החומוסיה של זרזיר / אזור מסחרי כרמי יוסף
במלחמת לבנון הראשונה, שעוד קיבלו את חיילי צה״ל בצהלולים ואורז, בנסיעה בכביש מתפתל המוביל לאגם קראון, עצרנו אני והחיילים על אם הדרך, ונכנסנו לאיזו מסעדה לבנונית מוזנחת. כל מה שהיה שם זה מקרר עמוס פפסי קולה, פיתות טריות מכוסות במגבת וסיר חומוס מתבשל על הגז.
עוד לא הספקנו להוציא מילה השף הלבנוני הוציא מהסיר מצקת גדושה גרגירי חומוס הכניס למכתש ובעזרת העלי החל לכתוש, הוסיף טחינה גולמית שום ותבלינים, מעט מים מסיר הבישול ושהמרקם הניח את דעתו פנה להכין לנו צלחות חומוס טרי.
תוספות חובה פיתות חמות וזיתים שבורים.
שטעמנו את החומוס של זרזיר בכרמי יוסף נזכרתי באותו טעם בלתי נשכח של החומוס הלבנוני...👍👍
לחומוסיה של זרזיר הגעתי עם יקיר שמלבד זמן איכות עם אבא הוא לא אחד שיוותר על מנת חומוס טובה.
באווירת שאנטי פסטורלית בשמש חורפית נעימה העדפנו כמובן לשבת בחוץ, יאללה תעמיס ביקשנו מזרזיר שמיד החל לערסל את השולחן במבחר טעימות שכללו: פיתות טריות,
פלאפל ירוק קריספי מתובל , צ'יפס בטטה קרנצ׳י, סלט ירקות קצוץ, לבנה ביתית בחמיצות עדינה
שקשוקה טריפוליטאית על בסיס שמן רסק פלפצ׳ומה כמון ופלפל עם ביצים מכוסות בחלבון וטעם מסעיר.
הנה זה בא: חומוס ישראלי קרמי, סמיך אבל לא כבד, מלווה בשמן זית איכותי טחינת היונה וגרגרים חמים נימוחים, קומפלט פגז שלא היה מביש אף חומוסיה נחשבת. ניסינו גם מנה נוספת מוצלחת של חומוס פול וביצה, יקיר היה מרוצה וניגב במיומנות את הצלחת, אז מי אמר שיהודים לא יודעים לעשות חומוס
לקינוח ירדנו על מלבי שמנת ביתי רך מתוק וטעים.
המחירים :
חומוס פול 25 שקלים
שקשוקה 30 שקלים
סלט ירקות גדול 20 שקלים
פלאפל 9 שקלים
אפשר גם לקבל מנת טעימות זוגית ב 80 שקלים
לידיעה: בעל המקום הוא זוהר בר און (המכונה זרזיר) יוצא קיבוץ חובב בישול שלמד לבד להכין את האוכל במסעדה
בשבת יש ג׳חנון
לשיפור: אין משהו מיוחד
לשימור: טריות, מוצרי הגלם ואוויר הרים צלול כיין
לסיכום: יופי של חומוסיה על אם הדרך
חומוס זרזיר
על חומוס יהודי ועוד כמה דברים טובים בדרך הישנה לירושלים
זמן איכות |
במלחמת לבנון הראשונה, שעוד קיבלו את חיילי צה״ל בצהלולים ואורז, בנסיעה בכביש מתפתל המוביל לאגם קראון, עצרנו אני והחיילים על אם הדרך, ונכנסנו לאיזו מסעדה לבנונית מוזנחת. כל מה שהיה שם זה מקרר עמוס פפסי קולה, פיתות טריות מכוסות במגבת וסיר חומוס מתבשל על הגז.
עוד לא הספקנו להוציא מילה השף הלבנוני הוציא מהסיר מצקת גדושה גרגירי חומוס הכניס למכתש ובעזרת העלי החל לכתוש, הוסיף טחינה גולמית שום ותבלינים, מעט מים מסיר הבישול ושהמרקם הניח את דעתו פנה להכין לנו צלחות חומוס טרי.
תוספות חובה פיתות חמות וזיתים שבורים.
שטעמנו את החומוס של זרזיר בכרמי יוסף נזכרתי באותו טעם בלתי נשכח של החומוס הלבנוני...👍👍
לחומוסיה של זרזיר הגעתי עם יקיר שמלבד זמן איכות עם אבא הוא לא אחד שיוותר על מנת חומוס טובה.
באווירת שאנטי פסטורלית בשמש חורפית נעימה העדפנו כמובן לשבת בחוץ, יאללה תעמיס ביקשנו מזרזיר שמיד החל לערסל את השולחן במבחר טעימות שכללו: פיתות טריות,
טעימות |
פלאפל ירוק קריספי מתובל , צ'יפס בטטה קרנצ׳י, סלט ירקות קצוץ, לבנה ביתית בחמיצות עדינה
קריספי |
שקשוקה טריפוליטאית על בסיס שמן רסק פלפצ׳ומה כמון ופלפל עם ביצים מכוסות בחלבון וטעם מסעיר.
שקשוקה |
הנה זה בא: חומוס ישראלי קרמי, סמיך אבל לא כבד, מלווה בשמן זית איכותי טחינת היונה וגרגרים חמים נימוחים, קומפלט פגז שלא היה מביש אף חומוסיה נחשבת. ניסינו גם מנה נוספת מוצלחת של חומוס פול וביצה, יקיר היה מרוצה וניגב במיומנות את הצלחת, אז מי אמר שיהודים לא יודעים לעשות חומוס
כמו בלבנון |
המחירים :
חומוס פול 25 שקלים
שקשוקה 30 שקלים
סלט ירקות גדול 20 שקלים
פלאפל 9 שקלים
אפשר גם לקבל מנת טעימות זוגית ב 80 שקלים
לידיעה: בעל המקום הוא זוהר בר און (המכונה זרזיר) יוצא קיבוץ חובב בישול שלמד לבד להכין את האוכל במסעדה
בשבת יש ג׳חנון
לשיפור: אין משהו מיוחד
לשימור: טריות, מוצרי הגלם ואוויר הרים צלול כיין
לסיכום: יופי של חומוסיה על אם הדרך
זוהר בר און |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה