יום שני, 25 ביולי 2016

Puzzle food הרוקמים 26 מרכז עזריאלי חולון 

יופי של מזללה- "פזאל פוד"
נער הייתי וגם זקנתי טעמתי מזה ומזה אהבתי ושנאתי,  אבל תמיד מרגש לחזור לאיזו חתיכת בשר צלויה במידה נכונה על פלנצ׳ה לוהטת עם רטבים משפיעים, לחם טרי ובירה קרה.
יש מקומות שהקב"ה נוגע בהם מההתחלה


חזירות
השמועות על המזללה החדשה בעיר הילדים (והקולינריה ?) הגיעו גם אלי חיכיתי קצת ואמרתי יאללה שרון בואי הולכים לאכול...הצצה בתפריט תוך החלפת מבטים רעבים, עם הלוחש לסירים ומשפחתו המקסימה, יצרו אווירה חזירית משהו, קיבלתי התקף רעב ולמרות שהיינו בחברותה האצתי במלצר להגיש מנות פתיחה שהוגשו בצורה מיוחדת וכללו כנפיים בטעם מעושן שונה מהרגיל, כרובית מטוגנת ומגדל טבעות בצל חפות משמן פריכות וטעימות מאוד.
חטיפים
לפחות שנים מתוך שלושת קוראי המסורים מכירים שאצלי בלי איזה צ׳יסר או בירה טובה זה לא הולך..,
הקומבינציה בפאזל מובנת על קנקן בירה סטלה מחבית וכוסות מנירוסטה (48 שקלים) באופן אישי לא מת על הגשת בירה בקנקנים, ביקשתי וקיבלתי כוס מזכוכית.
ערכת בירה מודרנית 
התפריט מורכב משאלון בו אפשר להרכיב את המנה באופן אישי תוך סימון אפשרויות של סוג הבשר והתוספות החביבות עליכם, אפשר גם להזמין מתפריט מובנה שהכין השף דניאל זך.
שרון עשתה v על אנטריקוט מעושן (44 שקלים) עם חסה , איולי לימון ירוק, סלט קולסלאו חמצמץ וחמאת בוטנים חריפה, בלחמניית פרינה.
אני דווקא העדפתי להזמין מהתפריט המובנה סמוקי אנטריקוט (44 שקלים) בתוספות רטבים וירקות כבושים, בלחמניית פרינה מרוקאית, תוספות  בצד של אונטר ריב ואסדו חזה כבש (15 שקלים), היו יותר מסתם תוספות מביניהם חמדתי במיוחד את האסדו חזה כבש, מנה דומיננטית למביני עניין. 
אנטריקוט

הגיע זמן הסיכומים לאורגיה הקולינרית רבת משתתפים, ראשית דוז פואה לשימוש במעשנת שמוסיפה טעם נהדר לבשרים שבהמשך עברו לפלנצ׳ה לוהטת 
רצועות האנטריקוט העסיסיות השתלבו עם הרטבים והלחמנייה שאספה אליה בכישרון רב את הטעמים, יופי של מנה. 
רק כדי שיהיה עוד משהו לכתוב עליו (המנות גדולות ומשביעות), טעמנו מעונג שישי אפשר גם ביום ראשון 
חלה מתוקה קטנה טרייה מרוחה בטחינה ירוקה, שיפוד קבב בקר מעושן עם מינון נכון של שומן כבש תבלינים מלפפון ובצל כבושים.
ואם בא לי בראשון
מכיוון שתפריט הקינוחים עדיין לא מגובש מגישים שם פירות על חשבון הבית.
על חשבון הבית
לידיעה: בעלי המקום הם דוד בובליל וירון אלטיס שהם גם בעלי הרשת האסייתית המצליחה ריבר, אחראי לתפריט השף דניאל זך (הבעלים של אסיה מוניקה)
לשימור: הכל בגדול
לשיפור: אלכוהול וקינוחים 
לסיכום: "אכול ושתו כי מחר נמות"(ישעיהו כב יג)