יום שבת, 4 בדצמבר 2021

 סלוניקי אהובתי❣️❣️❣️

בתוך כל הבלאגן, ולמרות מגבלות הקורונה היה מעלף לבקר בסלוניקי, לאכול כיד המלך בכלום כסף, לטייל בעיר הנקייה, לדרוך על מרצפות האבן בשווקים, לנשום את הים ולדמוע בטברנה ״פאלטי״ עם קריסטוס  סיפאס המרגש, להתענג על אוזו פולמארי חלבי, וקינוח יוגורט דבש עם אגוזי מלך.


פלומארי


🕺יישמח חתני:

✈️הטיסה באג'יאן חברת התעופה הלאומית של יוון מומלצת, לארוחת בוקר קלה הגישו סוטלאץ', (אורז עם חלב), ומקל שומשום מתוק לא היה צריך יותר מזה לטיסה נעימה.

🏭 מלון בוטיק ״מדיטרניאן פאלס סלוניקי" נתגלה כבחירה מצוינת, המיקום מול הים (חמש דקות הליכה לאזור הבילויים הקסום) השרות אדיב, מיטה נוחה, החדר מפנק ונקי. 


חדר מבריק 

🍳ארוחת הבוקר מיוחדת הוגשה בחדר אוכל באווירה של בית קפה אופנתי, את הקפוצי'נו מכין בריסטה מקצועי. 

כמו כן, נישנשנו שמן זית וחומץ לצד ביצי משק וגבינות
טובות, חלת דבש ניגר, סוטלאץ', ורחת לקום, תפוחים ותמרים, שקדים ואגוזים.

סוטלאץ' בארוחת בוקר


🎙השמחה האמיתית מהלב הייתה בטברנה ״פאלטי״, עם הזמרים הנהדרים, שמעל כולם הקפטן בעל הטברנה המקסים והמכבד קריסטוס סיפאס, שמרגש בקולו הנפלא, ואיך אפשר לסגור לילה בלי, ״שבחי ירושלים" שיר שגם המקומיים אוהבים מאוד.🤩

🥃 אישתו של סיפאס הלני, מנהלת את המקום ביד רמה, היא מפנקת את האורחים עד כדי הוצאת העצמות מהדג, וכל זאת בזריזות לא אופיינית ביוון.

קריסטוס סיפאס


🍽משחקי השף:

לא פגשתי במסעדה לא טובה בסלוניקי, אני אוהב במיחד את המטבח המקומי ששופע חומרי גלם משובחים וטעמים טובים.

גירוס וסובלאקי,חומוס משעועית צהובה, מוסקה, צזיקי,סגנקי (גבינה מטוגנת) דג סי בס עדיין נושם, ותוספת אורז בן גוריון.

סי בס בתנור


😇טברנה מסעדה פלאטי:

קומת הקרקע היא יותר תיירותית עם להקת בזוקי נחמדה, אבל עיקר האקשיין בקומה השניה עם גלריה של זמרים טובים, בקבוקי האוזו קטנים שלגמנו עד לא ידע,  👏כפיים לדג מקרל מעושן חם, ציפס זוקיני, ריזוטו פטריות, מאפה פילו עם גבינות טובות ועלי גפן ביתיים.

סלט יווני 


🍭משהו מתוק:

כמעט בכל מסעדה יגישו לכם קינוח מתוק על חשבון הבית, ארטיקים קטנים, כדורי שוקולד ועוגת סולת.

בפלאטי הגישו לנו עוגת קרמשניט, אבל הכי אהבתי את היוגורט קצפתי עם דבש ואגוזי מלך.

יוגורט דבש ואגוזים 


🥾לטיול יצאנו:

אבי אזולאי טלפון: 0526775205, מארגן טיולים בסלוניקי והסביבה,חברי שיצאו  לטיול למטאורה המנזרים התלויים במיניבוס נוח עם מדריך דובר עברית, נהנו מאוד.

המנזרים התלויים 


🧐מדד הקורונה:

ליוונים יש משמעת קורונה מעוררת קנאה,

בכל כניסה למקום בפנים או בחוץ בודקים את הברקוד של תעודת המתחסן ותעודה מזהה, מקפידים על מסיכה במקומות הסגורים, נדהמתי שהמגבות במלון הגיעו בתוך ניילון אטום.

🔎מדד המוכתר:

👈הכי אני 

הכי שגרתי 

הכי טעון שיפור

הכי לא אני 

צזיקי ציפס ולחם קלוי 


אפשר לתפוס דילים טובים לטיסות ומלון, בסלוניקי תענוג לבלות, ולדעת שזה לא עולה המון כסף,לדוגמה לילה עם כל טוב ואחותו  בטברנה כולל תשר עולה כ 40  אירו  לאדם.🤙🤙

יום ראשון, 22 באוגוסט 2021

כתובת: מרכז עזריאלי הרוקמים פינת להב 26 חולון.

