יום שבת, 20 באוגוסט 2016


הום מייד/home made /הנציב 18 שכונת מונטיפיורי ת״א

מלכת השכונה

הסלטים הבריאים כמעט החזירו אותי להיות צעיר ושחור שיער,המרק גונדי הזכיר ארוחות שבת וחג בבית סבתי עליה השלום בשכונת נחלאות בירושלים, צוואר הטלה נשר מהעצם כמו עלים בשלכת. 

מרק גונדי

בדרך למסעדה בשעת ערב מוקדמת חשבתי רק שאני רעב כמו זאב, שאוכל ביתי טוב כמקובל במסעדות פועלים שממוקמות באזור תעשייה מתאים לי אש, והמפגש החברי הצפוי עם כמה מהבלוגרים היותר חביבים עלי יכול להיות מפרה ומהנה, מחברי הטוב הלוחש לסירים שהסיע אותי בג׳יפ האופנתי שלו ביקשתי לא לעשן (לא יכול להתאפק היעקוביקו הזה) תוך הסבר שהעישון מזיק לתאבון.

עם הצוות המוביל

בדרך כלל מיקום המסעדה מעיד על אופי המזון שמתבשל בסירים, ו"בהום מייד" מסתבר התאימו את עצמם ליציאה מהארון של השכונה התעשייתית המנומנמת שצוברת תאוצה של אזור בילויים מתפתח ותושבים צעירים שהגיעו להתגורר במקום.


בעלי המקום זיו גולדשטיין (מנכ״ל מלון הנסיכה לשעבר) והשף יוסי נוראליאן (בעל ניסיון בישראל ובארצות הברית), קיבלו אותנו בסבר פנים יפות והסבירו שהם לא בכיוון של מרק בשר ושניצל (זה לא מה שחשבתי) אלה קונספט של תפריט עונתי ובריא, שהדגש הוא על שילוב קטניות ודגנים מלאים ללא שימוש בטיגון בחומרים לא טבעיים, משתמטתי הבשר יכולים ליהנות ממנות טבעוניות. 
הגיע זמן הטעימות ולאחר קוקטיילים של וודקה אשכוליות וערק עם קרח עלו ובאו מבחר סלטים צבעונים ורעננים: סלט קינואה, שעועית מש חמוציות ועשבי תיבול ,סלט אצות ווקאמה ומלפפונים בטעמים חמוץ מתוק ומעט חריף, סלט מנער לא שיגרתי שמאוד אהבתי בניגוד לבלוגרים האחרים, על הסלטים טחינה כמעט גולמית בתיבול עדין, בורגול ועדשים שחורות עם בטטה ובצל ירוק וירקות ברוטב ויניגרט כבר הייתה הסכמה כללית.
סלטים בריאים
לפני שמרוב מזון בריא אני חוזר להיות צעיר ושחור שיער החלו להגיע מנות עם יותר בשר. השף בעל הפיגמנטים הפרסים החזיר אותי בשנייה לבית סבתי ז״ל בשכונת מחנה יהודה בירושלים כאשר הוגש לשולחן מרק גונדי צהבהב עם טעם וריח נהדרים.
אבל מה שהשאיר אותי באמת עם פה פעור צלי צוואר טלה רך כמו ההגנה של הפועל באר שבע במשחק מול אלופת סקוטלנד, הבשר נשר מהעצם כמו עלים של עצים בשלכת שהשזיפים בציר המושלם השלימו מנה מדויקת וטעימה .
צוואר טלה
לא הייתי שותף למחיאות הכפים לצ׳ילי קון קרנה שהיה מתובל מדי לטעמי בפלפל מעושן ,הביף בורגניון שהיה רך וספוג בטעמים של ציר בקר שום ובצל היה טעים ודרש טבילה של לחם טרי וספוגי.
ביף בורגניון
מבין התוספות החמות הרסה אותי העוגת אורז הפוכה שתפוחי האדמה למעלה היו קרנצ׳ים וטעימים, היה גם אורז לבן ופירה חלבי.
עוגת אורז הפוכה

לקינוח קיבלנו אבטיח קר בפריזורה של ארטיק קרח.


לידיעה: מחיר ארוחה עיסקית שכוללת מנה בשרית (59 שקלים) 

3 סלטים לחם וטחינה (48 שקלים)

 יש גם קיוסק קפה ועוגות בשעות הבוקר

לשימור: חומרי הגלם הטובים וחדוות היצירה 

לשיפור: עיקר הפעילות בשעת השלאף שטונדה (בשעה 17.00 כבר מרימים כיסאות)

לסיכום: משתלב היטב עם השכונה ואזור הבילויים המתפתח, מסעדת פועלים של הדור החדש .

ארטיק אבטיח