יום שבת, 27 ביולי 2019

 חדשות במחנה יהודה

בנוסף למסעדות הוותיקות בשוק המתויר ביותר בישראל, קמו בשנים האחרונות  מקומות חדשים שמשלבים  את אווירת השוק עם טוויסט מודרני בן לאומי, קבלו אוסף מקוצר של  מסעדות נבחרות ואוכל רחוב במיטבו.









 ''' 'גד
השוק המתויר ביותר מישראל  



כנאפ  כתובת: האגוז 15

בסמטה, במקום קטן, ללא הוד והדר, מתרחשת סצנה קולינרית מגניבה של אוכל רחוב במיטבו.
בבר הצפוף מול  העינים  יכינו לכם במחבת אישי,שלושה סוגים של כנאפה,
מבשר עגל, אסאדו,או צמחוני מבשר מהצומח וליבת חציל.
יחד עם התוספות: צ'ילי מתוק וחריף,סילאן,טחינה גולמית טובה ועמבה. מדובר במנת רחוב חמה מיוחדת טעימה וקלילה.

על האש 


ארחנטו אמפנדס כתובת: השוק העיראקי טלפון:029945755

בר האוכל הארגנטינאי ממוקד מול דוכן הירק החביב עלי בשוק העיראקי.
אהבתי את הבירה הבלונדינית הקרה והמוגזת( אסטרלה) שיחד עם המוזיקה הלטינית הסוחפת עוררו לי את התיאבון.
טעמתי "ציציאבון" בשר אסאדו עגל,שעבר בישול וצלייה בתנור,על מצע של כרוב חם,שהוגש עם טחינה,תבלינים,צ'ימיצ'ורי  וצ'יפס בטטה קריספי,בשר האסאדו המשגע נשר מהעצם כמו עץ בשלכת.מנה קסומה שלא השארתי ממנה
אפילו שריד בצלחת.
הוספתי גם אמפנדס פריך פריך לוהט עם בשר טלה ועוד דברים טובים.

ציציאבון

מכמורת כתובת: תות 7טלפון: 025794846


במסעדת הדגים שנקראת על שם המושב עם בריכות הדגים בעמק חפר,מגישים עיסקית דגים טובה ומשתלמת,
מתוך התפריט  לקחתי דג ברמונדי פתוח כמו ספר, צלוי על הגריל, קריספי מבחוץ, לבנבן מבפנים וטעים כמו שדג טוב צריך להיות טעים,
אחרי טעימה זו כבר הייתה התלהבות עם פוטנציאל לקשר ממכר שלא על בסיס מזדמן...
ליד הדג הגיע מבחר של: טחינה בוהקת וסמיכה,סלט גזר חמוץ קרנצ'י,בטטה מרתקת וצנוברים,חצילים מטוגנים ולחם מחמצת חם.
במכמורת מפעילים גם ממול המסעדה בר פישנציפס.

ברמונדי אוסטרלי מישראל 

סושי קבב כתובת:השזיף 8טלפון:0737422448


שיוני מזרחי הבן של הקצב אבנר מזרחי  משוק מחנה יהודה,היה מוחק סיחים של קבב בשוק,הוא חלם שיבוא יום ותהיה לו מסעדה משלו.
אחרי ביקור ביפן,מזרחי החליט לשלב בן מזרח למערב ופתח את סושי קבב.
מזרחי רכש מכונה מיוחדת לגלגול הבשר ובתוכו האורז.
טעמתי סושי קבב בתיבול שוק...
בתוך האורז לבן דחפו  שקדים, צנוברים וגרעיני דלעת,בתוספת צ'יפס בטטה,ועמבה,טחינה ורוטב עגבניות פיקנטי.
אהבתי גם את הסושי עוף. שאוורמה בקר עשויה על הפלנצה ועראיס ביס. אגב אם אתם חושבים לאמץ את רעיון הסושי, חשוב שתדעו שמזרחי רשם על זה פטנט.

