יום חמישי, 19 בינואר 2017

מאצויה מסעדה אסיאתית כשרה\מנחם בגין 7 מתחם הבורסה ר״ג 

       

          הנאות קטנות

זה לא פשוט לארח חבורת בלוגרים דעתנית ומפונקת : ב״מאצויה״ לוקחים את האוכל ברצינות...


מפגש בלוגרים זה סקנדל או פסטיבל , נכון שזו הזדמנות טובה לארח אורחים בעלי השפעה אבל זה גם לא פשוט להתפשט מול מביני עניין מושחזים,שלא נרתעים להגיד גם בפנים את מה שהם חושבים אירחו אותנו אורן סבג המנהל החדש של מאצויה והשף החביב יניב אבן שעזב את מסעדת סיטארה בסי אנד סאן שם התמחה באוכל איטלקי ים תיכוני לטובת המטבח האסיאתי, עבודת הריכוך כללה שתי כוסיות גדושות של גלנדפידך 12,בלילה קר במיוחד (מה זה פה אירופה?) תוספת של מרק צח בציר בשר תרד ונבטים התקבל בברכה,אהבתי במיוחד את רצועות האנטריקוט שלא רק העבירו את זמנם בשיוט סתמי במרק אלה הוסיפו טעמים שהשתחררו בלעיסה כמו וויסקי מבונבון של שוקולד
 רצועות אנטריקוט,הוסיפו  טעמים שהשתחררו בלעיסה

ככה הם המשיכו להרוג אותנו ברכות עם איסו זוקרי סשימי סלמון ודניס חתוכים דק דק במרינדה כובשת על בסיס סויה, טטאקי טונה צרובה וקוביות בטטה ברוטב טריאקי,טטאקי סלמון ברוטב פלפלי שיפקה ויוזו שזה סוג של פרי הדר שלא תמצאו בפרדסי ארץ הקודש אבל מוסיף המון טעמים במיוחד למאכלי דגים

טטאקי טונה


רול של סלמון ואבוקדו עטופים במלפפון,ספייסי טונה ועלי מיקרו ברוטב מיסו לימוני היה צבעוני ומרתק
הטונה כבושה בעדינות עשתה כל כך נעים שלא בא לי להפסיק,

רול סלמון ואבוקדו
מנות המטוגנים כללו:
קוביות אורז מטוגנות עם כבד אווז בטריאקי,
חתיכות סלמון בטמפורה בציר אסיאתי,
גיוזה (רכה מדי) בטמפורה ופנקו עם קוביות בטטה ורוטב טריאקי (לא התלהבתי),
מתנות קטנות,מנות על הגריל ,שיפודים קטנים של פרגלית אנטריקוט ופילה בקר עשויים על מחבט חמה במינימום תיבול אסיאתי ,נתחי עוף בזוקיני,פלפלים,בצל וביצת עין ברוטב סויה ג'ינג'ר וסאקה. מנה עשירה וגדולה (יחסית) התאכזבנו לשמוע שאין קינוחים שווים,אז התפשרנו על עוד סיבוב של סוכריות פילה בקר וצ'יסר יגרמייסטר.

לידיעה-
המחירים:
כוסית וויסקי גלנדפיליך 12 , 45 שקלים
מרק אנטריקוט 65 שקלים,
טטאקי טונה 55 שקלים,
רול סלמון ואבוקדו 49 שקלים,
שיפודי פרגית 34,
אנטריקוט ופילה בקר 64 שקלים.
בעלי המקום הם צורי מסיקה תכשיטן מצליח באל אי והבדרן ציון ברוך.
לשיפור: קינוחים
לשימור: נראה שהאנשים שם אוהבים את העבודה שלהם
גם שמדובר בערב לא רגיל,ניכר שמדובר במסעדה אסיאתית טובה. אהבתי את הנגיעות המזרח תיכוניות,מחכה כבר ליום שנקבל סושי,בשום לימון ושמן זית.