טלפון: 037785550

 אוסקר ווילד🍺🍺🍺🍺

התפריט החדש עושה טוב לפאב האירי המפואר בחולון, ולצד מבחר הבירות מחבית אפשר גם לנשוך כריך רובן נהדר  קרפציו סלמון ורדרד ועוד דברים טובים...🔝🔝🔝

🍽משחקי השף:

מנות סדורות, בלי בלבולי ביצים, מנות בר מסעדה מדויקות עם חומרי גלם איכותיים.

👈קרפציו סלמון בעישון עדין כמעט טבעי, עם סלט קטן חריף לייט, רטבים, צלפים וטוסטוני חלה, מנה מושלמת לצד הבירה.

בעישון עדין 

👈חציל בלאדי שרוף במידה, בתוספות משלימות של עגבניות מגורדות, פלפל ירוק חריף וטחינה, אהבתי את הטיפול בחומר גלם, נשמרו טעמי החציל הטבעיים.

שרוף במידה 


😁😄איזה יום שמח לי היום...😁😄

שטפתי את הפה בעוד כוס בירה

(הפעם קטנה) וממשיכים…..

👈כריך רובן מהטובים שיש, זה התחיל בג'פטה קריספית וכהה שחייה בהרמוניה עם קורנביף חם,כרוב צלוי שנורא סמפטי לאחרונה,רוטב איולי, חרדל,שום קונפי,בצל מטוגן ופרוסות עגבניה

ג'פטה קריספית וכהה

אכלנו חצי, ביקשנו לארוז את החצי השני

והוספנו לאפטר פרטי 

👈סלט פטוש בגרסה מוצלחת שבנוסף לאוסף עגבניות שרי, זיתי קלמטה וצנוברים הוסיפו גמבה מוחמצת, וכמובן רצועות פיתה מטוגנת ליד.

פטוש

🕺יישמח חתני:

חצי ליטר בירה סטלה טובה מחבית 🍻🍻שנמזגה ממערכת מזיגה בטכנולוגיה חדשה שמשפיעה על אחידות בטיב הבירה, מתוך מבחר סוגי האלכוהול בא בטוב גם קוקטייל עדין על בסיס ג'ין, פסיפלורה ומיץ חמוציות.🍸🍸

בטכנולוגיה חדשה

🍭משהו מתוק:

קראק פאי - עוגה  פריכה על בסיס שיבולת שועל ופודינג שנתנה פיצוי מפרגן למשהו מתוק בסיום ההארוחה.

שיבולת שועל ופודינג

💰תכנית חסכון:

בירה מחבית 37 ש”ח

קוקטייל ג'ין: 48 ש״ח

קרפציו: 59 ש״ח

כריך רובן: 69 ש״ח

חציל בלאדי: 46 ש״ח

קראק פאי 48 ש״ח

🧐לידיעה:

האפי האוור בין השעות : 15-17

ערבי קונספט, הופעות חיות, מוזיקה אירית וסטנדאפ.

מדד המוכתר:

👈הכי אני

הכי שגרתי

הכי טעון שיפור

הכי לא אני 

פאב אירי מעוצב לעילא ולעילא🔝🔝

מקום ענק לישיבה בחוץ

בריזה בכל השנה❄️❄️❄️

מי צריך יותר?

יום חמישי, 5 באוגוסט 2021


כתובת: הרצל 34 ראשון לציון,

טלפון למשלוחים: 036228055

כשרות: רבנות

 עלינא בפיתה 🥙

                              מסעדת אוכל רחוב חדשה, נפתחה בראשון לציון.

🍽משחקי השף:

פיתות נהדרות טריות וגמישות, שמכילות מלבד הבשרים שעשויים בתנור ג'ויספר פחמים, עוד המון דברים יצירתיים וטובים.

👈פיתה שקדי עגל:

שקדי (גורמה) עגל, עם כרוב חרוך מענג, שעבר בישול וחינוך מחדש בתנור פחמים, יחד עם שום קונפי,עגבניות,עמבה,טחינה,סחוג ואספרגוס ירוק למעלה,

שרתי לעצמי:

"הלילה הלילה הלילה שמחה גדולה הלילה"

עם כרוב חרוך מענג

👈קבב בצלחת:

קציצות קבב בתיבול אוריינטלי מודרני עם עשבי תיבול, הקבבים שהיו במרקם של קבב רומני דחוס היו טובות  אבל מעט חרוכות.

התוספות  כולן מהגריל, סלט משואיה מעושן,חציל קלוי, כרוב שרוף ובצל מקורמל לצד פיתה חמה.

סלט משואיה מעושן

👈ללא בשר:

מדליוני בטטה בורלה מתקתקים עם מלח וזעתר טרי,חציל מטוגן וצלוי,שום קונפי, סילאן וטחינה בטעמים, מנה מיוחדת וחביבה.

בטטה בורלה 

🕺ישמח חתני:

קוקטייל לולה 🍹עשוי מג'ין גורדונס,פינק, לימונדה ורודה ומחיית תות מתוקה שהשתלטה על טעם האלכוהול שכמעט לא הורגש, אהבתי את הרוזטה שקדים מתוקה  שמביאים במיוחד משוק נתניה (למי שמכיר) אפשר גם לקחת בבקבוקים שמבקבקים במקום.

