יום רביעי, 21 בפברואר 2018

ענבה/ בר מסעדה- עמק זבולון 1 מודיעין , מכבים, רעות

סיניה טחינה וצנוברים

על קוקטיילים בשילוב צמחי תבלין ,אוכל מחבק ונוף מרשים.

מודיעין,  מכבים,  רעות, עדיין לא על מפת הקולינריה בישראל, אבל זה לפעמים מגניב לצאת מאזורי הנוחות ולהגיע למקום חדש. הפעם העדפנו לנצל את מזג האוויר הנהדר בשעת צהריים מוקדמת ולשבת במרפסת היפה מול העמק והאגם.
מלצרית יפיופה שבקיאה בתפריט הציעה לפתוח את הארוחה בקוקטיילים בשילוב צמחי תבלין.
הבחירה הייתה : קמפרי וודקה קטל וואן ציטרון לימון,תפוזים ועלה טימין, קוקטייל מתוק מריר ידידותי ומעורר תאבון.
קוקטייל סאמרג׳ינג׳ר כבר היה הרבה יותר קשוח וחריף, שילוב של ג׳ין, למון גראס, לימון וג׳נג׳ר היה כהר געש מבעבע ,עד שהקרח גרוס נמס והרגיע את הבערה.( 42 שקלים)
קוקטייל הר געש 

למנה ראשונה נבחרה : ברוסקטת פטריות שמפניון ופורטבלו, בשילוב זוקיני בזיליקום, פטרוזליה , בצל ירוק ,שמן זית ,וגבינת סנט מור חמה בטעמים חזקים שמאפיינים גבינת עיזים טובה .השילוב של הקפצת הפטריות בשמן זית ותנור חם שעשה נפלאות  לירקות ולגבינה נתן את הרגשה שהקונצרט מושלם. (44 שקלים)

ברוסקטת פיטריות
מתפריט העיקריות בחרתי בסיניה טלה:
מנה מורכבת של בשר טלה קצוץ בתיבול אורינטלי ובמרקם של קציצה דקה ושטוחה על מצע של בטטה, תפוח אדמה, קישואים, בצל , עגבניה,  צנוברים וטחינה . כל הטוב הזה הזיע בתנור כמו בסאונה לוהטת וכך נותר לנו תבשיל עסיסי , עמוס בטעמים ומשביע.(68 שקלים)
סיניה טלה

מנה בשרית רגילה של המבורגר ( 250 גרם) מורכב מבשר שפונדרה ואונטריב בשילוב חסה, עגבניה, ומלפפוני קורנשיינוים חמצמצים עמדה בציפיות, את הציפס הבנאלי מומלץ לשפר למשהו יותר שמח.( 68 שקלים)
שפונדרה ואונטריב 

קצת לפני פרידה קיבלתי  אספרסו ארוך קר שהוגש בכוס של קפוצ׳ינו וקינוח  שערות חלבה נעימות בשילוב: טחינה, סילן, פיסטוקים וגלידה,  יופי של מנה זוגית מחבקת ומתוקה. ( 32 שקלים )
שערות חלבה 

לשיפור:
צ׳יפס בנאלי וקפה שהוגש קר.
לשימור:
מלצרית שמכירה את התפריט, המנות יצאו מדויקות למרות הלחץ של שבת בצהריים.
לידיעה:
יש בר נוח ובימים יפים מומלץ להזמין מקום במרפסת מול האגם.
מצב השירותים:
יפים, מופרדים, מעט מבולגנים , חסר ניר ניגוב ידים.
לסיכום:
יש חיים מחוץ לת״א...


יום ראשון, 4 בפברואר 2018

זה סושי/ ze sushi/אשתורי הפרחי 14 ת״א / מתחם בזל
זה סושי זה!

לאכול להנות ולרוץ לספר לחברה...

עוד בצעירותי אהבתי לטייל במתחם בזל בת״א , לשבת בבתי הקפה ולהביט לצפוניות ישר בעיניים.המבוגרות המאופרות שטילו עם  הכלבים,היו כל כך שונות מהסבתא שלי שהייתה מכינה סופריטו על הפתליה והבילוי היומי שלה היה לתפוס את הערביות שהיו מגיעות מוקדם בבוקר,עם הסחורה הטריה לשוק מחנה יהודה. במקום לשבת בבית קפה סבתא חנה ז"ל העדיפה בילוי בבית הכנסת השכונתי.
איך שהוא הזיכרונות עלו ובאו אחרי שהגעתי לסושיה הקטנה, ועם לגימות קטנות של קוקטייל שמורכב ממרטיני, וודקה, סאקה, ואסבי ולימונים, קוקטייל שכמו בחיים קצת מר, חמוץ מתוק ושמתרגלים זה נעשה טעים. ( 51 שקלים)
אחרי שנפתח התאבון עלו ובאו מנות קטנות ומטריפות שעשו אותי שמח.
פתחנו בקינקו שזה מזון בריאות עדכני של אצות ים ירוקות דקות ומבריקות בתוספת : סומסום, מלפפון ירוק , פטריות שיטאקה, ורוטב חמוץ מתוק שאיחד את המרכיבים לסלט בשרני וטעים. ( 36 שקלים)
מיוחד

