יום שבת, 16 באפריל 2016

גורדוס, בר המבורגרים / מתחם לה פארק חולון

לאכול בגדול
התכנון המקורי היה לחכות שתיעלם תרועת הפסטיבלים ורק אחר כך להגיע ל"גורדוס" (שמנים בספרדית) בר המבורגרים חדש בחולון, ההצפה בתמונות בפייס של המבורגרים ענקים וקינוחים בגודל של מגדלים גרמה לי לשנות את התכניות וגם אנחנו הגענו לשם.
המוכתר והקציצה

מתחם לה פארק:
מדובר אולי במקום הבילוי הכי ספקטקולרי כיום בישראל, אל מול אגם מלאכותי נמצאים מסעדה איטלקית , בית קפה ובר , אם תוסיפו את אולם הכדורסל החדש של הפועל חולון , אפשרות הפעילויות לילדים, החניה הצמודה והברים החדשים והמעוצבים על שפת האגם תבינו שיש פה קטע.
מכונית בר על שפת האגם

גורדוס:
בהתרשמות ראשונית נראה שמקימי המקום הכינו צ'ק ליסט יסודי עם רשימה מסודרת של כל מה שצריך למקום מוצלח לבילוי קולינרי לכל המשפחה. העיצוב צעיר וצבעוני שכולל בר ארוך וחביב, ברקע מוזיקת פופ קופצנית ומלצרים צעירים.

אהבתי גם את התפריט המנימליסטי שנוצר כנראה בראשו של איזה גורדו מופרע


גורדו מופרע
גבר אישה אוכל שתיה:
לעיצוב מצב הרוח שרון בחרה הפעם קוקטייל (39 שקלים) 
על בסיס רום קוקוס ואגוזי לוז (טעים וסוחף), הלל הסתפק בקוקטייל ללא אלכוהול בטעם פירותי (אחלה חינוך), שנעזר בדובונים וחמצוצים צבעונים. מבחינתי ההתלבטות בין ההולנדית לגרמניה הייתה לא קלה במיוחד שלהולנדית קוראים הייניקן  אקסטרה קולד ולגרמניה פאולנר פילס, החלטתי לפתוח בבלונדינית ההולנדית ולגרמניה השזופה נחשפתי בהמשך, נהניתי מכול רגע של לגימה מבירות טריות שנמזגות ממערכות מתקדמות (35 שקלים לחצי ליטר וקצת יותר...)
גרמניה שזופה
ראשונות:
סופר פנצ׳ו נקניקיה מבשר בלחמנייה ורטבים (39 שקלים) שילוב שכיח וחביב בצמוד לבירה. 
מנת כנפי עוף בשילוב רטבים מתקתקים וג׳נג׳ר עוד תכנס לפנתיאון כמנת חובה.
כנפיים
יא ווארדי איזו קציצה (זו לא סתם כותרת זה שם של המבורגר..)
את ההמבורגרים מכינים במקום משילובי בשר טרי ומעט בצל מטוגן שמוסיף המון לטעם,
התפריט נותן אפשרויות מהקל ועד הכבד למגוון אפשרויות ותוספות חריגות , ממליץ להגיע עם ראש פתוח...

הקונבציונלי - גורדו בורגר 220 גרם 
יופי של קציצה שנסגרה היטב על הגריל ושמרה בתוכה את הנוזלים ומגוון הטעמים האפשריים , הלחמנייה הטרייה והשימושית הייתה בית חם ואוהב לבשר לטבעות הבצל הרטבים והמלפפון חמוץ הגמדי (59 שקלים)
השרמנטי - אלן דילון
פה כבר התוספות לקציצה היו יותר משמעותיות וכללו פטריות טריות מוקפצות, חזה אווז דומיננטי מטוגן וחרדל, ריבת בצל מיונז ורוטב רוקפור
למרות שהפוטנציאל למנה ביזרי התוספות התחברו לטעמים טובים וחזקים שהעלימו קצת את טעם הקציצה.
הצ׳חצ׳ח - יא ווארדי איזו קציצה
הכי מנגל של יום העצמאות לחמנייה ובתוכה קציצה מסתחבקת עם טחינה, בצל מקורמל, פלפל חריף מטוגן, סלט ירקות, שברי ביסלי וצ׳יפס.


