מתכוני מוכתר העיר
בייבי מלפפונים חמוצים
2 חבילות בייבי מלפפונים טריים וקשים.
10 גבעולי שמיר
1 כפית מלח גס לכל כוס מים.
1 פלפל ירוק חריף מחורץ (לפי הטעם).
5 שיני שום
רבע כוס חומץ
4 גרגרי פלפל אנגלי
מכניסים את כל המרכיבים למעט החומץ והמים לצנצנת.
מוסיפים מים חמים, ומשאירים מקום לשתי אצבעות חומץ.
סוגרים והופכים את הצנצנת לשעתיים לפחות.
מניחים במקום מואר לארבעה ימים, מכניסים למקרר ליומיים נוספים, ואפשר להתחיל לאכול.
אם לא ידועה קיבולת הצנצנת, מומלץ לספור את כמות כוסות המים, כדי לדייק בכמות המלח.
אם אני יכול כולם יכולים!