סושי קבב

שמולה כתובת:אגריפס 34 ירושליםטלפון:026233883


עשרה קבין של יופי ירדו על העולם,תשעה מהם לקחו הממולאים של שמולה.
בירושלים צמחו לא מעט מסעדות של אוכל ביתי משובח,אבל לצערי רובן איבדו את הטאץ והטעמים שמלווים אותי מאז שהייתי ילד תל אביבי שמגיע בחופשות לסבתא והסבא בירושלים.
בקקפוניה ירושלמית של ע ומאתיים שמולה הגדול מתמרן בין הפתליות,עוקב אחרי הכורדיה שמלפפת עלי גפן ומגיש ממולאים שהם חלום לחובבי הז'אנר, ירדתי גם על מרק קובה חמוסטה
אותנטי,הורדנו גם צ'יסר ערק וחשוב לדעת שיש גם תבשילי בשר ועוף. 

חמוסטה



חצ'אפוריה כתובת:השקמה 5 טלפון:025373630

שמח בחצ'אפוריה, מוזיקה גרוזינית סוחפת וריח טוב של לחם חם שיוצא מהתנור.
מתוך מבחר התוספות לחצ'אפורי  כמו ביצה, תפוח אדמה ובצל,מחיית שעועית מנומרת,או צמחוני עם תפוח אדמה ופטריות, בחרתי בזה עם גבינה גרוזינית  ותרד. הגבינה החמצמצה במרקם מוצרלה בפיצה ותרד היו טובים, הבצק עבה וקריספי, המאפה הגיע  עם מבחר רטבים גרוזינים טובים.



חצ'אפורי 

יום חמישי, 18 ביולי 2019

שיק או שוק 

הלוקיישן ב m25 פשוט, האוירה עליזה,המחירים לא זולים ובטיב המנות חווינו רכבת הרים, מאיגרא רמא לבירה עמיקתא... 

הקונספט  של מסעדה  וקצביה צמודה הוכיח את עצמו ול m25 יצא מוניטין של מסעדת בשרים טובה.
מהקצביה

בשעת ערב מוקדמת המקום היה מלא בסועדים,

האווירה בחצר הפתוחה הייתה נעימה,
שולחנות העץ בסגנון יער בן שמן אולי מגניבים אבל ממש לא נוחים.
בכללי התפריט רשום על לוח תלוי, מעשית המלצר העסוק הוא זה שהסביר בעל פה על  המיוחדים שלא כתובים,
לטעמי הפוך גוטה הפוך...
עדיף תפריט כתוב ומפורט  וספישלים על הלוח.
לעיצוב האישיות הזמנו קוקטיילים של קמפרי תפוז וטרגון ( 40 שקלים) מכיוון שהקרח השתלט על הטעם ביקשתי חיזוקית של קמפרי וקיבלתי.
דרושה חיזוקית 

מנות הפתיחה כללו סלט עשבים ירוק חמצמץ ומרתק (38 שקלים)
גם בכתיבת שורות אלו שאני נזכר בקורנביף  מיונז  הנהדר הרך והמענג אני נעשה רעב (52 שקלים) 
גן עדן 

שתי נקניקיות מרגז סבלו מיובש בנרתיק ומשילוב לא מוצלח  של תבלינים, החזרנו ולא חויבנו.
סלט קיץ עם נתח קצבים שכלל: פלפלים מתוקים,תירס לבן, פטרוזיליה,
לימון כבוש ותחינה גולמית טובה שספגה את התיבול משאר המרכיבים היה נהדר,
לא נפלנו מהשולחן מנתח הקצבים( 52 שקלים)

לא נפלנו 

לבחירת העיקריות ניגשנו לקצביה המגרה בתוך המסעדה.
משיפודי נתח קצבים לא ציפיתי שהם יהיו רכים כמו מרשמלו במדורת ל"ג בעומר אבל הם היו קשים מדי לטעמי,
אפשרות שזה גן עדן לאחרים...
במנת שאוורמה חזה כבש ובקר  עשויים על הפלנצה ומונחים על טחינה היו יותר עגבניות מבשר(58שקלים)
 הבשר כשלעצמו היה עסיסי וטוב.

