חדשות במחנה יהודה
כנאפ כתובת: האגוז 15
בסמטה, במקום קטן, ללא הוד והדר, מתרחשת סצנה קולינרית מגניבה של אוכל רחוב במיטבו.
בבר הצפוף מול העינים יכינו לכם במחבת אישי,שלושה סוגים של כנאפה,
מבשר עגל, אסאדו,או צמחוני מבשר מהצומח וליבת חציל.
יחד עם התוספות: צ'ילי מתוק וחריף,סילאן,טחינה גולמית טובה ועמבה. מדובר במנת רחוב חמה מיוחדת טעימה וקלילה.
בבר הצפוף מול העינים יכינו לכם במחבת אישי,שלושה סוגים של כנאפה,
מבשר עגל, אסאדו,או צמחוני מבשר מהצומח וליבת חציל.
יחד עם התוספות: צ'ילי מתוק וחריף,סילאן,טחינה גולמית טובה ועמבה. מדובר במנת רחוב חמה מיוחדת טעימה וקלילה.
על האש |
ארחנטו אמפנדס כתובת: השוק העיראקי טלפון:029945755
בר האוכל הארגנטינאי ממוקד מול דוכן הירק החביב עלי בשוק העיראקי.
אהבתי את הבירה הבלונדינית הקרה והמוגזת( אסטרלה) שיחד עם המוזיקה הלטינית הסוחפת עוררו לי את התיאבון.
טעמתי "ציציאבון" בשר אסאדו עגל,שעבר בישול וצלייה בתנור,על מצע של כרוב חם,שהוגש עם טחינה,תבלינים,צ'ימיצ'ורי וצ'יפס בטטה קריספי,בשר האסאדו המשגע נשר מהעצם כמו עץ בשלכת.מנה קסומה שלא השארתי ממנה
אפילו שריד בצלחת.
הוספתי גם אמפנדס פריך פריך לוהט עם בשר טלה ועוד דברים טובים.
אהבתי את הבירה הבלונדינית הקרה והמוגזת( אסטרלה) שיחד עם המוזיקה הלטינית הסוחפת עוררו לי את התיאבון.
טעמתי "ציציאבון" בשר אסאדו עגל,שעבר בישול וצלייה בתנור,על מצע של כרוב חם,שהוגש עם טחינה,תבלינים,צ'ימיצ'ורי וצ'יפס בטטה קריספי,בשר האסאדו המשגע נשר מהעצם כמו עץ בשלכת.מנה קסומה שלא השארתי ממנה
אפילו שריד בצלחת.
הוספתי גם אמפנדס פריך פריך לוהט עם בשר טלה ועוד דברים טובים.
ציציאבון |
מכמורת כתובת: תות 7טלפון: 025794846
במסעדת הדגים שנקראת על שם המושב עם בריכות הדגים בעמק חפר,מגישים עיסקית דגים טובה ומשתלמת,
מתוך התפריט לקחתי דג ברמונדי פתוח כמו ספר, צלוי על הגריל, קריספי מבחוץ, לבנבן מבפנים וטעים כמו שדג טוב צריך להיות טעים,
אחרי טעימה זו כבר הייתה התלהבות עם פוטנציאל לקשר ממכר שלא על בסיס מזדמן...
ליד הדג הגיע מבחר של: טחינה בוהקת וסמיכה,סלט גזר חמוץ קרנצ'י,בטטה מרתקת וצנוברים,חצילים מטוגנים ולחם מחמצת חם.
במכמורת מפעילים גם ממול המסעדה בר פישנציפס.
ברמונדי אוסטרלי מישראל |
סושי קבב כתובת:השזיף 8טלפון:0737422448
שיוני מזרחי הבן של הקצב אבנר מזרחי משוק מחנה יהודה,היה מוחק סיחים של קבב בשוק,הוא חלם שיבוא יום ותהיה לו מסעדה משלו.
אחרי ביקור ביפן,מזרחי החליט לשלב בן מזרח למערב ופתח את סושי קבב.
מזרחי רכש מכונה מיוחדת לגלגול הבשר ובתוכו האורז.
טעמתי סושי קבב בתיבול שוק...
בתוך האורז לבן דחפו שקדים, צנוברים וגרעיני דלעת,בתוספת צ'יפס בטטה,ועמבה,טחינה ורוטב עגבניות פיקנטי.
אהבתי גם את הסושי עוף. שאוורמה בקר עשויה על הפלנצה ועראיס ביס. אגב אם אתם חושבים לאמץ את רעיון הסושי, חשוב שתדעו שמזרחי רשם על זה פטנט.
סושי קבב |
שמולה כתובת:אגריפס 34 ירושליםטלפון:026233883
עשרה קבין של יופי ירדו על העולם,תשעה מהם לקחו הממולאים של שמולה.
בירושלים צמחו לא מעט מסעדות של אוכל ביתי משובח,אבל לצערי רובן איבדו את הטאץ והטעמים שמלווים אותי מאז שהייתי ילד תל אביבי שמגיע בחופשות לסבתא והסבא בירושלים.
בקקפוניה ירושלמית של ע ומאתיים שמולה הגדול מתמרן בין הפתליות,עוקב אחרי הכורדיה שמלפפת עלי גפן ומגיש ממולאים שהם חלום לחובבי הז'אנר, ירדתי גם על מרק קובה חמוסטה
אותנטי,הורדנו גם צ'יסר ערק וחשוב לדעת שיש גם תבשילי בשר ועוף.
חמוסטה |
חצ'אפוריה כתובת:השקמה 5 טלפון:025373630
שמח בחצ'אפוריה, מוזיקה גרוזינית סוחפת וריח טוב של לחם חם שיוצא מהתנור.מתוך מבחר התוספות לחצ'אפורי כמו ביצה, תפוח אדמה ובצל,מחיית שעועית מנומרת,או צמחוני עם תפוח אדמה ופטריות, בחרתי בזה עם גבינה גרוזינית ותרד. הגבינה החמצמצה במרקם מוצרלה בפיצה ותרד היו טובים, הבצק עבה וקריספי, המאפה הגיע עם מבחר רטבים גרוזינים טובים.
חצ'אפורי |