יום שני, 28 בספטמבר 2015

מתכוני מוכתר העיר

בייבי מלפפונים חמוצים


עד היום אוהבי המלפפונים החמוצים התחלקו לשניים אילו שאוהבים אותם בחומץ (אשכנזים) או במלח (מזרחיים), לטובת האינטגרציה אני מכין אותם בחומץ ובמלח אחרי שתכינו, ותטעמו תודו שזה מאוד מיוחד.
עדיף בייבי
מרכיבים:
2 חבילות בייבי מלפפונים טריים וקשים.
10 גבעולי שמיר
1 כפית מלח גס לכל כוס מים.
1 פלפל ירוק חריף מחורץ (לפי הטעם).
5 שיני שום
רבע כוס חומץ
4 גרגרי פלפל אנגלי
בדרך לצנצנת
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים למעט החומץ והמים לצנצנת.
מוסיפים מים חמים, ומשאירים מקום לשתי אצבעות חומץ.
סוגרים והופכים את הצנצנת לשעתיים לפחות.
מניחים במקום מואר לארבעה ימים, מכניסים למקרר ליומיים נוספים, ואפשר להתחיל לאכול.
אם לא ידועה קיבולת הצנצנת, מומלץ לספור את כמות כוסות המים, כדי לדייק בכמות המלח.
 אם אני יכול כולם יכולים! 





מתכוני מוכתר העיר

המבורגר ביתי שילדים ומבוגרים אוהבים.



מבחינתי, המבורגר נמצא בתודעה כמזון מהיר פשוט וקל להכנה, ככה גם אני מקפיד להכין קציצות עסיסיות מגרות ומאוד מומלצות.

המרכיבים:
חצי קג' בשר צלעות טחון פעם אחת. 
1 בצל קטן חתוך קטן ומטוגן.
1 כפית שטוחה מלח אטלנטי. (או לפי הטעם)
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס (או לפי הטעם)
1 כף סודה רגילה לשתייה, או רבע כפית אבקת סודה לשתייה.
ההמבורגר מוכן לצלייה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכבים ולשים היטב, מכינים קציצות בגודל הרצוי, חשוב לתפוח על הקציצות כדי להוציא מהם את האוויר.
שהקציצות מוכנות יש להכניס לפחות לשעתיים למקרר, מחממים מחבת סטייק או מחבת כבדה, מוסיפים מעט שמן (רצוי מתרסיס), וצולים את הקציצות עד למידת הצלייה הדרושה. 
בנושא לחמניות המבורגר, אני מעדיף את אילו של לחם תושייה, אבל כל לחמנייה אחרת בתנאי שתהייה אוורירית תתקבל באהבה.
אפשר כמובן לשדרג עם רטבים, חסה, עגבנייה, טבעות בצל, מלפפון חמוץ, פטריות וביצת עין.
אם אני יכול, כולם יכולים!


יום רביעי, 23 בספטמבר 2015

חמארה/החמארה של יעוב

החמארה של יעוב/מטלון 42 דרום תל אביב

עושים כבוד לגולדסטאר

האווירה במקום שמחה, הבירה מחבית מצוינת, ומי שלא שמע רכילות מפי גברים שתויים לא שמע רכילות מימיו, ברקע חיים משה שהיה פעם מספר אחד עם הקולות של פיראוס, ובטלווזיה רואים כדורגל אם אתם מחפשים שקט, זה לא המקום.

גברים אחרי העבודה

את הנהנתנות אהבה לאוכל ומשקאות משמחים לקחתי מהבית. בחמארה של יעוב הזיכרונות עולים, בילדותי זה היה די שגרתי שבאים אלינו אורחים במפתיע (למי היה טלפון), ותוך דקות אימי הייתה מסדרת שולחן מזאטים לעילא ולעילא. זיתים שבורים משודרגים בלימון טרי ופלפל חריף, לבנה ביתית, סרדינים עם בצל ולימון, ביצים קשות עם פלפל שחור ומלח, לקרדה או מטיאס ולחם שחור אחיד. אבי יעקב ז"ל, היה תורם את חלקו לשולחן בבקבוק ברנדי שטוק 84 או ערק עלית
המשקה של אבא
בתקופת החגים הוא היה דוחף לטייפ קסטה של פייטני סליחות מבית הכנסת הגדול בירושלים, והבית היה מתמלא באווירה של חודש הסליחות.

כמו בבית

בחמארה של יעוב, הזיכרונות מבית אבא עולים, את המקום הקטן מחזיקים יעוב אורפלי, ובנו אודי שחלוקת העבודה ברורה, על משטח זעיר ומיני כריים יעוב חותך במיומנות סלט ירקות קטן עם הרבה פלפל ירוק חריף שנכנס לאף של הלקוחות, מכין חביתה עם קבנוס, מצלחת במיומנות דגים כבושים, וסוגי גבינה מצרפת וטורקיה, ואיך אפשר בלי גרגירי חומוס חמים פריכים, ומלפפונים ביתיים. בינתיים, אודי חמודי אוסף כוסות ריקות של בירה מהמקפיא, ומוזג בהן גולדסטאר והיינקין מחבית, רוב הלקוחות באזור אוהבים את הבירה שלהם במזיגה איטית עם פחות גז אבל עם קצף סמיך ומגרה, אני מעדיף את הבירה הטרייה והקרה במזיגה מהירה. כל לקוח מקבל צלוחית טחינה ובייגלה מישקפופר מלוח על חשבון הבית.

