יום ראשון, 14 בפברואר 2016

פלי מרקט רבי יוחנן 8 שוק הפשפשים ת״א

נפרדים מהשף

השף אורון  אסקיו, עוזב את "פלי מרקט", וחוזר לירושלים , מסיבת הפרידה  מהבלוגרברנז׳ה  כללה: מנות ספיישל  יצירתיות, וקוקטיילים מעוצבים.  
פרידה

מפגשי בלוגרים, הם סוג של מתנות קטנות, תודו שזה תמיד מרתק להיפגש לארוחת שף
באווירה טובה. 

הפעם הייתה זו מסיבת הפרידה מהשף הצעיר והכישרוני, אורון אסקיו,שסיים את המשמרת שלו בפלי מרקט בשוק הפשפשים. 
לפני חזרתו  לעיר הולדתו ירושלים כדי לפתוח מקום חדש  במחנה יהודה.
המפגש התחיל כרגיל בשיחה שקטה עם איזה קוקטייל מעוצב או דרינק קשוח של וויסקי  בליק לייבל (החביב עלי עוד מתקופת החתונות ), וזרם לשטף של יצירות אמנות קולינריות בהתאם למוד של הלוחש למחבתות,מהמטבח הפתוח בחלל התעשייתי, 

עלו ובאו : טרטר בקר בציר לימוני בשום , שמן זית , חזרת , צלפים , ראשד וביצי שליו, מנה עם מרכיבים לא קשורים, שהפתיעה במגוון טעמים  רכים, ומתחברים. 
בהתאם למסעדה שמתמחה באוכל אסיאתי, איטלקי וים תיכוני, הטאטקי טונה אדומה צרובה שאספה טעמים מזרעי כוסברה, רוטב ויניגרט קלאסי, אננס וגי׳נג׳ר הייתה יותר יפני מיפני.
גם הטיפול בנתח פילה נחשק של דג אינטיאס עסיסי, היה מעניין עם שום שחור מתקתק ועדין (לא משאיר ריח), וניוקי.

טרטר וביצי שלו

פילה נחשק של דג

המנות הבשריות כללו טאג׳ין אברים פנימים, יחסים בהסכמה של טחול, לבבות, כבדים, גרגירי חומוס, טחינה, עמבה , חריסה , עשבי תיבול, ועמבה.
באופן אישי חלקים פנימים אני אוהב רק על האש  ובעמבה אני לא משתמש אבל החברים דווקא נהנו,
יחסים בהסכמה
שקדי העגל הצרובים, שהגיעו עם בצלצלי שאלוט אפויים בקרם תירס דק אספרגוס ופטריות שימג׳י קטנות היו מנה יקרת ערך לאספני חוויות .
מנות הקינוח כללו מלבי מעוצב מעורב בשוקולד חלב וטורבלרון חלבה.
מוס שוקולד ופיסטוק.

טובלרון
לידיעה: השף הולך אבל האוכל נשאר
לשימור: האווירה והחינניות 
לשיפור: עזבו אתכם מעמבה
לסיכום: מקום נעים בעיצוב אורבני, מטבח  פתוח ושקשוק מחבתות