יום רביעי, 27 בינואר 2016

מתכוני המוכתר/מרק שעועית

בוסתן ספרדי/ אביקס

שכונת אהל משה
בהצגה בוסתן ספרדי שמספרת את סיפורה של השכונה הספרדית אוהל משה בנחלאות ירושלים, יש דיאלוג שמספר על כך שביום רביעי יום הכביסה האמהות היו מעמידות  על הפתיליה סיר אביקס (שעועית), שבבישול איטי של כמה שעות  היה משאיר להם את הזמן הנחוץ לעבודות הבית.
כבן למשפחה ירושלמית שורשית גם אצלנו למרות שהייתה כבר בבית מכונת כביסה,זוהר חדשה, אימי הייתה מכינה מרק שעועית בכל יום רביעי, את המרק היא הייתה מגישה בליווי אורז לבן חם, חמוצים, בצל חי ולחם אלומות שחור.
בשר ועצם
המצרכים הדרושים :
2 וחצי כוסות שעועית לבנה שהושרתה במים כל הלילה.
3 עגבניות אדומות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
1 כפית מלח( גמיש)
1/2 כפית כמון
5 שיני שום
צרור כוסברה קשור 
בצל גדול קצוץ
1/2 קילו בשר שריר/ צלעות( אפשר קצת יותר)
2-3 עצמות מח
4 כוסות מים(להוסיף אם חסר במהלך הבישול)

לסנן
 אופן הכנה:
להרתיח את השעועית לבשל 10 דקות לסנן ולהניח בצד. לסגור בטיגון קל את הבשר והעצמות ולהניח גם אותם בצד. לטגן עם מעט שמן את הבצל בסיר הבישול, להוסיף את השום התבלינים לערבב ולהוסיף את העגבניות והרסק, להשאיר  על אש נמוכה 10 דקות להוסיף את השעועית הבשר והמים.
להרתיח הכל, להנמיך את האש, ולחכות בסבלנות לפחות שעתיים עד שהמרק מוכן.
להכין:  אורז חם, חמוצים, בצל ולאכול בהנאה גדולה.

ארוחה חגיגית


אם אני יכול גם אתם יכולים!