יותר עגבניות מבשר 

כל זאת היה רק היומן לסטייק אנטריקוט עם ובלי עצם,
 לבשר האיכותי במידת צליה מדיום היו כל המרכיבים לסטייק משובח,
 הזמנו אפילו נתח נוסף...( 48 שקלים למאה גרם ללא עצם 43 שקלים למאה  גרם לעם עצם) שניהם היו 
מצוינים.

סטייק משובח 



הקינוחים עוגת שיבולת שועל וקצפת (38 שקלים) וקראק שוקולד במרקם של מוס (18שקלים)
סבלו קשות ממתיקות מוגזמת. 

שיבולת שועל


לידיעה:
 כתובת: הכרמל 30 ת"א /טלפון 034480425
מומלץ להזמין מקומות מראש.
לשיפור:
מלצר תזזיתי ככל שיהיה לא יכול להשתלט על כל כך הרבה שולחנות,קוצר הזמן של המלצר מלחיץ.
לשימור:
חומרי הגלם הטובים,הקצביה והאווירה.

לסיכום:
שיק או שוק?
בפעם הבאה נתרכז רק בדברים הטובים.






יום רביעי, 10 ביולי 2019


פראג שלי


על מלון בוטיק, מסעדות כשרות, אתרי מורשת, ביקור במפעל סקודה,בירה נהדרת זולה ממים, שקר הגראס, משקה בחרובקה  וקרלובי וארי


מלון קארוזו, מורשת והיסטוריה יהודית:

אהבתי את המלון הקטן שממוקם בלב הרובע היהודי היוקרתי,מרחק כעשר דקות הליכה מכיכר העיר.החדרים נוחים, ממוזגים ומאווררים, ארוחת הבוקר בסיסית אבל מספקת, בעל המלון מסמפט את התיירים מישראל.
מלבד האטרקציות  המוכרות כמו בנייני הממשל, המצודה עם הנוף הנהדר ובר הקוקטיילים המיוחד,גשר קארל ,השעון וכיכר העיר אני ממליץ גם על סיור ברובע היהודי, בבית  הכנסת הישן ובבית העלמין היהודי מהמאה ה-15 שם קבור המהר"ל יוצרו  של הגולם מפראג.

מלון קארוזו


מפעל סקודה:
למי שמעוניין לצאת מהעיר ולהתנתק מהברים, המסעדות ובתי הקפה, מעניין לבקר במפעל סקודה בעיר מאלדה( כשעה נסיעה מפראג) במפעל המתוקתק שמפרנס עיר שלמה אפשר ללמוד על תהליכי יצור והרכבה, במקום מוזיאון מרתק של רכבים ישנים.

מוזיאון סקודה

אוכל:
לאלו שלא שומרים כשרות יש המון מסעדות שמגישות אוכל עולם נפוץ, ממליץ  להיכנס לאחת המסעדות שמגישות אוכל מקומי מבושל אוכל שמן אבל מושקע וטעים,התענגתי במיוחד על מרק חם שמוגש בתוך לחם איכרים שחור וקריספי, מרק עם תפוח אדמה, גזר,פטריות,בצל ושום, מרק שנתן לי הרגשה של פרטיזן רעב במלחמת העולם השניה,
יותר עדכני היה פילה דג סלמון ורדרד ועסיסי.
סצנת אוכל הרחוב כוללת:

נקנקיות,צ'יפס, חזיר מתגלגל על סיח 
וקיורטוש חם עם גלידה קצפת ושוקולד.

מרק בלחם 

מסעדת חב"ד:
מסעדה נקייה ומתוקתקת, בניהול ישראלי, בכניסה עוברים דרך שומר ודלת חשמלית ממוגנת, השרות ניתן בעיברית  והתפריט  
כולל: סלטים,מרקים,בשרים על האש דגים  וכמובן חומוס ופלאפל.
טעמתי מזה ומזה וההתרשמות הכללית טובה.
חב"ד גם מפעיל בסמוך למקום מסעדה חלבית.

