יום רביעי, 16 במרץ 2016

מזקקת וויסקי ישראלי :מילק אנד אני / התחיה 16 יפו
חלב ודבש
ביקור "במילק אנד אני" מזקקת וויסקי החדשה ביפו, הותיר אותי בפה פעור מול ההשקעה והחלום.
יחד עם חבורה דעתנית, ומומחה מסקוטלנד טעמנו סינגל מאלט ישראלי, וג'ין לבנטיני מתובל, אכן ארץ זבת חלב ודבש.


מסתבר שחלב ודבש מארצנו יכולים להיות גם וויסקי סינגל מאלט כשר וג׳ין מתובל, בשבוע שעבר היה לנו העונג לסייר במזקקת הוויסקי החדשה ביפו, לטעום וויסקי וג׳ין לבנטינים כשרים, ולהתרשם ממרכז המבקרים שנפתח לקהל הרחב. האמת שדי נדהמתי נוכח התעוזה לייצר וויסקי בישראל, ולהתחרות במסורת של הכנת וויסקי במזקקות ותיקות באי הבריטי ובארה"ב .


מההייטק ליצור וויסקי:
מאחורי המיזם של יצור וויסקי בתקופה קצרה יחסית עומדת קבוצת חברים וחובבי וויסקי מתחום ההייטק, יחד  עם משקיעים נוספים שפכו כמה מליונים בדרך להגשמת החלום,
בתחום המקצועי גויס למשימה ד״ר ג׳ימס סואן סקוטי חביב, שנחשב לאחד המומחים בתחום זיקוק הוויסקי ובעל ניסיון במזקקות גלנמורנג׳י, ג׳ים בים ומייקרס מארק.
סואן בנוסף מתמחה במזקקות בוטיק, שהוקמו באקלים חם מה שאומר שיצור וויסקי במקום כזה שחלקו יבש וחלקו לח מאפשר לוויסקי בגרות טובה בזמן קצר, ונותן לו טעם וארומה ייחודיים .
לתפקיד המזקק הראשי נבחר הישראלי בעל הניסיון תומר גורן, שמעיד על עצמו כחובב וויסקי מקצועי (וגם בירה)
סקוטי וישראלי עושים וויסקי
על המזקקה והמוצרים:
המזקקה פועלת כבר 3 שנים במקום בו הייתה ממוקמת בעבר מאפיית אילת, הפתיחה הרשמית בימים הקרובים עם השקת המוצרים הראשונים שכוללים: ניו מייק סינגל מאלט בחוזק של 50 אחוז אלכוהול, בנוסף מהדורה מוגבלת של סינגל מאלט צעיר, שאמור עוד להתיישן וג׳ין מתובל.
סיור במקום מומלץ גם לקהל הרחב, מרתק להסתובב בין מכלי הבישול, התסיסה והזיקוק המיובאים מאירופה, לראות איך מנפצים אגדות על מים זכים ממעיינות מופלאים בעזרת מערכת המים החדשנית.
בחדר החביות אפשר למצוא חביות בורבון אמריקאיות לשעבר לצד חביות שנתקבלו מיקבים ישראלים.


דוד זיקוק גרמני
טעימות:
אחרי שהחברים תיחקרו קצת את ד״ר ג׳ימס שהגיע במיוחד (אנגלית וגם סקוטית היא לא הצד החזק שלי)
הגיע שלב הטעימות. 
וויסקי חזק, וג'ין מתובל


הניו מייק סינגל מאלט היה חזק בתולי ומסקרן
הג׳ין לבנטיני בתוספת תבלינים ים תיכונים כמו אורגנו, זעתר ולימון היה מעט אוריינטלי ונהדר.

לידיעה; המחירים לבקבוק וויסקי 500 מ״ג החל מ 150- 210 ש"ח  
מהדורות אספנים ימכרו במזקקה בלבד.
לשימור: החלום וחדוות היצירה
לסיכום: הסקפטיים לא יאמינו שאפשר לעשות וויסקי טוב בישראל ועוד בשם חלב ודבש...
האופטימיים יאמינו שאחרי ההצלחה של היין והבירות הישראליות הגיע גם זמן הוויסקי.