יום חמישי, 26 בנובמבר 2015

ביסטרו/עוגיס שוק לוינסקי ת"א

בית קפה/קפליקס

                                                       

רחוב מרחביה 4


מה קורה לסמטה עזובה ואלמונית, כאשר נפתחים בה שני  מקומות חדשים ומעוצבים? "דווקא המאפיה של עוגיס הפתיע ולקחה אותנו לתענוגות מתוקים", בקפליקס תוכלו לקבל בנוסף לאווירה מגוון סוגי קפה, ועוגה ירוקה מטריפה.

תענוגות מתוקים

 שישי בבוקר, רחוב מרחביה מתעורר למציאות אחרת!  "לופו דגים", חנות מופלאה ומצוינת, כבר לא לבד, לסמטה האלמונית, בשוק לוניסקי, נוספו : "עוגיס" ביסטרו אמריקאי ישראלי, וסניף נוסף של "קפליקס" בית קפה קטן ואיכותי, שילוב קוסמי זה, יצר חיבור בין תושבי השכונה, וצרכני הדליקטסים שמגיעים לאזור.
הופתענו מהאנרגיות שממלאות את הסמטה האקס חשוכה, זה היה מפתה ומדהים להביט באינטגרציה בין יושבי בית הקפה והביסטרו, שהתענגו בשמש הנעימה תוך קקופוניה של שיחות מזדמנות על עניינים קלילים ולא מחייבים.


סמטה מוארת
עוגיס ביסטרו בר
התפריט במקום פשוט תוך נגיעות ייחודיות ומאפיינים של דינר אמריקאי, מצאנו שם כרוב לבן צלוי עם בוטנים תפוחי עץ ונענע, ברוטב מייפל, צ'ילי ודלורית צרובה עם אפונת שלג צ'ילי קרם קארי וקוקוס.
מכיוון שבשעת בוקר עסקינן בחרנו מתוך תפריט הבראנץ'
את האש בראונס (45 ₪) ארוחת בוקר אמריקאית שהותאמה לטעם הישראלי (ללא נקניקיות או קותלי חזיר), וכללה ביצי עין על מצע של לביבות תפוח אדמה ולצידה גוואקמולי טרי רוטב סלסה בשילוב הנכון בין חריף לחמוץ, שמנת חמוצה וגמבות מוחמצות, תוספת קטנה גדולה של סלט ירקות טריים וגבינת פטה. דווקא המאפייה של המקום הפתיע ולקחה אותנו לתענוגות מתוקים שכללו שתי פרוסות עוגה בחושה בטעמים תפוז ובננה, שבלול בצק שמרים בדבש וקינמון, בתוספת חמאה רוטב אוכמניות וחלה טרייה.
ללא נקניקיות וקותלי חזיר

כיאות למקום עם זיקה ניכרת לארצו של פריים מינסטר אובמה, הוגש קפה פילטר שהחזיר אותי לכמה שנים טובות לאחור בזמנים שבניו יורק לא היה אפשרי להשיג קפה אחר מלבד קפה פילטר דלוח וחסר טעם, בעוגיס הקפה היה דווקא עשיר בטעמים, אבל עד שהמים עברו בפילטר, הקפה התקרר. המלצר החביב הציע להוסיף מים חמים, וגם יידע אותנו שאפשרי שנזמין קפוצ'ינו בבית הקפה ממול.

הקפה, והקפה ממול.....
                                                                
בית קפה/ קפליקס
הסניף החדש והפינתי של קפליקס, הוא עוד קפה שכונתי מעוצב ודינמי, שמשמש אכסניה טובה לסטלנים שרוצים להעביר איזה שעה יפה בנחת או סתם לאילו שזקוקים לאיזה קפה זריז ומעורר.. איכות הקפה והמקצועיות בהכנתו הייתה טובה, אך עקב אי עמידה בלחץ היינו שוב חסרי מזל בכל מה שקשור בטמפרטורה הנכונה של ההגשה. בנוסף אפשר לקבל שם כוס קפה קולומביאני חזק קר ומר, שנמזג היישר מהבקבוקים לסינון בפליטר זכוכית.
 פרוסת עוגת פיסטוק ודובדבן אמרנה (14 ₪) הייתה אות הסיום לעוד בוקר קסום ומיוחד.
עוגת פיסטוק

לשימור: האנרגיות ההתחדשות וחדוות היצירה.
לשיפור: להגיש קפה בטמפרטורה הנכונה.
לידיעה: את עוגיס פתחו גיל כהן ועומר כספי שעשו שנים רבות במסעדות שונות בנוי יורק, גיל הוא גם בוגר בית ספר לקולינריה בנוי יורק והספיק לעבוד במסעדות בעלות כוכבי מישלן.
כהן, כוכבי מישלן
הבראנץ: כולל גם מאפים קפה ושתייה קלה והוא מוגש בשישי שבת בין 10:00 – 16:00
לסיכום: אווירה אוכל טוב קפה וחברים. 

