יום שבת, 8 באוקטובר 2016


Black & white

 בלאק אנד וויט / רוטשילד 111 ראשון לציון/ סושיה 


סקסי סושי ישראלי

בשקט בשקט מתחת לרדאר צמחה בראשון לציון סושיה קטנה ומעניינת על סושי, סשימי, סלט קריספי ומה שביניהם...

שיותם בן אלטא ואבי סופר שני צעירים מראשון לציון החליטו לפתוח בר סושי ניד לאירועים הם קראו לו ״בלאק אנד וויט״ על משקל היותם אחד שחור ואחד לבן...
בן אלטא בפעולה

לאחרונה הם גם פתחו סושיה קטנה ויפה ברחוב המרכזי של ראשון לציון, האמת שבהתחלה הייתי מעט פקפקן ביחס ליכולת להגיש סושי איכותי שבמטבח לא נמצא איזה עובד זר, אבל מסתבר שתרבות הסושי בלבנט כבר נמצאת חזק בסצנה, ונראה שהעסק כבר לא כל כך מסובך. הגענו למקום בחלק הצעיר של הלילה ובקלות מצאנו שולחן פנוי, כדי להתניע ביקשנו חצי ליטר בירה קירין, חמוצים וסלט קריספי, הבירה היפנית הבלונדינית כאילו נולדה ללוגם הישראלי, בירה קלה מוגזת ומעודנת.
הסלט מלפפון גזר אבוקדו בטטה ועלי בייבי טריים בשילוב רוטב מתקתק מושך ובטטה קריספית היה פשוט וטעים.

קריספי
יאללה סושי
אהבתי את העובדה שהתפריט אינו מקובע ואפשרי לעשות בו שינויים, הפעם העדפנו לפסוח על המנות הקטנות והעדפנו להזמין מתפריט המיוחדים קרייזי סלמון מרהיב ביופיו המורכב מסלמון אפוי, אבוקדו בטטה מכורבל בסלמון צרוב בטטה קריספית עירית וסומסום. (39 ש"ח)
סלמון משוגע

ספשייל בלאק אנד וויאט הוביל אותנו לפסגת היצירה, שילוב מעט מגלומני של אבוקדו מלפפון בטטה ומעל סוג של סביצ׳ה סלמון יפנית ראויה. (39 ש"ח)
בכל המנות הופגנה יצירתיות, שילוב טוב של הטעמים וטריות חומרי הגלם.
סביצ'ה יפני ישראלי

חשבנו להפסיק אבל בכל זאת החלטנו לאתגר, וביקשנו סשימי מורכב מדגי טונה דניס וסלמון 
(3 מנות 25 שקלים) האמת שלא בא לי לחרב את המנה הסקסית עם השומשום ועלי הבייבי שהיו תוספת בצלחת, אבל אני מודיע בדעה צלולה ובלתי משוחדת שהיה כדאי לטבול ברוטב סויה או חזרת יפנית.

סקסי סשימי

לקינוח הסתפקנו בשני כדורי גלידת וניל קוקוס ופיקאנים מסוכרים  (32 שקלים)

סיום מתוק
לידיעה: כשר ויש אפשרות להזמין מגשי מסיבות
לשימור: טריות ויצירתיות
לשיפור: קינוחים
לסיכום: הזדמנות טובה לסושי ראוי ומחירים נוחים.








יום שלישי, 4 באוקטובר 2016

עראיס/ שרונה מרקט

מברוק עליך יא עראיס מברוק

ל"עראיס" הגעתי אחרי יום ספורט שכלל אימון קיקבוקס, יוגה והרצאות בנושא תזונה נכונה, נתחי הפילה בקר העניקו לי לא רק חלבון בונה שריר אלה גם הנאה קולינרית איכותית, שהוציאה ממני קולות הנאה שמתאימות לזמן ומקום אחר..

קולות  של הנאה..

מפגשי בלוגרים הם הזדמנות טובה לחשיפה לקהל מבין ודעתן אבל גם טומנים בחובם סכנות לשחיטה מידית, הפעם האנרגיות היו בשמים, האווירה חמה ומכניסת אורחים, ועם התפריט הערבי המשודרג הרגשתי בבית. מכיוון שהגעתי באיחור התנפלתי בחזירות על מנת העראיס פיתה מזרח תיכונית ממולאת בקבב טלה צלוי, את הפיתה מכניסים לתנור עד שהופכת קריספית מבחוץ ונעימה מבפנים, המנה הוגשה עם סלט עגבניות, טחינה פיקנטית ולימון כבוש.
קבב טלה
באבא גנוש במטבח הערבי זה סלט חצילים בטחינה ועגבניות קצוצות, אהבתי את השדרוג לחצי חציל בלאדי בשרני עשוי על הגריל שהוא מוגש חם חם ועליו טחינה ועגבניות קצוצות, מנת נשנוש ירקות בטטה גזר דלעת ופלפל אדום עשויים על הגריל,  צ׳יסר יגרמייסטר ויאללה להמשך העבודה.

חציל בלאדי בשרני
מתוך תפריט הבשרים קיבלתי שתי טבעות אליפות של פילה בקר שחום אדמוני, אחרי הביס הראשון יצאתי מדעתי ותוך קולות הנאה שאולי מתאימות יותר לזמן ומקום אחר... כולם כבר ידעו שטוב לי טוב לי על הלב.
תוספות לבשר, תפוח אדמה ובצל צלויים, סלט שוק ירוק מתובל בשמן זית ולימון, אהבתי גם את האפשרות לחרוך את הבשר בטבעת לוהטת שהונחה בצלחת. 
הפעם ויתרתי על הקינוחים והסתפקתי בעוד צ׳יסר של יגר.

טבעות אליפות
 המחירים:
ירקות צלויים 32 שקלים
חציל בלאדי 28 שקלים
פילה בקר (200 גרם) 134שקלים
בירה סטלה מחבית חצי ליטר 27 שקלים 
לידיעה: אוכל ערבי משודרג, את התפריט הרכיב השף ירון קסטנבוים , מקור השם עראיס, אוכל חתונות                   לבנוני בו כורכים את הכלה בבגד כמו שכורכים את הפיתה סביב הבשר.
לשימור: הטריות וחומרי הגלם האיכותיים 
לשיפור: תפריט עסקי
לסיכום: אהבתי את הגישה הפשוטה והסטייליסטית לאוכל מוכר ואהוב