יום שני, 25 ביולי 2016

Puzzle food הרוקמים 26 מרכז עזריאלי חולון 

יופי של מזללה- "פזאל פוד"
נער הייתי וגם זקנתי טעמתי מזה ומזה אהבתי ושנאתי,  אבל תמיד מרגש לחזור לאיזו חתיכת בשר צלויה במידה נכונה על פלנצ׳ה לוהטת עם רטבים משפיעים, לחם טרי ובירה קרה.
יש מקומות שהקב"ה נוגע בהם מההתחלה


חזירות
השמועות על המזללה החדשה בעיר הילדים (והקולינריה ?) הגיעו גם אלי חיכיתי קצת ואמרתי יאללה שרון בואי הולכים לאכול...הצצה בתפריט תוך החלפת מבטים רעבים, עם הלוחש לסירים ומשפחתו המקסימה, יצרו אווירה חזירית משהו, קיבלתי התקף רעב ולמרות שהיינו בחברותה האצתי במלצר להגיש מנות פתיחה שהוגשו בצורה מיוחדת וכללו כנפיים בטעם מעושן שונה מהרגיל, כרובית מטוגנת ומגדל טבעות בצל חפות משמן פריכות וטעימות מאוד.
חטיפים
לפחות שנים מתוך שלושת קוראי המסורים מכירים שאצלי בלי איזה צ׳יסר או בירה טובה זה לא הולך..,
הקומבינציה בפאזל מובנת על קנקן בירה סטלה מחבית וכוסות מנירוסטה (48 שקלים) באופן אישי לא מת על הגשת בירה בקנקנים, ביקשתי וקיבלתי כוס מזכוכית.
ערכת בירה מודרנית 
התפריט מורכב משאלון בו אפשר להרכיב את המנה באופן אישי תוך סימון אפשרויות של סוג הבשר והתוספות החביבות עליכם, אפשר גם להזמין מתפריט מובנה שהכין השף דניאל זך.
שרון עשתה v על אנטריקוט מעושן (44 שקלים) עם חסה , איולי לימון ירוק, סלט קולסלאו חמצמץ וחמאת בוטנים חריפה, בלחמניית פרינה.
אני דווקא העדפתי להזמין מהתפריט המובנה סמוקי אנטריקוט (44 שקלים) בתוספות רטבים וירקות כבושים, בלחמניית פרינה מרוקאית, תוספות  בצד של אונטר ריב ואסדו חזה כבש (15 שקלים), היו יותר מסתם תוספות מביניהם חמדתי במיוחד את האסדו חזה כבש, מנה דומיננטית למביני עניין. 
אנטריקוט

הגיע זמן הסיכומים לאורגיה הקולינרית רבת משתתפים, ראשית דוז פואה לשימוש במעשנת שמוסיפה טעם נהדר לבשרים שבהמשך עברו לפלנצ׳ה לוהטת 
רצועות האנטריקוט העסיסיות השתלבו עם הרטבים והלחמנייה שאספה אליה בכישרון רב את הטעמים, יופי של מנה. 
רק כדי שיהיה עוד משהו לכתוב עליו (המנות גדולות ומשביעות), טעמנו מעונג שישי אפשר גם ביום ראשון 
חלה מתוקה קטנה טרייה מרוחה בטחינה ירוקה, שיפוד קבב בקר מעושן עם מינון נכון של שומן כבש תבלינים מלפפון ובצל כבושים.
ואם בא לי בראשון
מכיוון שתפריט הקינוחים עדיין לא מגובש מגישים שם פירות על חשבון הבית.
על חשבון הבית
לידיעה: בעלי המקום הם דוד בובליל וירון אלטיס שהם גם בעלי הרשת האסייתית המצליחה ריבר, אחראי לתפריט השף דניאל זך (הבעלים של אסיה מוניקה)
לשימור: הכל בגדול
לשיפור: אלכוהול וקינוחים 
לסיכום: "אכול ושתו כי מחר נמות"(ישעיהו כב יג)






יום ראשון, 17 ביולי 2016

ג׳אסיה/המיגדלור 13 יפו (מול מיומנה)

מסין יפן הודו ויפו באהבה



על סושי כבד אווז, קוקטייל סאקי קמפרי ומה שביניהם, בג׳אסיה לא מתביישים לשחוט פרות קדושות...