רוזטה משוק נתניה 

 🍭משהו מתוק:

מלבי פרווה סמיך שהפאנץ  קרוטוני פיתה מגניבים עם סוכר וקינמון.

קרוטוני פיתה מגניבים

🧐לידיעה:

בעלי המקום הצעירים הם האחים דביר ויניב ניפוסי, בעבר הייתה בבעלותם מסעדה באשדוד, האחים נעזרו לגיבוש התפריט בשף ינון אל על, מתחרה לשעבר ממשחקי השף.

💰תוכנית חיסכון:

פיתה שקדי עגל - 65 ש״ח

קבב בצלחת - 49 ש״ח

קוקטייל - 38 ש״ח

מלבי - 20 ש״ח

מדד המוכתר:

👈הכי אני

הכי שגרתי

הכי טעון שיפור

הכי לא אני

הכי אייל שני,קונספט מושלם למי שאוהב ארוחה בפיתה.

שיהיה במברוק עלינא 🧿

יום שבת, 10 ביולי 2021

 מיצי מיאו😽😽😽

בר מסעדה קטן ומגניב בת"א, קוקטיילים מעוצבים, נשנושי חך אסייתים, וקקטוס מקסיקני כבוש.

🍽משחקי השף:
לא להאמין שמבר המיצים והקוקטיילים הקטן והפשוט יוצאות מנות כל כך טובות..
👈טרטר טונה אדומה קצוץ ומעורר תיאבון, עם כוסברה חמוציות, נבטים, ג'נג'ר,פלפל חריף,רטבים ופרוסות אבוקדו טרי ובשרני



👈גיזות קריספיות שקפצו מהשמן החם עם בטטה וירקות מאודים 🥟



👈שני אגרולים עבודת יד במילוי ירקות מאודים לתפארת המטבח האסייתי🫔



🕺ישמח חתני:
👈קוקטיל על בסיס  ג'ין מיץ תפוחים סחוט וסלרי 🍏
👈קוקטיל קמפרי מיץ תפוזים טבעי וסודה.🍊





עשו לנו המון נחת בשעת ערב מאוחרת.
👈קקטוס כבוש וחמצמץ היה תוספת נישנוש נהדר לצד המשקאות.



🍭משהו מתוק
לסיפוק המאנץ׳ הזמנו:
👈כדור רושה טבעוני עם שילובים טובים של שוקולד מריר וקרם אוורירי.



👈באו חלבה דווקא שעורר ציפיות היה פשוט רך ומאכזב.
💰תכנית חסכון:
טרטר טונה - 35 ש״ח
אגרול - 24 ש״ח
גיוזות - 24 ש״ח
קוקטלים - 38 ש״ח
קקטוס כבוש - 22 ש״ח
כדור רושה טבעוני - 35 ש״ח
באו חלבה - 10 ש״ח
👀לידיעה:
כתובת: קינג ג'ורג' 81 ת"א
מחירים שפויים
האפי האוור, משתלם בין השעות 17:00-19:00
המוצרים כשרים, פתוח בשבת.
מדד המוכתר:
👈הכי אני
הכי שגרתי
הכי טעון שיפור
הכי לא אני
מיאו מיצי, מיצי מיאו, מיצי מיאו.😻😻
😻

יום שבת, 3 ביולי 2021

עוף בשנקין

    חצי אהרוני,עוף מתובל או עוף מכובס?    

משף נחשב, כמו ישראל אהרוני ציפיתי לחצי עוף מושלם, ולא לחצי עוף מכובס...
🍽משחקי השף:
המקום החדש, התור המתמשך, המראה של עופות מגרים נעוצים בשיפוד המסתובב, והעובדה שהבעלים השף המעורך והחביב נכח במקום גרמו לי, לחשוב שאני הולך לטעום את העוף של הלייף.



מכיוון שעדיין לא הניחו שם שולחנות וכיסאות לישיבה בחוץ אספתי באריזות (לא שומרות חום), ואכלנו בבית.
☑️חצי עוף עם עשבי תיבול:
מעטפת העוף הייתה נהדרת, וטעמי עשבי התיבול היו מושלמים אממה, הטעמים הנהדרים לא חדרו פנימה, כך שקיבלנו  עוף  עסיסי אבל חסר טעם.



☑️כנפיים אסייתיות:
מנה של 12 כנפי עוף בטעם רוטב אסייתי מדויק הייתה מושלמת וחגגנו עליה מבלי להשאיר אפילו שריד בצלחת.



🕺יישמח חתני:
תפוחי אדמה מתובלים צלויים ואדמדמים, עם טעמים מצויינים.



💰תכנית חסכון:
חצי עוף: 59 ש״ח לחצי עוף גדול
כנפי עוף חתוכים : 42 ש״ח (12 יח)
תפוח אדמה: 26 ש״ח
כתובת: שנקין 55 ת"א.

הכי אני
הכי שגרתי
👈הכי טעון שיפור
הכי לא אני 
אהרוני חייב למצוא את הדרך שיתרונות השיפוד המסתובב יבואו לידי ביטוי, והטעמים הטובים מבחוץ יחדרו גם פנימה.
מכיוון שמדובר באוכל רחוב, המחירים יקרים מידי לטעמי .