מסעדה קניאל בשרים ואוכל בוכרי
לא רק גידי ואהרוני יצאו למסע מופלא באוזבקיסטן, ופגשו אוכל בוכרי אותנטי טעים ומרגש. במסעדת קניאל בשרים בתל אביב, הרגשנו שאנחנו במדינת האורז והכיסונים. האוכל הבוכרי מאופיין במרכיבים של אורז בשר ירקות ובצקים מאודים בתיבול וטעימים ייחודים, שנשתמרו עוד מהימים שבוכרה שכנה על דרך המשי, והייתה עיר מעבר לסוחרים מסין הודו ואירן.
לקניאל בשרים, הממוקמת בכניסה למגרשי האימונים של מכבי תל אביב בקריית שלום, הגעתי בעקבות פוסט של השף גבריאל פנחסוב, שיחד עם עמיתו גיל חובב חנכו את המסעדה החדשה, אגב בעבר הייתה שם מסעדת "שיפודי אורלי", המקום עבר שיפוץ כללי, ונפתח מחדש בניהולם של בלה וקניאל שמעונוב.
הקומבינה מתחילה במבחר סלטים טריים לפתיחה (10 ש"ח לסועד), הטוויסט בעלילה היה מרתק, סלט בוכרי פשוט ומעורר תיאבון טבעות עגבניות, מלפפון בצל ופיטרוזיליה חתוכים גס בתיבול בשמן זית חומץ ומלח, כמובן גם לחם בוכרי טרי וקריספי, אבל לא בשביל זה התכנסו, ביקשתי לטעום מכל המיוחדים שיש להם להציע.
גושגוז'ה (7 ש"ח ליחידה), מאפה פריך, במילוי בשר בקר ובצל.
מנטו (6 ש"ח ליחידה), דמוי דים סאם, שפירושו מסינית נגיעות קטנות בלב, הכיסונים העדינים המאודים במילוי בשר בקר שומן כבש ובצל, אכן נגעו במקומות הנכונים.
אושפלו - יצירה של אורז עגול בשר בקר וגזר.
באחש - סימפוניה של אורז בשר קצוץ וכוסברה.
אחרי כל הפחמימות, שאלה שרון מה יש לך ממרק?
אבל לאחר שהיא טעמה ממרק הדושפרה (25 ש"ח), היא הוציאה קולות שמתאימים יותר לזמן ומקום אחר..
המרק שמהווה ארוחה בפני עצמה היה מלא בכל טוב, ומשמני הארץ: גרגרי חומוס, גמבה, עגבניות, בצל, שמיר ודובדבנים רוסים חמוצים, יחד עם כיסונים בהירים ששטים להם במרק כמו סירות נייר באמבטיה. כל התרכובת הזו הייתה בטעם נהדר מרגיע, והלוואי אלינו בכל שבוע.
לחשוב שכל זה עד עכשיו היה הקדימון למבחר הבשרים שהוזמנו מראש מעט מעייף, אבל בקבוקון של 100 מיליגרם וודקה חורציצה קפואה (25 ש"ח) עשה את העבודה, ופעל כמעורר תיאבון להמשך הארוחה.
נתחי שווארמה וסיח פרגית (18 ש"ח), מתובלים עסיסיים וטובים, אבל מומלץ להתייחס יותר למיוחדים.
סטייק אנטריקוט וכבד אווז (69 ש"ח) ורדרד שומני, וצלוי לעילה ולעילה בטעמים שרק גריל פחמים, ויד מיומנות יכולים להפיק, על הסטייק הונחה תוספת בריאותית, שכללה נתחי כבד אווז שנמסו בפה כמו מרשמלו במדורת ל"ג בעומר.
סיח של רולדת פילה בקר (35 ש"ח), מגולגלת בתוך פס שומן בקר במבנה שבלולי
יצרה לא רק מראה רומנטי ומפתה, אלא גם ניגודי טעמים וטקסטורות בשילוב מעניין.
לסיום, וויתרנו על מבחר הקינוחים, וזכינו בריבת חבושים ביתיים מענגת, ותה ירוק.
לשימור: מגע אישי, טריות , ומחירים נוחים
לשיפור: איזה קינוח אותנטי כמו לאבז שזו חלווה בוכרית ממכרת.
לידיעה: סגור בשבת.
לסיכום: מבוכרה באהבה.
קניאל בשרים / דרך בן צבי 106 תל אביב
"אחרי כל הפחמימות, שאלה שרון מה יש לך ממרק? אבל לאחר שהיא טעמה ממרק הדושפרה, הוציאה קולות שמתאימים יותר לזמן ומקום אחר.."
מרק דושפרה |
לקניאל בשרים, הממוקמת בכניסה למגרשי האימונים של מכבי תל אביב בקריית שלום, הגעתי בעקבות פוסט של השף גבריאל פנחסוב, שיחד עם עמיתו גיל חובב חנכו את המסעדה החדשה, אגב בעבר הייתה שם מסעדת "שיפודי אורלי", המקום עבר שיפוץ כללי, ונפתח מחדש בניהולם של בלה וקניאל שמעונוב.
נעים להכיר, הזוג שמעונוב |
מנטו (6 ש"ח ליחידה), דמוי דים סאם, שפירושו מסינית נגיעות קטנות בלב, הכיסונים העדינים המאודים במילוי בשר בקר שומן כבש ובצל, אכן נגעו במקומות הנכונים.
מנטו |
גושגוז'ה |
באחש - סימפוניה של אורז בשר קצוץ וכוסברה.
אשפולו |
באחש |
אבל לאחר שהיא טעמה ממרק הדושפרה (25 ש"ח), היא הוציאה קולות שמתאימים יותר לזמן ומקום אחר..
המרק שמהווה ארוחה בפני עצמה היה מלא בכל טוב, ומשמני הארץ: גרגרי חומוס, גמבה, עגבניות, בצל, שמיר ודובדבנים רוסים חמוצים, יחד עם כיסונים בהירים ששטים להם במרק כמו סירות נייר באמבטיה. כל התרכובת הזו הייתה בטעם נהדר מרגיע, והלוואי אלינו בכל שבוע.
לחיים טובים |
סטייק אנטריקוט וכבד אווז (69 ש"ח) ורדרד שומני, וצלוי לעילה ולעילה בטעמים שרק גריל פחמים, ויד מיומנות יכולים להפיק, על הסטייק הונחה תוספת בריאותית, שכללה נתחי כבד אווז שנמסו בפה כמו מרשמלו במדורת ל"ג בעומר.
סיח של רולדת פילה בקר (35 ש"ח), מגולגלת בתוך פס שומן בקר במבנה שבלולי
יצרה לא רק מראה רומנטי ומפתה, אלא גם ניגודי טעמים וטקסטורות בשילוב מעניין.
רוגלך בשרי |
תה ירוק דז'סטיף, נטול אלכוהול |
לשיפור: איזה קינוח אותנטי כמו לאבז שזו חלווה בוכרית ממכרת.
לידיעה: סגור בשבת.
לסיכום: מבוכרה באהבה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה