יום שלישי, 4 באוגוסט 2015

ביקורת מסעדות/גיליז מסעדת שף

גיליז החדשה/חשמונאים 105 תל אביב

סביצ'ה דניס טרי טרי, קבב רומני בטעם של פעם, תבשיל עגל עסיסי וקינוח ביתי. 

גיליז, של השף גילי פפמרן, נולדה בירושלים עברה לנמל תל אביב, וכעבור שלוש עשרה שנים החליט פפרמן שמספיק לו במעוז הקקופוניה והטראש, והוא עבר למקום חדש, ושקט יותר במרכז העיר.
כיאות לעסק משפחתי פפרמן אשתו והילדה, מלווים את האורחים ביחס אישי בחיוך ובשקט מקצועי, מסביבנו היו אנשים שמחים ומבושמים, גם אנחנו ביקשנו כוס יין הבית (איטלקי) וכוסית אוזו (יווני), אחרי לגימה טובה, ושיפור ניכר במצב הרוח עלו ובאו מנות הפתיחה.
גילי יוצא מהמטבח

סלט עלים (42 ש"ח)
חסה ערבית, עלים ירוקים,  גבינת פרמז'ן קרוטונים ושימוש מעט מוגזם של רוטב וינגרט (שמן זית חרדל דבש לימון מלח ולפלפל שחור), אבל גם כך הטעמים החזקים והבגט קלאסי קריספי מבחוץ, שנאפה במקום הבשילו למנה נחמדה.

סביצ'ה דניס (54 ש"ח)
פילה הדניס היה דק דק טרי טרי מבושל בשמן זית לימון ועירית, מנה קלה מרעננת וטובה
דק דק טרי טרי

קבב רומני (54 ש"ח)
קומבינציה שהעיפה אותי לזמן ותקופה אחרת, עם פחות שיער לבן, ותשוקה לדברים חדשים. באותם ימים הייתי אוהב לבקר אצל "מישו" במקום המיושן ביפו, ולאכול קבב רומני נהדר אותו הייתי שוטף בשפריץ סודה מסיפולוקס ויין לבן. הקבב של גיליז שיחזר את הטעמים הישנים הקציצות היו נפוחות ועסיסיות מתובלות בפלפל שחור מלח ושום, שנערי הליווי הם מלפפון חמוץ עגבנייה צנונית, וחרדל דיז'ון.

זכרונות מיפו

סינטה (62 ש"ח)
פרוסות הסינטה, שהיו תוצאה של סטייק שעבר גריל, ורק אחר כך נפרסו, היו טעימות מאוד, וקלות לעיקול.

שוק עגל (99 ש"ח)
בשביל לאכול בקיץ שוק עגל בשרני, ומלא שומן צריך מזגן חזק, ותאבון בריא אבל די במפתיע הצלחנו להתגבר על התבשיל, שבילה כמה שעות טובות בתנור, והורטב בציר יין  תבלינים וירקות שורש, הבשר התקלף מהעצם כמו ארטישוק מבושל, והחליק בגרון כמו מרשמלו משובח ממדורת ל"ג בעומר.
החליק בגרון כמו מרשמלו משובח

מתפריט הקינוחים בחרנו במאפה תפוחים (36 ש"ח) עם גלידת וניל ורוטב אגסים. קינוח לא מתוחכם או מתנשא בטעם  ויצור ביתי.
מאפה תפוחים

לשימור: המרץ והתשוקה של משפחת פפרמן  
לשיפור: הבנה טובה יותר במשקאות מעצבי מצב רוח
לידיעה: מקווים שעבודות הרכבת הקלה לא יפריעו
לסיכום: ONE MAN SHOW