אהבת חיי

החשבון במחירי ביטוח לאומי

כוס בירה חצי ליטר 22 שקלים,

סלט ירקות גדול 25 שקלים,

מטיאס וירקות חתוכים 30 שקלים.

קטן קטן חריף חריף

לשימור: כמו בבית
לשיפור: איכות הרמקולים
לידיעה: סגור בשבת 
לסיכום: בירה טובה, מזאטים ואווירת שכונה עליזה
מומלץ בשישי בצהריים.

יום שני, 21 בספטמבר 2015

איש הענבים/פסטיבל היין

לאחרונה, אני חווה תשוקה לצריכת יין, הכל על מפגש בלוגרים מגרה בבית איש היין, הפסטיבל הצפוי בחוה"ס, ועובדות שאולי לא ידעתם.


שאלתי את עצמי למה לאחרונה התחלתי להתעניין גם ביין? יכול להיות שזה הגיל אולי החשש מכרס בירה, או סתם רצון  שלי להתמודד בהצלחה עם רמת הטריגיצרידים בדם. 
כבלוגר,  אני זוכה למפגשים מרתקים של חובבי אוכל,  וכל מה שבא ליד. האחרון מביניהם היה בבית איש הענבים, מעניין שבמרחק קצר ממשרד הרישוי הצבאי באזור האפור של יפו, נמצא המרכז לקידום תרבות היין בישראל. שם באווירה נעימה, ומול שולחן עמוס כל טוב שמענו מהבעלים חיים גן והמרצה גיא אורן, סיפורי יין מרתקים למדו להתאים יינות לאכול, ובנוסף שמענו עובדות מעניינות על צריכת יין.
חג היין הישראלי
*יין זה בסה"כ מיץ ענבים שעבר תסיסה, ולא איזה מוצר מאוד מאוד      מתוחכם.
*לייצר יין לבן הרבה יותר יקר ומורכב, מלייצר יין אדום.
*גם שלושה בקבוקי יין ב100 ש"ח יכולים להיות טובים.
*יין הוא מוצר יסוד בסיסי.
*הריח הוא זה שנותר לנו את תחושת הטעם ליין.
*יין ישן נושן טוב לקידוש, יין צריך להיות טרי, ומאוכסן בצורה נכונה.



האף של היין - תמציות ריח שעוזרות להריח

פסטיבל היין:
שמחתי לדעת שבכל המועד סוכות (30 ספטמבר-1 באוקטובר), יתקיים במתחם התחנה בתל אביב פסטיבל היין של ישראל. במסגרת הפסטיבל יציגו לא מעט מיקבי ישראל את היינות המיוחדים והחדשים שלהם, יינתנו הסברים על דרך ההתקדמות של תעשיית היין בישראל, ותמורת 56 ש"ח אפשר יהיה לקבל כוס יין לטעום ללא הגבלה (תגיעו במונית). המארגנים מבטיחים גם דוכני אוכל, הופעות חיות, ומכירת גדאז'ים לחובבי היין.
אכלו ושתינו כמה דברים טובים,
לסיכום, עדיין אין לי תשובה לשאלה, אבל בא לי עוד כוס יין.
לחיים חברים לחיים.  

יום רביעי, 9 בספטמבר 2015

מתכוני מוכתר העיר - פלאפל ירושלמי

פלאפל כזה עוד לא אכלתם..

קו המחשבה, של אימי  מזל היקרה,  שתזכה לשנים רבות שגדלה בשכונת נחלאות בירושלים, היה שהילדים שלה לא צריכים לאכול בחוץ, לכן שלא יחסר לנו   מאום, היא הכינה בבית תבשילים מורכבים, וגם אוכל רחוב כמו פלאפל ירושלמי מתובל ריחני וקריספי אותו היינו אוכלים בתוך פיתות עירקיות חמות משכונת התקווה עמוסות בירקות, חמוצים סחוג ירוק וטחינה ביתית. עד היום אימי מפנקת אותנו בפלאפל המצוין שלה, שהכי מזכיר את פלאפל "עמר" המיתולוגי בכניסה לשוק מחנה יהודה מכיוון רחוב אגריפס. פלאפל "עמר" כבר נסגר מזמן אבל המתכון של אימי חי ובועט.


יא וארדי איזה קציצה

המצרכים:

חצי קג' חומוס מושרה כל הלילה במים מסונן ונקי
 5 שיני שום
1 חבילה כוסברה
1 פלפל ירוק חריף (אפשר גם חצי)
1 כפית בהרט
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מלח
 חצי כף סודה לשתייה
 חצי כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
 חצי כוס מים (או יותר עד שהבצק יהיה רך)
1 פרוסת לחם בסוף (רק אם טוחנים  במטחנת בשר)

אופן ההכנה:

טוחנים במטחנת בשר (עדיף על מעבד מזון) , פעם אחת את החומוס, כוסברה, שום, פלפל חריף ובסוף את פרוסת הלחם. מוצאים לקערה,  מוסיפים את המים, התבלינים, קמח, סודה לשתייה ואבקת האפייה.
העיסה אמורה להיות רטובה למגע, אם צריך הוסיפו עוד חצי כוס מים, בוחשים היטב בקערה.
משאירים במקרר לפחות שעתיים, והעיסה מוכנה.
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, שהשמן רותח יוצרים קציצות  שוטחים, וזורקים לשמן הרותח.
שהפלאפל זהוב וקריספי מוצאים אוכלים ונהנים...
*אפשר להקפיא את העיסה ולהשתמש בעת הצורך


מבעבע
אם אני יכול אז גם אתם יכולים!