יום שני, 18 במאי 2015

ביקורת/אוכל רחוב

דגים וצ'יפס/נמל יפו

מזנון מהיר לחובבי הדגים, הלא מפונקים.

הקולינריה מתחלקת לשני סוגים של אנשים, אלו שחולים (במובן הטוב של המילה) על דגי ים טריים, ואלו שרק המחשבה או זרביב קטן של ריח גורמת להם להירתע במהירות עצומה.
מכוון שאני, נמנה על אלה שדג טרי יכול להביא אותם לסיפוק מהיר ממכר ועכשווי המקום הקטן בנמל יפו נותן מענה ראוי לאוכל רחוב מהיר ומיוחד.
 350 גרם של דגי ים טריים (29 ש"ח), מה שיוצא אני מרוצה, שעברו ניעור קטן בקמח, והופ נזרקו לשמן הרותח, הדגים המוכנים הוגשו בצלחת חד פעמית ושני חצאי לימון. ככה מצאתי את עצמי יושב על ספסל ציבורי מול הים והסירות, שומר טוב על השלל שאיזו חתולה מזדמנת לא תשתתף איתי בארוחה, ובאצבעות מיומנות ניקיתי את הדג מעצמות, התמורה הייתה ארסנל של טעמים שרק דגים שנלכדו כמה שעות לפני כן ברשת יכולים לתת.
מה שיוצא אני מרוצה

לכל המעוניין:
ברבוניות בגודל של אצבע (39 שקלים),
פילה בס (35 שקלים),
דניס (45 שקלים),
צ'יפס תעשייתי ולא מפתה (12 שקלים)
ובירה בקבוק (15 שקלים).


והופ בקמח ושמן רותח
לשימור: הטריות.
לשיפור: איזה בר קטן עם כיסאות גבוהים לנוחיות הסועדים.
לידיעה: דגים טריים מהדייגים של הנמל.
לסיכום: אוכל רחוב אנגלי ישראלי
סירות הדייגים