לבוא בראש פתוח 
קינוחים:
מי שמחפש משהו מתוק קטן וחביב שישעשע את בלוטות הטעם לקינוח שיחפש מקום אחר הראש השמן יצר פה מפלצות מתוקות מפוצצות
שהלל הקטן (יחסית) קיבל את השיק שוקולד על בסיס של קרם  בורלה מקושט בביגלה משקפים (59 שקלים) ראיתי אצלו פחד בעיניים, שהגיע המגדלון של ואפל בלגי עם כל התוספות הוא כבר אמר: אבא כואב לי הראש אני לא יכול לנשום...
כמה מתוק!
לחיים



שייק שוקולד משודרג


לידיעה: קיים גם פונטציאל למבוגרים בלבד

לשימור: הראש של השמן
לשיפור: איזה קינוח קטן ונחמד 
לסיכום: האטרקציה בשיאה, אהבתי גם את הבר והבירה הטובה. המבחן האמיתי הוא מתן שרות טוב ואחיד גם שהמסעדה מלאה.
ואותי מעניין מה הולך שם אחרי שהפועל חולון מפסידה?












יום שבת, 9 באפריל 2016

אופק חדש משכית27 הרצליה/שפית ורד פרן/ בלנדר ויטמיקס/ מיבש מזון l'equip 

לחיים בריאים 

סדנת בריאות של חברת "אופק חדש" עם השפית ורד פרן השאירה אותי פעור פה נוכח המיומנות בשימוש בבלנדר "ויטמיקס", ומגוון האפשרויות להכנת מזון בריא. 

להזמנה לסדנת הכרות עם הבלנדר המדובר והמוצרים להכנת אוכל בריא של חברת אופק חדש בניצוחה של השפית המנוסה ורד פרן לא יכולתי לסרב, אפילו הנסיעה לכיוון הרצליה בשמונה  בבוקר בנתיבי איילון והסבל הכרוך בכך לא מחקו לי את החיוך שרק גדל כאשר השפית הגישה לנו לפתיחה דאקירי תות מרטיט ובועט.

 גם אתם יכולים להגיע לסדנת בריאות בתאום מראש וללא עלות
שפית בעבודה

בלנדר ויטמיקס:
מדובר בגבר גבר עוצמתי (200w)
שמוציא שיקים במרקמים חלקים במיוחד, מתאים להכנת: מיצים, שיקים, מרק חם, גלידות וממרחים.
שומר על הערכים התזונתיים של המרכיבים
היבואן מבטיח מכשיר עמיד עם 7 שנים אחריות
גבר גבר

מתכונים קלים להכנה של שפית אופק חדש ורד פרן:

קוקטייל דאקירי תות 
בשעה בוקר על בטן כמעט ריקה הקוקטייל המרתק עשה לי קצת סיבוב ראש...

מצרכים:
80 מ״ל רום 
1כפית סירופ מייפל/ 2 תמרים/ סטיביה
40 מ״ל טריפל סק
40 מ״ג קרם קוקוס
6 תותים קפואים

אופן הכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם עדיין ורך
אפשר לקשט את הכוס בקוקוס טחון, מוזגים את הקוקטייל ומוסיפים (לא חייב) מעט גרנדין/ סירופ רימונים/תות טרי


דאקרי תות

ממרח חצילים בריא בטעם כבד :
אהבתי את הממרח בטעם עדין שניתן למריחה על לחם או קרקר 

מצרכים:
3 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות גדולות
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
סלסלת פטריות פרוסות 
1/2 כוס אגוזים פקאן/ מלך
2 כפות שמן זית
מלח אטלנטי / שחור / פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל 200 מעלות
מכינים תבנית אפיה מרופדת בניר אפיה מניחים את החצילים, פטריות והבצל מזליפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל, אופים כ 10-15 דקות. 
מערבבים ואופים עד השחמה קלה, מצננים מעט.
2. טוחנים בבלנדר את המסה בדרגה 2-3 ומוסיפים אגוזים, ממשיכים לגרוס למרקם גס, טועמים ומשפרים תיבול.
מגישים קר או בטמפרטורת החדר בתוספת בצל קצוץ/ עגבניה/ בצל ירוק/ ביצה קשה/ מלפפון כבוש
חצילים בטעם כבד


