יום שני, 28 בספטמבר 2015

מתכוני מוכתר העיר

המבורגר ביתי שילדים ומבוגרים אוהבים.



מבחינתי, המבורגר נמצא בתודעה כמזון מהיר פשוט וקל להכנה, ככה גם אני מקפיד להכין קציצות עסיסיות מגרות ומאוד מומלצות.

המרכיבים:
חצי קג' בשר צלעות טחון פעם אחת. 
1 בצל קטן חתוך קטן ומטוגן.
1 כפית שטוחה מלח אטלנטי. (או לפי הטעם)
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס (או לפי הטעם)
1 כף סודה רגילה לשתייה, או רבע כפית אבקת סודה לשתייה.
ההמבורגר מוכן לצלייה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכבים ולשים היטב, מכינים קציצות בגודל הרצוי, חשוב לתפוח על הקציצות כדי להוציא מהם את האוויר.
שהקציצות מוכנות יש להכניס לפחות לשעתיים למקרר, מחממים מחבת סטייק או מחבת כבדה, מוסיפים מעט שמן (רצוי מתרסיס), וצולים את הקציצות עד למידת הצלייה הדרושה. 
בנושא לחמניות המבורגר, אני מעדיף את אילו של לחם תושייה, אבל כל לחמנייה אחרת בתנאי שתהייה אוורירית תתקבל באהבה.
אפשר כמובן לשדרג עם רטבים, חסה, עגבנייה, טבעות בצל, מלפפון חמוץ, פטריות וביצת עין.
אם אני יכול, כולם יכולים!