רג'ינה בתחנה
ברג'ינה החדשה במתחם התחנה בת"א מגישים יותר בשר ויין ופחות אוכל יהודי שאפיין את המסעדה בעבר,
על נתח אסאדו לפנתיאון ועוד דברים טובים...
ביוני 2015 כתבתי בפעם הראשונה על המסעדה הממוקמת במקום פסטורלי במתחם התחנה,
אז רובו של התפריט היה אוכל יהודי,שכלל כבד קצוץ, דגים מלוחים וגפילטע.
הבעלים החדשים, החבדניק אברהם ארבוברייס
השאיר בתפריט כמה מנות מהעבר שהדגש על גריל בשרים, דגים, סלטים ובר יין שנמצא בשלבי הכנה.
בעל המקום |
כמובן שאני לא מתניע בלי איזה משקה אלכוהולי
והפעם בחרתי בבקבוק בירה בלגית בלו מון, בירת חיטה שעורה ושיבולת שועל, מתובלת בתפוז וכוסברה,בירה עבה וטובה (28 שקלים).
בלו מון |
לפתיחת קיבלנו שתי מנות טובות מהתפריט הישן: פטה כבד ובצל קונפי ,ריבת בצל וטוסטים זעירים
פטה כבד |
וסלט רג'ינה עם עלים ירוקים,ירקות מלפפון,עגבניה ,קולרובי, בצל סגול,תפוח עץ ירוק, אגוזי מלך ורוטב מתקתק עדין,
סלט היה פירותי טרי וחביב (38 שקלים).
מנה של חצילים קלויים,טחינה,סילאן וחמוציות, הייתה מחוברת ולמרות המרכיבים השונים נשמר טעמו הטוב של המלך...
סלט המלך |
לחמי הבית החמים, שהוגשו עם קונפי שום, שמן זית וסלסת עגבניות (לא מוצלחת), היו רכים ומהנים( 23 שקלים).
במאפה ממולא בשר, צנוברים,עשבי תיבול,לצד טחינת סילאן וסלסה,היה חיבור טוב אהבתי את השילוב של צ'ילי מתוק בבשר.
מאפה ממולא בשר |
ברולדת אסאדו בקר התלהבתי ממבט ראשון, יצירת אומנות קולינרית של צבעים עזים שנעו בין חום דבש לצבע מטאלי בוהק , מהרתי לפרוס נתח עסיסי, רך במתיקות מעודנת,
מנה לפנתיאון...
(45 שקלים למאה גרם בשר ועצם)
אסאדו בקר |
נחמד היה לסיים את הארוחה בתה נענע ומבחר של גלידות מעוצבות (40 שקלים).
גלידות פרווה |
לידיעה:
כתובת- מתחם התחנה ת"א, מבנה 10, טלפון 0779968525,
כשר למהדרין כשרות חב"ד
מקבלים הזמנות לאירועים,
טבחים במסעדה חנן אוחין ותום אווינס פליט מהספינה הוייטנאמית שמנחם בגין ז"ל החליט לאפשר לה להגיע לישראל.
הארוחה במסגרת ערב בלוגרים להכרת התפריט.
לשיפור:
תפריט אלכוהול לא מספק, בר יין חדש נמצא בהקמה.
לשימור:
פשטות לא מתיימרת
לסיכום:
אווירה, אוכל קלאסי,חדוות היצירה.
לשימור:
פשטות לא מתיימרת
לסיכום:
אווירה, אוכל קלאסי,חדוות היצירה.