יום ראשון, 27 בדצמבר 2015

מתכוני המוכתר/לפת כבושה

מתכוני המוכתר/שלרם

חורף הוא זמן טוב כדי ליהנות מנפלאות הלפת הכבושה או המבושלת , קבלו מתכונים נהדרים לירק הבריא, שמכיל מנה נדיבה של סיבים תזונתיים וויטמינים.
לפת כבושה
הטעם הנהדר והמעורר תאבון, הצבע האדום העז וקלות ההכנה גורמים לי להכין ולהתלהב כל פעם מחדש.

המצרכים:
4 יחידות לפחות של לפת בינונית
1 יחידה סלק( לתוספת צבע)
מלח גס, מים וחומץ 

אופן ההכנה:
שוטפים את הלפת והסלק לא מקלפים וחותכים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
מכניסים לצנצנת זכוכית או פלסטיק, 
מוסיפים מים ומלח ( כפית מלח על כל כוס מים) 
סוגרים מחכים כשבוע, מכניסים למקרר ומתחילים לאכול.

אדום אדום
לפת מבושלת/ שלרם
תנור הנפט הישן
בילדותי בחורף היינו מתקבצים בסלון הבית צופים בשידורי הערוץ הראשון והיחיד, על תנור נפט אימי הייתה שמה בעזרת מתקן מיוחד סיר עם לפת, שהייתה מתבשלת לאט לאט על האדים, בזמן שהלפת הייתה מבושלת היא הייתה מוסיפה מלח פלפל שחור, ומגישה את המעדן המחמם בעל הטעם המיוחד לשולחן.
בשוק התקווה יש עד היום מקומות בהם עדיין אפשר לקבל את הנשנוש העיראקי המיוחד שקרוי בפיהם שלרם

אופן ההכנה:
לוקחים לפחות 4 יחידות לפת בינונית, שוטפים היטב  מניחים בסיר , מוסיפים מים שמכסים  את חצי הלפת ומבשלים על אש נמוכה, (על האדים), עד שהלפת מוכנה, (לפחות שעה וחצי),  אם צריך מוסיפים מעט מים.
להגשה: חם חם עם מלח אטלנטי, אפשר גם פלפל שחור וצ׳יסר ערק.
מתבשל באדים
חם חם, מוכן

אם אני יכול גם אתם יכולים!