המשכנו לדים סאם, כיסונים מופלאים ממולאים בבשר אווז מתובל ברגש, בתוספת ירקות שורש וגזר. 
( 36 שקלים)
קרפלאך 
עוד מנת גורמה ניגרי טונה, אמנם רק שני נתחים בשרנים ואדומים, על מצע אורז דביק, אבל עולם שלם של טעמים טובים. ( 36 שקלים)
יאללה חגיגה...
לחמנית באן קטנה  וחמה שעטפה באהבה נתח של דג לוקוס עשוי בטמפורה בתוספת מיונז, חסה ובצל אדום מוחמץ.
מלך הדגים

חיסלתי כמעט בקבוק שלם של בירה אסהי קרה וליטפתי את הבפנוכו של קונוס ממולא בדניס מטוגן קריספי, בצל ירוק ואורז.( 36 שקלים)
נזכרתי שבלילה יש שידור של בית״ר נגד חיפה, אז ביקשתי לארוז סושי בטטה ואספרגוס,בטמפורה במעטפת של סלמון,אבוקדו,דניס,טונה אדומה ורצועות אצת נורי, מנה מורכבת אבל מחוברת. 
(48 שקלים 8 מנות)
לקחת הביתה

לקינוח קרם בורלה(יוזו הדרי)שהיה במרקם טוב אבל חמוץ ומאכזב.( 42 שקלים)


לידיעה:
מבחר מנות צימחוניות.
לשימור:
טריות ומקצועיות.
לשיפור:
להוסיף מלצרית בשעות הלחץ.
מצב השירותים:
סחלבים ...

לסיכום:
אוכל רחוב במיטבו במסעדה.


יום חמישי, 1 בפברואר 2018

טרנטינו מסעדה איטלקית / יס פלאנט /המאה ועשרים ראשון לציון

ראש טוב על הבר


עיסקית על הבר גם בלילה, צלחת טעימות מאיטליה, פיצה מלנזנה ,לזניה טריקולור וטרמיסו קלאסי ,המארחת שהמליצה לנו לשבת על הבר הבטיחה גם שיפנקו אותנו בצ׳יסרים,מי צריך יותר?



אחרי משב הרוח הקר בחוץ,נעים היה להתחמם מול המטבח התוסס והאש הבוערת. שתי כוסות של בירת מנזרים בלונדינית שזופה מסוג ווינשטפין עם קצף גבוה וסמיך חידדו לנו את התיאבון.
 צלחת טעימות יפה מאיטליה שכללה אוצרות של גבינות:מוצרלה עדינה,
פיקורינו קשה ומלוחה וריקוטה רכה ונעימה,בשילוב אנטיפסטי ארטישוק כבוש וצרוב ,שעועית בובעס בשרנית, זוקיני לימוני צרוב,זיתים שבורים וכרובית אנמית(59 שקלים).
אוצרות

מנה שמחה של פיצה מלנזנה הציעה כל מה שהמאמא האיטלקית יודעת לעשות,מצע של בצק דק קריספי ועליו תוספות מגניבות של חציל שרוף,שום קונפי, פלפל חריף,גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות שחיבר את הטעמים באופן מושלם, את החריפות הורדנו עם עוד לגימה של בירה(63 שקלים).
מלנזה
ללזניה טריקולור (תרד) היו כל המרכיבים למסיבה:גבינות ריקוטה,פרמזנו,קשקבל ומוצרלה שהתחברו בטעמים חזקים לרוטב עגבניות עשיר וסמיך. מצער שהקונסטורקציה לא עמדה בנטל והמנה מעט התחרבשה(69 שקלים).
טריקולור

סיפרנו לברמן החמוד שהבטיחו לנו צ׳יסרים בכניסה,הברמן קיבל אישור ומזג שני צ׳יסרים של ליקר גרמני ייגרמייסטר שמומלצים לעיכול הארוחה.
לעיכול

לעזוב מסעדה איטלקית מבלי לטעום קינוח של טירמיסו זה לטעמי חילול המעמד, זה שקיבלנו היה 
בטעמים נעימים של בישקוטי,אספרסו,שמנת במתיקות מעודנת,מוי כיף(41 שקלים).
מוי כיף

לידיעה:

עסקיות גם בלילה וארוחות ילדים
לשימור:
אווירה חמה, מוזיקה סוחפת , הישיבה על הבר משתלמת ונעימה.
לשיפור:
הבטחות לפינוקים על הבר צריך לקיים...
מצב השירותים:
יפים ונקיים
לסיכום:
אוכל איטלקי פשוט וטעים חומרי הגלם טובים.