חזרת בטעם של פעם:
אני אוהב את המתיקות חריפות של החזרת מעוררת התיאבון

מצרכים:
300 גרם חזרת
400 גרם סלק טרי
1/4 כף חומץ
סוכר/ אגבה/ סטיביה/ מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
טוחנים בבלנדר את השורש והסלק בטחינה גסה בעוצמה 2-3 בעבודה בפולסים.
מערבבים עם שאר החומרים ושומרים במקרר
ההגשה עם גפילטע פיש או כל דבר.

מיבש מזון L'eguip
הופתעתי ממייבש המזון שעובד בטכנולוגיה מיוחדת של פיזור חום
היעוד שלו ייבוש ירקות , גרנולה, תבלינים, עלים וחליטות, שיטת בישול בריאה תוך שמירה על הערכים התזונתיים .
מייבש מזון





לבריאות חברים לבריאות






יום שבת, 2 באפריל 2016

קייטרינג ״מבושלת״ מארזי אוכל מוכן לחג הפסח
עושים סדר
הכל על מארזי האוכל לחג של חברת הקייטרינג  ״מבושלת״, מסתבר שאפשר לעשות חג גם בלי ריח של בישולים בחלל הבית, היה טעים ומלווה בזיכרונות. 
בדרך ליפו לטעימות של מארזי האוכל המוכן של חברת הקייטרינג ״מבושלת״,  נזכרתי בלילות הסדר אצל סבתא חנה ז״ל בשכונת נחלאות בירושלים, ריחות התבשילים על הפתיליות הממורקות עלו באפי, ומצאתי את עצמי מפליג בדמיון לשולחן הסדר עמוס באוכל וילדים, לקריאת ההגדה, לטעם מרק כופתאות מדהים שהיווה ארוחה בפני עצמה, ועל כך שהיינו מרביצים אחד לשני בבצל בחד גדיא (מנהג ירושלמי), ובעיקר געגועים לאנשים יקרים כמו אבי יעקב עליו השלום שניפטר לא מזמן.

מארזי אוכל מוכן


אצלנו בבית אתם בטח יכולים להבין שאוכל מוכן היה מוקצה מחמת המיאוס, רק המחשבה על כך יכלה לגרור מבטים השמורים למי שהשתגע רחמנא ליצלן,  אלו היו ימים אחרים, וכיום אפשר ליהנות מארוחת חג גם לאלו שלא מבשלים, ולא חשוב מה הסיבה.
הגענו למקום הבעלים והעובדים ערכו שולחן יפה לטעימות מתפריט החג, שהגיע באריזות קפואות וחומם במקום, קיבלנו הסבר שמדובר בפתרון טוב וזמין.  האריזות הקפואות מגיעות במשלוחה עד הבית.

תפריט המנות ראשונות כולל:
מרק ירקות שורש וכופתאות עוף בטעם ביתי נהדר
גלילת חציל ממולא בשר טחון ופשטידת פטריות (אנמית)
מנות הדגים כללו: חריימה, נסיכת הנילוס שמתאים בול לבעלי הפיגמנטים הצפופים נעוץ בשיפוד עץ
ופילה דג סלמון בפסטו לאלו עם הפיגמנטים הרחבים. 

פילה סלמון 

מרק עוף 
עיקריות:
מנות עוף של פרגיות עסיסיות ועוף מוקפץ.
הצלי בקר ברוטב בצל ויין הותיר אותי בפה פעור.
התוספות תפוח אדמה אפוי עטוף בתבלינים ותבשיל ירקות.



צלי בקר

לידיעה: בכל מארז יש 5 מנות ארוזות שמגיעות קפואות ומוכנות     לחימום.
לשיפור: להוסיף קינוח.
לסיכום: אפשר גם לאכול טוב בחג ללא ריח של בישולים בחלל הבית.

קבלת הזמנות בטלפון כוכבית 8050
מארז לחמישה סועדים עולה 799 שקלים.