולת להגיש סושי איכותי שבמטבח לא נמצא איזה עובד זר, אבל מסתבר שתרבות הסושי בלבנט כבר נמצאת חזק בסצנה, ונראה שהעסק כבר לא כל כך מסובך. הגענו למקום בחלק הצעיר של הלילה ובקלות מצאנו שולחן פנוי, כדי להתניע ביקשנו חצי ליטר בירה קירין, חמוצים וסלט קריספי, הבירה היפנית הבלונדינית כאילו נולדה ללוגם הישראלי, בירה קלה מוגזת ומעודנת.
הסלט מלפפון גזר אבוקדו בטטה ועלי בייבי טריים בשילוב רוטב מתקתק מושך ובטטה קריספית היה פשוט וטעים.

קריספי
יאללה סושי
אהבתי את העובדה שהתפריט אינו מקובע ואפשרי לעשות בו שינויים, הפעם העדפנו לפסוח על המנות הקטנות והעדפנו להזמין מתפריט המיוחדים קרייזי סלמון מרהיב ביופיו המורכב מסלמון אפוי, אבוקדו בטטה מכורבל בסלמון צרוב בטטה קריספית עירית וסומסום. (39 ש"ח)
סלמון משוגע

ספשייל בלאק אנד וויאט הוביל אותנו לפסגת היצירה, שילוב מעט מגלומני של אבוקדו מלפפון בטטה ומעל סוג של סביצ׳ה סלמון יפנית ראויה. (39 ש"ח)
בכל המנות הופגנה יצירתיות, שילוב טוב של הטעמים וטריות חומרי הגלם.
סביצ'ה יפני ישראלי

חשבנו להפסיק אבל בכל זאת החלטנו לאתגר, וביקשנו סשימי מורכב מדגי טונה דניס וסלמון 
(3 מנות 25 שקלים) האמת שלא בא לי לחרב את המנה הסקסית עם השומשום ועלי הבייבי שהיו תוספת בצלחת, אבל אני מודיע בדעה צלולה ובלתי משוחדת שהיה כדאי לטבול ברוטב סויה או חזרת יפנית.

סקסי סשימי

לקינוח הסתפקנו בשני כדורי גלידת וניל קוקוס ופיקאנים מסוכרים  (32 שקלים)

סיום מתוק
לידיעה: כשר ויש אפשרות להזמין מגשי מסיבות
לשימור: טריות ויצירתיות
לשיפור: קינוחים
לסיכום: הזדמנות טובה לסושי ראוי ומחירים נוחים.








יום שלישי, 4 באוקטובר 2016

עראיס/ שרונה מרקט

מברוק עליך יא עראיס מברוק

ל"עראיס" הגעתי אחרי יום ספורט שכלל אימון קיקבוקס, יוגה והרצאות בנושא תזונה נכונה, נתחי הפילה בקר העניקו לי לא רק חלבון בונה שריר אלה גם הנאה קולינרית איכותית, שהוציאה ממני קולות הנאה שמתאימות לזמן ומקום אחר..

קולות  של הנאה..

מפגשי בלוגרים הם הזדמנות טובה לחשיפה לקהל מבין ודעתן אבל גם טומנים בחובם סכנות לשחיטה מידית, הפעם האנרגיות היו בשמים, האווירה חמה ומכניסת אורחים, ועם התפריט הערבי המשודרג הרגשתי בבית. מכיוון שהגעתי באיחור התנפלתי בחזירות על מנת העראיס פיתה מזרח תיכונית ממולאת בקבב טלה צלוי, את הפיתה מכניסים לתנור עד שהופכת קריספית מבחוץ ונעימה מבפנים, המנה הוגשה עם סלט עגבניות, טחינה פיקנטית ולימון כבוש.
קבב טלה
באבא גנוש במטבח הערבי זה סלט חצילים בטחינה ועגבניות קצוצות, אהבתי את השדרוג לחצי חציל בלאדי בשרני עשוי על הגריל שהוא מוגש חם חם ועליו טחינה ועגבניות קצוצות, מנת נשנוש ירקות בטטה גזר דלעת ופלפל אדום עשויים על הגריל,  צ׳יסר יגרמייסטר ויאללה להמשך העבודה.

חציל בלאדי בשרני
מתוך תפריט הבשרים קיבלתי שתי טבעות אליפות של פילה בקר שחום אדמוני, אחרי הביס הראשון יצאתי מדעתי ותוך קולות הנאה שאולי מתאימות יותר לזמן ומקום אחר... כולם כבר ידעו שטוב לי טוב לי על הלב.
תוספות לבשר, תפוח אדמה ובצל צלויים, סלט שוק ירוק מתובל בשמן זית ולימון, אהבתי גם את האפשרות לחרוך את הבשר בטבעת לוהטת שהונחה בצלחת. 
הפעם ויתרתי על הקינוחים והסתפקתי בעוד צ׳יסר של יגר.

טבעות אליפות
 המחירים:
ירקות צלויים 32 שקלים
חציל בלאדי 28 שקלים
פילה בקר (200 גרם) 134שקלים
בירה סטלה מחבית חצי ליטר 27 שקלים 
לידיעה: אוכל ערבי משודרג, את התפריט הרכיב השף ירון קסטנבוים , מקור השם עראיס, אוכל חתונות                   לבנוני בו כורכים את הכלה בבגד כמו שכורכים את הפיתה סביב הבשר.
לשימור: הטריות וחומרי הגלם האיכותיים 
לשיפור: תפריט עסקי
לסיכום: אהבתי את הגישה הפשוטה והסטייליסטית לאוכל מוכר ואהוב