יום רביעי, 2 בדצמבר 2015

מתכון קל לזיתים כבושים ומקומטים


זיתים רבותי, זיתים


זיכרון ילדות עם מערבולת של טעמים ורגשות, מארוחת ערב בשכונת ואדי ג׳וז בירושלים המזרחית, בדרך למתכון לכבישת זיתים נהדרים קרנצ׳ים עסיסיים, שמתפוצצים בפה, ומשדרגים כל ארוחה. 


ההנאה שבקטיף
הבוקר הבן שלי יקיר, התקשר ואמר שהזיתים שהכנתי נהדרים
התרגשתי מאוד מכיוון שהחודש האזכרה של אבי יעקב מוכתר ז"ל , שהיה נוהג בכל שנה לכבוש כמות גדולה של זיתים נהדרים, ולחלק לכל המשפחה. זה הזכיר לי שבילדותי התארחנו אצל משפחה ערבית בשכונת ואדי ג׳וז בירושלים המזרחית, ובעוד אבא שלי מחכה שיגמרו לצבוע לו את רכב הדופין בכלום כסף באחד המוסכים שבסביבה, הוזמנו לארוחת ערב, אלו היו ימים של שקט, אפשר היה להסתובב בירושלים המזרחית ממש כמו בתל אביב, ואף אחד לא חשב שיבוא יום ויזרקו עלינו אבנים. בזמן שחיכינו לארוחת הערב, אם הבית פרסה שטיח על הרצפה, שבמרכזו מפה ומיד החלה לפזר:  לבנה תוצרת בית, ביצים רכות, ירקות, פיתות חמות וזיתים שבורים, אך איזה זיתים נהדרים!!
ככה ישבנו על השטיח, ונהינו מארוחת ערב פשוטה וטעימה.

לימים אבי הצליח לשחזר את הטעם המיוחד של הירוקים השבורים, שהיו מתפוצצים בפה, ומשדרגים כל ארוחה לארוחת מלכים.

אם גם אתם רוצים להכין זיתים נהדרים בכלום זמן אז... 
קבלו מתכון קל ופשוט להכנה:

מצרכים:
זיתים טריים וחלקים, בכל צבע אפשרי
שני לימונים שטופים
מלח גס
פלפל יבש חריף
מי ברז רתוחים שהתקררו
בצנצנת זכוכית

את הירוקים אני שוטף היטב, ומול הטלוויזיה כריפוי בעיסוק חורץ אותם בסכין בעדינות, ומשרה אותם במים.
את המים יש להחליף בכל יום במשך עשרה ימים
לאחר מכן, אני מסנן ומכניס את הזיתים לצנצנת זכוכית נקייה

אופן ההכנה:
על כל כוס מים, מוסיפים כף מלח
פרוסות מלימון גדול טרי
פלפלים חריפים אדומים יבשים בהתאם לטעם האישי. (לא ממליץ להגזים)
לסגור עם מעט שמן זית למעלה, ומדי פעם לפתוח כדי לשחרר לחץ.

אחרי שבועיים אפשר להתחיל לאכול זיתים קרנצ'ים מפוצצים בשמן, טובים לבריאות ומומלצים לשדרוג כל ארוחה, או לצד איזה צ׳יסר וודקה קפוא, זה הזמן גם לחלק לצנצנות קטנות, אפשר גם לתבל בהתאם לטעם האישי בפלפל אנגלי, בזיליקום, שום ושמן זית (חובה), ולחלק לאהובים שלכם

זיתים שחורים מקומטים:
שלב א' - יש לשטוף את הזיתים במים להכניס לכלי רחב אפשרי מפלסטיק, ולהוסיף בנדיבות רבה מלח גס.
שלב ב' -  לכסות  בשקית ניילון פשוטה, ולהניח מלמעלה משהו כבד  (אני בחרתי בשתי אבנים).
שלב ג'  - מדי יום יש לערבב ולנקז נוזלים לאחר 10 ימים אפשר לנער מהמלח ולהתחיל לאכול
לכסות במלח גם
אפשרות שנייה: 
להכניס את הזיתים לחיתול או בד נושם ,להוסיף מלח גס בנדיבות לסגור ולקשור בצורה שהנוזלים יוכלו לטפטף, כעבור 10 ימים אפשר להתחיל לאכול, וליהנות מזית טרי, ומפתה.


שחורים ויפים


 אם אני יכול, גם אתם יכולים!