בעוד אנחנו בדרך להתקפלות התקשר יקיר ושאל: "אתם מביאים לי משהו לאכול?", חייל בחופשה (גם אם הוא משרת קרוב לבית) לא משאירים רעב, לכן בחרנו בשבילו מהחלק הביזארי של התפריט סושי כבד אווז.
בג׳אסיה נותנים כבוד למטבח האסייתי אבל גם לא מתביישים לערבב בין סוגי חומרי הגלם והתבלינים כך שהתוצאה הסופית גן עדן לחובבי המסתורין הקולינרי. 
מבנה האבן העתיק בו שוכנת המסעדה יחד עם התקרה הגבוהה מושכי עניין, ומשרים אווירה נעימה.
לעיצוב האישיות הפעם פתחנו בקוקטיילים לשרון אננס בזיליקום ג׳ין ואננס , ובשבילי שילוב יפני איטלקי שכלל סאקה וקמפרי (35 שקלים).
בזיליקום וקמפרי

כמנת פתיחה חינמית קיבלנו סוג של טורטייה הודית עשויה מעדשים אותה טבלנו בהנאה בטחינה מעורבת בצ׳ילי(נחמד), לבנה ירוקה (מעניין) וחמוצים יפנים.
על חשבון הבית

מנות נוספות גיוזה עוף פריכה, וסלט קינוקו טבעוני (42 שקלים) הסלט היפני הכיל שלל פטריות מוקפצות, עלי בקצ׳וי (כרוב סיני) שעועית שחורה וטופו ברוטב טריאקי, מנה ממכרת וטעימה.
גיוזה
הגיע זמן סושי והר הגעש (פוטו מאקי) היה יצירת מופת מהממת ביופייה, רול עבה עם אצה מודגשת במילוי דג טונה רצועות דלעת כבושות (קנפיו) ועירית, במעטפת דג סלמון אבוקדו ושבבי טמפורה.
באור הנעים של המסעדה השילוב בין הצבעים היה מושלם, ולאחר טעימה לא נותר אלה לומר לסושי שף תודה על שימוש נכון ומדויק בחומרי גלם טריים. (56 שקלים )
יצירת מופת
הבשרי שבתפריט בחרנו בפקין דאק (78 שקלים), נתחי חצי ברווז עשוי בתנור ברוטב סיני מתוק בתוספות קטנות של ירקות חתוכים, רוטב צדפות,  צ׳ילי , ורוטב ויסין (שום חומץ וצ׳ילי) כל זאת הכנסנו למנדרין פנקייק (בצקית דקה) ומהודקת הקומפלקס של הלאפה הסינית יכל להיות מעניין יותר לו רק  הברווז היה יותר עסיסי.


לאפה סינית 

בירה קרין יפנית בלונדינית נמוכה ומוגזת בכוס של רבע ליטר (24שקלים) הובילה לקינוחים

 מה הייתם מעדיפים?
קרם בורלה וניל ג׳נ׳ג׳ר ושקדים קלויים או קונוטציה של פנקוטה ומלבי עם שמנת מתוקה, פירות יער, רוטב מנגו , פיסטוק קלוי וחלב קוקוס (36 שקלים)
פנקוטה מלבי
מבחינתי מדובר בשתי מנות טובות אבל הקרם בורלה מנצח בנקודות.... 


לסיום חוב קטן, המנה הלא קונבנציונלית של סושי כבד אווז ושערות קדאיף שמאסטר סושי ביפן היה מוכן למות ולא להכין אותה הייתה נהדרת (כך אמר הילד)
שערות קדאיף

לידיעה: שרות משלוחים ליפו ת״א והסביבה
לשימור: נחמדות ויצירתיות
לשיפור: לא למאנבורגר (מנה לנסיון)
לסיכום: מסין יפן הודו ויפו באהבה












יום שני, 11 ביולי 2016

צדק חברתי/אפי האוור
שעת HAPPY HOUR בברים והעסקיות במסעדות הם הזדמנות יוצאת מהכלל ליהנות בשעות הדמדומים מאוכל ושתייה במחירים שווים במיוחד, עם רון בלב ועט ביד אני מגיש לכם את ההתרשמות מהמקומות בהם ביקרתי.
תהנו חברים תהנו

אוסקר ווילד פאב אירי/ מרכז עזריאלי חולון/ השחם 36 פ״ת
אפי האוור : 17.00-19.00
שתייה: 
1+1 על כל תפריט הבירות ושתייה חריפה (כולל סופ"ש), כיאות לפאב אירי מבחר הבירות והאלכוהול מרתק,הבירות מוגשות במיומנות בכוסות חצי ליטר עם פופיון קצף עבה ומגרה
מבחר ברזי בירה


לשבור את הרעב:
מתוך התפריט הרגיל נאצ'וס, צ׳יפס, קרפצ׳יו סינטה או פלטת נקניקים,
אווירה: קוסמופוליטית , מצב לשיחה שקטה , צפיה במשחק כדורגל, או סתם לנשום אוויר אחרי העבודה
פעמיים בלונדינית 

לידיעה: האפי האוור נסגר בדיוק בשעה 19:00 (גם אם עדיין לא לקחתם את המשקה השני)
לסיכום: הזדמנות טובה להכיר בירות ומשקאות איכותיים במחירים סבירים, כחובב בירה ותיק בשלב זה חביבה עלי במיוחד הוינשטפן , גרמניה בלונדינית עם גוף עבה וטעם פרותי.
הכי טוב בירה וצי'סר