יום שבת, 14 בנובמבר 2015

מסעדה אוכל יהודי/אלימלך

אלימלך אוכל יהודי בירה/ וולפסון 35 תל אביב

ביקור באלימלך לא רק נוסטלגיה במיטבה אלא גם תזכורת לאוכל יהודי מופלא, ששרד כבר יותר מ80 שנה. ומי שלא אכל ברוסט עם מיונז וחלה טרייה והוריד כמה שניטים של בירה, לא ידע שמחה מימיו.

80 שנה של אוכל יהודי
לפני כמה שבועות, בשישי בצהריים בדרך לרכישת כמה פינוקים בשוק לוינסקי, עברתי באקראי ליד מסעדת אלימלך, מתוך סקרנות הצצתי פנימה פתחתי את דלת ההזזה הישנה, ותפסתי שם את הבעלים אבי ברמן שלפני כמה עשורים לימד אותי מה זה שניט, איך אוכלים רגל קרושה, קרפלך וקציצות געפילטע מתקתקות, שלא נדבר על הבלונדינית (גולדסטאר), שאין  מספיק מילים ומטפורות שיכולות להלל ולפענח את סוד הקצף המקציף של הבירה המופלאה שהייתה נמזגת במקצועיות, ומוגשת עם פפיון לבן של קצף סמיך ומפתה.
אבי איתו לא התראתי כבר כמה שנים טובות, הזמין אותי לשבת לצידו מזג בכוסות קטנות בירה בוטיק בלונדינית מחבית שהוא מייצר בעצמו, הבירה הייתה קלה וטובה, ולצידה קציצות געפילטע פיש מתקתקות עם ראש גזר באותו הטעם הנהדר והבלתי נשכח. 
אבי ברמן בעבודה
מפאת קוצר הזמן לא יכולתי להישאר לקבלת שבת, שמתקיימת במקום, אבל הבטחתי לחזור בקרוב. מיד פרסמתי סטטוס נרגש בפייסבוק על ביקורי במוסד, שעורר תגובות נלהבות.
בשבוע שעבר, חזרתי עם שרון שתמיד אהבה לבוא איתי לשם.  אבי ציני כהרגלו, קיבל אותנו בשמחה, מזג כוסות קטנות של בירה בוטיק הפעם שחורה (4 אחוז אלכוהול), בירה נעימה רכה ומתקתקה. בהמשך אבי העמיס לשולחן את המטעמים המזרח אירופאים, שכללו: געפילטע פיש בטעם נהדר ולא מפוענח ברוטב ממכר וחזרת. 
געפילטע לא מפוענח
כבד קצוץ קלאסיקה במיטבה 
קלאסיקה
קישקע נימוח במילוי שומן בקר קמח, ולצידו אפונה וגזר מאודים. 
ממולא פולני
פילה דג מלוח טרי, מלפפונים חמוצים, וחלה טרייה. 


מלוח לבירה
אחרי שחשבנו שירד המסך הגיע,  הגעפעקלט או ברוסט שזה תבשיל שמוגש כבשר קר שכולל חזה ולשון פרה, שעברו בישול ארוך וחיתוך לפרוסות דקות, מי שלא אכל ברוסט עם מיונז וחלה טרייה הוריד כמה שנטים של בירה, לא ידע שמחה מימיו.
חזה ולשון פרה
 הסיפור של האוכל המופלא והאלמותי, שמוגש עכשיו במקום הוא לא בהתאם לסטנדרטים הנהוגים אלא בהתאם לגחמנות של אבי, וברצונו הבלתי נגמר לפנק.
כמחווה לשנת ה80 של המקום, ולזכרם של הוריו אלימלך ואלינקה ברמן, שהקימו את המוסד הידוע, המחיר לארוחה המלאה 80 ש"ח.

אלימלך ברמן ז"ל

לשימור: עוד 80 שנה של אוכל יהודי אותנטי ומיוחד.
לידיעה: ברמן גם מארגן סיורים בשכונת פלורנטיין בשילוב ארוחה במסעדה, ובכרם העתיק שבבעלותו בבנימינה.  טוב לדעת שהוריו של ברמן היו עוזרים רבות לקהילה, ואבי הפצועים שמחה הולצברג ז"ל היה מרבה לארח במקום פצועי צה"ל, ברמן משתדל לשמור על המסורת.
לשיפור: בירה מחבית בכוס גדולה.
לסיכום: נחמד ומרגש לחזור לשם גם אם זה שונה מהמתכונת אליה הורגלנו. כדי ללמוד על שעות הפעילות של המקום והסיורים, מומלץ ורצוי להתקשר:
052-8144477



יום שבת, 7 בנובמבר 2015

מסעדה קניאל בשרים ואוכל בוכרי

קניאל בשרים / דרך בן צבי 106 תל אביב

"אחרי כל הפחמימות, שאלה שרון  מה יש לך ממרק?  אבל לאחר שהיא טעמה ממרק הדושפרה, הוציאה קולות שמתאימים יותר לזמן ומקום אחר.."

