יום חמישי, 20 באוגוסט 2015

מתכוני מוכתר העיר

 סלט במיה צבעוני ומגרה

רבים שיגועי הבמיה, היא מתחילה כפרח צהוב הפורח רק יום אחד, ומתקדמת לפרי מחוספס רירי ועוקצני אבל, עם מעט השקעה, ורצון אפשר להכין ממנה מגוון של יצירות קולינריות מרהיבות.
השבוע הגעתי לצהריים אצל אמא שלי, ומצאתי סלט במיה חדש ומעניין, בעודי מחכה למנה הראשונה חיסלתי חצי קערה של  סלט במיה קראנצ'ית מופלאה, כמובן שלא יצאתי משם בלי המתכון, וכבר הספקתי להכין בבית. 

הבמיה צריכה להיות טרייה לא פגומה, וללא שערות עוקצניות.
יש לשטוף את הבמיה בקערת מים, להעביר למסננת גדולה ליבוש (אפשר גם בשמש), לאחר שהבמיה מוכנה מורידים לה בעזרת סכין בעדינות את הקצוות.
כעט אפשר להכין את הסלט, או לשמור במקפיא.

סלט צבעוני וממכר
המצרכים:
ארבע כוסות במיה
1 כפית מלח אטלנטי
מיץ סחוט מלימון אחד גדול
פלפל חריף קצוץ דק (לפי הטעם)
4 כוסות עגבניות שרי חצויות
רבע כוס צנוברים מטוגנים קלות
חצי חבילה נענע קצוצה (ללא הגבעול)
4 שיני שום כתוש
5 כפות שמן זית
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה:
מקפיצים את הבמיה במעט שמן תוך כדי ערבוב על להבה גבוהה עד שהבמיה משחימה מעט, מוצאים מהסיר בעזרת כף מחוררת, ומניחים בקערה גדולה, ובעודה חמה מוסיפים את כל החומרים ומערבבים.
אם אני יכול גם אתם יכולים!
לא לשכוח להוריד את הראש
בריא וטבעוני