יום שני, 12 בספטמבר 2016

דומיניק קיטשין בר/ החילזון 5 ר״ג

דומיניק והתעויוט
בין הרמוניה לקקופוניה ,לצד מנות טובות שהוגשו לנו ב"דומיניק קיטשין בר" ידענו גם אכזבות, יכול להיות שזה לא היה יום המזל ...
בשעות היום הביסטרו המשודרג מהווה מקור משיכה לבאי מתחם הבורסה, הרעיון לנצל את המקום היפה גם לאירוח בשעות הערב עם תפריט תואם נראה לי נכון, גם בישראל התחילו להבין שבילוי הכולל אוכל טוב משקה ואווירה לא חייב להיות בשעות הקטנות של הלילה. 
בבחירה בין לשבת ליד שולחן או בבר אני תמיד מעדיף את האפשרות השנייה והפעם זכינו בברמנית כמעט אישית.
לשרון קוקטייל וודקה ליקר קוקוס וראשן בטעם מרמלדה (37 שקלים) בשבילי צ׳יסר אוזו 12 (17שקלים) לשיפור ההרגשה.  
מעצב מצב רוח
רשרושי האוכל לפתיחה כללו:
3 פרוסות לחמם מחמצת דגנים, צלוחיות של שמן זית, רסק עגבניות מתובל וטחינה דלילה אבל טובה (12 שקלים). 
לחם ומתבלים
סלט ירוק שכלל שעועית, אנדיב, בייבי תרד, מלפפון, בזיליקום , קייל ופירורי לחם ברוטב וינגרט משפיע וביצה רכה למעלה היה מיוחד  ובריא.
סלט ירוק
צלחה דרכנו לפטה כבד עוף טרי ונימוח עם טוסטים קטנים וריבת עגבניות שרי מרתקת, מנה מרטיטה ומומלצת.
צלחה דרכינו
לא צלחה דרכנו עם דג הדניס שגם הוא בלט בעיצוב מרשים אבל עוד כמה דקות בתנור יכלו לעזור לו להיות מעדן מושלם, ולא דג שעדיין שוחה בים, המנה גם לא הייתה מחוברת לתוספות פולטנה אפונה ועגבניות צרובות (74 שקלים)
לא צלחה דרכינו
לא יכולתי שלא להבחין באכזבה של הברמנית שהחזרנו את המנה, 
קרנו פניה של הברמנית מאושר שסיפרתי לה שמנת הסלמון שישב על ניוקי פטריות מבושלות ואפונה הייתה מחוברת כמו דץ דצה בימים של הכבשה שושנה...הסלמון היה ורדרד ועסיסי הניוקי והפטריות חתמו את פסגת היצירה.
פסגת היצירה
המטוטלת המשיכה סטייק אנטריקוט (130 שקלים) הוגש מדמם וקשה ללעיסה. מתוך מנת הספיישלים סגרנו עניין עם שניצל עגל טוב מצופה בקורנפלקס ופנקו (56 שקלים).


קשה ללעיסה
שני צ׳יסרים על חשבון הבית וקינוח משובב נפש שכלל מנות קטנות של מוס שוקולד ,קרם בורלה, שוקולד מריר וחלבה נתנו את אות הסיום לסעודה.
משובב נפש
לידיעה: כשר רבנות, המטבח נסגר בשעה 22.00
לשימור :המנות הטובות
לשיפור :המנות המאכזבות
לסיכום: ימים יגידו אם מדובר רק במכה קטנה בזנב ...