יום שבת, 18 במאי 2019


ספורה/sefora
כתובת:  דרך בגין 132
עזריאלי המגדל העגול קומה 49
טלפון:036081990

          SEFORA

על סושי סשימי וניגרי, קוקטיילים מעוצבים, קינוח קפוא ונוף מדהים במקום הכי גבוה בת"א. למה אין תפריט קוקטיילים?


הכי גבוה בת"א.


הרעיון לפצל את מסעדת C2 הוותיקה בקומה ה 49 בעזריאלי, לבר סושי מודרני גאוני, אהבתי את הבר הארוך והנוח מול חלונות הזכוכית, את השקט הרומנטי, המוזיקה השקטה ופינת הכנת הסושי המגרה.
לא מובן למה תפריט האלכוהול אינו כולל קוקטיילים?
בכל זאת סגרנו עם הברמן על קוקטייל ליידי אין רד לגברת שהגיעה הפעם דווקא בשחור...
קוקטייל מבוסס על וודקה חמוציות וסירופ מונין של אבטיח, תות ואפרסק.
עבורי קוקטייל ספייסי מנגו מבוסס על רום לימון ונענע.
הקוקטיילים היו טובים אבל בכל זאת ממליץ על שימוש בצ'אנק קרח שמגיע בגדלים שונים ונמס באיטיות מקרח רגיל.

לחיים

ליד המשקאות בחרנו לפתוח את הארוחה בטרטר לוקוס, עם עלי מיקרו ורטבים עדינים, מנה מסקרנת טעימה סקסית וחושנית.(75שקלים)
טרטר לוקוס

מנה נוספת של: פורל זו סושי שזה אורז מגולגל מתובל בקנפיו (רצועות דלעת כבושה) קריספי סלמון שומשום ובצל ירוק עשתה לנו רון בלב עם עוד קוקטייל ביד...(57 שקלים)

רון בלב
חשבתי שרול דג ילוטייל,  וואסבי,סלק, מלח מעושן,אבוקדו,שבבי טמפורה עירית, עטוף בטוביקו ירוק (כשר) ועלי מיקרו ירים אותנו לקומה ה50, בפועל  המנה הייתה מאכזבת ולא מחוברת.(75שקלים)
לא מחוברת
   
סגרנו עניין עם רול טוב של טונה ומלפפון.
בעצת  המלצרית הזמנו קינוח קפוא של שוקלד, על דקאוואז (קוקוס), מראנג, קרם אנגלז, משולש שוקולד ועוד דברים טובים, אפשרי שאם הקינוח היה מגיע במרקם הנכון יכולנו גם  להתרשם לטובה מהמנה...
קפוא
לידיעה:
המסעדה כשרה, בר הסושי חדש והתפריט עדיין לא מגובש סופית
לשיפור:
תפריטים מסודרים, מוזיקה טובה
לשימור:
נוף נהדר,בר מדליק,קוקטיילים טובים וטרטר לוקוס
בקיאות המלצרים התפריט:
סביר
מצב השירותים:
בית מלון 

המלצת המוכתר: צ'אנק קרח
לסיכום:

על גג העולם.

יום שבת, 4 במאי 2019

פיצה לילה כתובת: מרחביה 4 ת"א 
טלפון: 035168244

איזה לילה


לפי ההמלצות הטובות  הגענו למקום הכי חם בת"א, האווירה והיצירתיות חיפו על המתנה של כ 40 דקות לשולחן פנוי,תמחור היין והבירה מוגזם  ושהפיצה התקררה לא ניתן היה לחמם אותה שוב...

הכי חם בת"א

אחרי  ההמלצות הטובות, מצאתי זמן לבקר במסעדת הפיצה הכי חמה בת"א. מעניין שזמן ההמתנה של כ 40 דקות עבר מהר נוכח האווירה הנעימה  עם קהל צעיר ומעודכן.
בינתיים מלצרים יצאו ובאו עם פיצות חמות ומעוצבות  ושאיש נחמד שבדיעבד למדתי שהוא בעל המקום ( רן בלפר) הזמין אותי לכוס יין הרגשתי נהדר.
התפנה שולחן  בחוץ  ומיד הזמנו עוד כוס יין קלאסי של טניא קברנה (46) שקלים ובירה ספרדית סאן מיגל מחבית (22 שקלים כשליש ליטר)
המשקאות הוגשו בכוסות תואמות ולא יעודיות, מעניין אם הכוונה  להיות מגניבים או רווחים...



בכוסות תואמות

בהמשך  הזמנו סלט קיסר (32 שקלים) שהורכב 

מלבבות חסות טרייות וקרנצ'יות, גבינת פרמז'ן ושילוב טוב של רטבים שהשלימו  סלט טוב ומעורר תיאבון,

 מלך...
מלך הסלטים 

הנה זה בא פיצה מוטרפת  עם גבינות טובות, אפונת שלג קרנצ'ית וביצת עין, ללוק של הפיצה דאגו להוסיף (גם אצל השכנים )מעט חריכות סקסית בשוליים.
הבעיה שכמו בפיתה אש תנור ( לאפה בירושלמית)  הבצק היה נהדר עד שהתקרר ואז  הפך להיות צמיגי, שביקשתי לחמם המלצר אמר שזה לא אפשרי,תוספת ביצת עין הייתה מיותרת אבל בעניין הזה האחריות  עלי...(58 שקלים)



יצירתי

לקינוח הזמנו  עוגת גבינה פרורים, מעט מעוכה  אבל לימונית וטובה.( 24 שקלים)



לימונית

לידיעה:
 יש מצב שיצרפו לכם עוד אנשים לשולחן ,פתוח רק בערב ואין אפשרות להזמין מקום מראש, בתפריט המון פיצות מיוחדות בתוספות מגוונות של ארטישוק וקיל, פטריות, זוקיני, בצל ירוק, גבינות  מוצרלה, פרמז'ן ועוד...
לשיפור:
מחירי היין והבירה
לשימור:
האווירה, השרות והפיצות המיוחדות
מצב השירותים:
קטנים ונקיים
לסיכום:
אנשים אוהבים מאוד אני פחות...