לא רק פלאפל


מסעדת דיניץ:
למרות שם המסעדה האשכנזי מדובר במסעדה מזרחית עם בשרים על האש, סלטים, מרקים, דגים , חומוס ופלאפל, העובדים למעט הבעל בית ,לא מדברים עיברית, האוכל סביר והאווירה הכללית בסגנון יאללה בלאגן...
למקום יש תעודת  כשרות של הרבנות המקומית.
המחירים במסעדות הכשרות בפראג דומים למחירים בישראל  וגבוהים יותר מהמסעדות המקומיות, 
אהבתי יותר את חב"ד הקלאסית מדיניץ המבולגנת.

מסעדה מזרחית 


קרלובי  וארי:
מרחק כשעתיים נסיעה מפראג ( אפשר להגיע באוטובוס או בטיול מאורגן) נמצאת עיר המרפא שמפורסמת בזכות מעינות המים חמים שמייחסים להם סגולות מרפא,בוארי יש מספר מעינות חמים, לאלו שמגיעים לשם לאחד מבתי המלון הרבים שבעיר נקבע תור לרופא שקובע את מינון לגימת המים מכל מעין, כך שאפשר לראות שם אנשים שמסתובבים עם כוסות מעוצבות , ולוגמים מים חמים בטמפרטורות שונות.
נחמד לטייל בסביבה ,ללגום בירה טרייה באחד הברים המקומיים ,לאכול באחת המסעדות שמציעות אוכל מקומי ,בעיקר איטלקי.

לאורך הנהר יש שוק אוכל מסקרן של גבינות ובשרים.

מקסים 


בחרובקה:
שהמלך קארל ביקש שיכינו לו משקה לשיפור כח גברא הכינו לו תערובת מעשרות עשבי תיבול בטעם אניס קינמוני  (38%) המלך אהב , אבל מסתבר שזה טוב יותר לעיכול ולכאבי בטן מאשר לכח גברא, המשקה הפך להיות מסמלי העיר קארלו ויוארי.
את הבחרובקה מומלץ להחזיק במקרר ולהגיש בכוס של צ'יסר,
בגירסה יותר מודרנית קיימת גם בחרובקה יותר קלה (20%)  בטעם לימון קיצי ומרענן.
מחיר המשקאות בישראל כ-100 שקלים לבקבוק ובדיוטי בפראג כ-40שקלים בלבד.
ופל אופלטקי:

העיר וארי מפורסמת גם בזכות הבפל הטעים  העגול והדק שמוכרים אותו חם במבחר טעמים,
אפשרי גם לרכוש באריזות ולהביא לישראל.

אנדרטה בחרובקה


גראס:
בפראג לא עושים עניין מעישון גראס, אבל הופתעתי למצוא בכל קרן רחוב וגם בסופר ליד המלון מגוון מוצרים עם לוגו העלים הירוקים, סוכריות על מקל,משקאות,חטיפים או סתם עלים לעישון עצמי.
פקידת הקבלה במלון השביתה את השמחה שסיפרה שלא מדובר בגראס אלה בסתם עלים ידודתיים לסביבה.
חשבתי על תיירים שרכשו  ושפוכים עכשיו במלון מבלי לדעת למה?

מלכודת תיירים


בירה מחבית:
שבירה יותר זולה ממים (לא יותר מ- 8 שקלים לחצי ליטר) 

נשתה או לא נשתה?
תרבות הבירה בפראג מפותחת מאוד,יש המון מבשלות בירה ובברים רבים שומרים את המשקה במיכלי נחושת ששומרים על טריות הבירה, אהבתי במיוחד את הסטארופרמן הבהירה והטרייה  שמוגשת עם טבעת קצף כסופה ואת הפיליזנר המוגזת והקרירה. 


לשבת במסעדה מקומית ללגום בירה קרה מחבית ללטף בשר גולאש שמנוני ,פיצה עם מבחר גבינות טובות,  או דג סלמון צרוב ורך,
מי צריך יותר?

נותנים כבוד לבירה