מרק דושפרה
לא רק גידי ואהרוני יצאו למסע מופלא באוזבקיסטן, ופגשו אוכל בוכרי אותנטי טעים ומרגש. במסעדת קניאל בשרים בתל אביב, הרגשנו שאנחנו במדינת האורז והכיסונים. האוכל הבוכרי מאופיין במרכיבים של אורז בשר ירקות ובצקים מאודים בתיבול וטעימים ייחודים, שנשתמרו עוד מהימים שבוכרה שכנה על דרך המשי, והייתה עיר מעבר לסוחרים מסין הודו ואירן.

לקניאל בשרים, הממוקמת בכניסה למגרשי האימונים של מכבי תל אביב בקריית שלום, הגעתי בעקבות פוסט של השף גבריאל פנחסוב, שיחד עם עמיתו גיל חובב חנכו את המסעדה החדשה, אגב בעבר הייתה שם מסעדת "שיפודי אורלי", המקום עבר שיפוץ כללי, ונפתח מחדש בניהולם של בלה וקניאל שמעונוב.




נעים להכיר, הזוג שמעונוב
הקומבינה מתחילה במבחר סלטים טריים  לפתיחה (10 ש"ח לסועד), הטוויסט בעלילה היה מרתק, סלט בוכרי פשוט ומעורר תיאבון טבעות עגבניות, מלפפון בצל ופיטרוזיליה חתוכים גס בתיבול בשמן זית חומץ ומלח, כמובן גם לחם בוכרי טרי וקריספי, אבל לא בשביל זה התכנסו, ביקשתי לטעום מכל המיוחדים שיש להם להציע. 


גושגוז'ה (7 ש"ח ליחידה), מאפה פריך, במילוי בשר בקר ובצל.

מנטו (6 ש"ח ליחידה), דמוי דים סאם, שפירושו מסינית נגיעות קטנות בלב, הכיסונים העדינים המאודים במילוי בשר בקר שומן כבש ובצל, אכן נגעו במקומות הנכונים.

מנטו
גושגוז'ה
אושפלו -  יצירה של אורז עגול בשר בקר וגזר. 

באחש -  סימפוניה של אורז בשר קצוץ וכוסברה.


אשפולו
באחש
אחרי כל הפחמימות, שאלה שרון  מה יש לך ממרק?
אבל לאחר שהיא טעמה ממרק הדושפרה (25 ש"ח), היא הוציאה קולות שמתאימים יותר לזמן ומקום אחר.. 
המרק שמהווה ארוחה בפני עצמה היה מלא בכל טוב, ומשמני הארץ: גרגרי חומוס, גמבה, עגבניות, בצל, שמיר ודובדבנים רוסים חמוצים, יחד עם כיסונים בהירים ששטים להם במרק כמו סירות נייר באמבטיה. כל התרכובת הזו הייתה בטעם נהדר מרגיע, והלוואי אלינו בכל שבוע.

לחשוב שכל זה עד עכשיו היה הקדימון למבחר הבשרים שהוזמנו מראש מעט מעייף, אבל בקבוקון של 100 מיליגרם וודקה חורציצה קפואה (25 ש"ח) עשה את העבודה, ופעל כמעורר תיאבון להמשך הארוחה. 
לחיים טובים
נתחי שווארמה וסיח פרגית (18 ש"ח), מתובלים עסיסיים וטובים, אבל מומלץ להתייחס יותר למיוחדים. 

סטייק אנטריקוט וכבד אווז (69 ש"ח) ורדרד שומני, וצלוי לעילה ולעילה בטעמים שרק גריל פחמים, ויד מיומנות יכולים להפיק, על הסטייק הונחה תוספת בריאותית, שכללה נתחי כבד אווז שנמסו בפה כמו מרשמלו במדורת ל"ג בעומר.

סיח של רולדת פילה בקר (35 ש"ח), מגולגלת בתוך פס שומן בקר במבנה שבלולי
 יצרה לא רק מראה רומנטי ומפתה, אלא גם ניגודי טעמים וטקסטורות בשילוב מעניין.

רוגלך בשרי
לסיום, וויתרנו על מבחר הקינוחים, וזכינו בריבת חבושים ביתיים מענגת, ותה ירוק.

תה ירוק דז'סטיף, נטול אלכוהול
לשימור: מגע אישי, טריות , ומחירים נוחים
לשיפור: איזה קינוח אותנטי כמו לאבז שזו חלווה בוכרית ממכרת.
לידיעה: סגור בשבת.
לסיכום: מבוכרה באהבה.