יום שני, 28 בספטמבר 2015

מתכוני מוכתר העיר

בייבי מלפפונים חמוצים


עד היום אוהבי המלפפונים החמוצים התחלקו לשניים אילו שאוהבים אותם בחומץ (אשכנזים) או במלח (מזרחיים), לטובת האינטגרציה אני מכין אותם בחומץ ובמלח אחרי שתכינו, ותטעמו תודו שזה מאוד מיוחד.
עדיף בייבי
מרכיבים:
2 חבילות בייבי מלפפונים טריים וקשים.
10 גבעולי שמיר
1 כפית מלח גס לכל כוס מים.
1 פלפל ירוק חריף מחורץ (לפי הטעם).
5 שיני שום
רבע כוס חומץ
4 גרגרי פלפל אנגלי
בדרך לצנצנת
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים למעט החומץ והמים לצנצנת.
מוסיפים מים חמים, ומשאירים מקום לשתי אצבעות חומץ.
סוגרים והופכים את הצנצנת לשעתיים לפחות.
מניחים במקום מואר לארבעה ימים, מכניסים למקרר ליומיים נוספים, ואפשר להתחיל לאכול.
אם לא ידועה קיבולת הצנצנת, מומלץ לספור את כמות כוסות המים, כדי לדייק בכמות המלח.
 אם אני יכול כולם יכולים!