יום שני, 21 בספטמבר 2015

איש הענבים/פסטיבל היין

לאחרונה, אני חווה תשוקה לצריכת יין, הכל על מפגש בלוגרים מגרה בבית איש היין, הפסטיבל הצפוי בחוה"ס, ועובדות שאולי לא ידעתם.


שאלתי את עצמי למה לאחרונה התחלתי להתעניין גם ביין? יכול להיות שזה הגיל אולי החשש מכרס בירה, או סתם רצון  שלי להתמודד בהצלחה עם רמת הטריגיצרידים בדם. 
כבלוגר,  אני זוכה למפגשים מרתקים של חובבי אוכל,  וכל מה שבא ליד. האחרון מביניהם היה בבית איש הענבים, מעניין שבמרחק קצר ממשרד הרישוי הצבאי באזור האפור של יפו, נמצא המרכז לקידום תרבות היין בישראל. שם באווירה נעימה, ומול שולחן עמוס כל טוב שמענו מהבעלים חיים גן והמרצה גיא אורן, סיפורי יין מרתקים למדו להתאים יינות לאכול, ובנוסף שמענו עובדות מעניינות על צריכת יין.
חג היין הישראלי
*יין זה בסה"כ מיץ ענבים שעבר תסיסה, ולא איזה מוצר מאוד מאוד      מתוחכם.
*לייצר יין לבן הרבה יותר יקר ומורכב, מלייצר יין אדום.
*גם שלושה בקבוקי יין ב100 ש"ח יכולים להיות טובים.
*יין הוא מוצר יסוד בסיסי.
*הריח הוא זה שנותר לנו את תחושת הטעם ליין.
*יין ישן נושן טוב לקידוש, יין צריך להיות טרי, ומאוכסן בצורה נכונה.



האף של היין - תמציות ריח שעוזרות להריח

פסטיבל היין:
שמחתי לדעת שבכל המועד סוכות (30 ספטמבר-1 באוקטובר), יתקיים במתחם התחנה בתל אביב פסטיבל היין של ישראל. במסגרת הפסטיבל יציגו לא מעט מיקבי ישראל את היינות המיוחדים והחדשים שלהם, יינתנו הסברים על דרך ההתקדמות של תעשיית היין בישראל, ותמורת 56 ש"ח אפשר יהיה לקבל כוס יין לטעום ללא הגבלה (תגיעו במונית). המארגנים מבטיחים גם דוכני אוכל, הופעות חיות, ומכירת גדאז'ים לחובבי היין.
אכלו ושתינו כמה דברים טובים,
לסיכום, עדיין אין לי תשובה לשאלה, אבל בא לי עוד כוס יין.
לחיים חברים לחיים.