יום ראשון, 26 ביולי 2015

בירה ביתית

קרמזינה על גלגלים

הכל על קורס קצר להכנת בירה ביתית, זה לא יקר, מעניין ומומלץ למפגשים ואירועים חברתיים.

ביקור במרתף האפלולי של המרכז לבירה ביתית (המצודה 18 אזור) היה מעניין ומרתק. נפעמתי  מחומרי הגלם והציוד. טעמתי ממגוון סוגים של בירות טריות קרות מתובלות ומוגזות היה טעים היה טוב, תפסתי ראש טוב על הכיפאק.

עם התפתחות ענף הבירה בישראל, ומגוון עצום של בירות מכל העולם, הגיע הזמן של המבשלות הביתיות הקטנות, כשהטרנד החדש הוא הכנת בירה ביתית. 
כחובב משקה הזהב הגעתי למרכז לבירה ביתית (המצודה 18 אזור), שם פגשתי את הדס קרמזין ורשף רובנשטיין , שחברו להרכב שמעביר קורסים להכנת בירה באירועים ומפגשים פרטיים ברחבי הארץ.


קרמזין, דמות מוכרת באזור חוף אשקלון, החלה לבשל בירה מתוך סקרנות ואהבה למשקה המקציף, לאחר שקטפה מחמאות החליטה להתחיל להעביר את הנושא בצורה מסודרת, ולצורך העניין היא חברה לרובינשטיין אותו היא הכירה בעת שרכשה ממנו חומרי גלם להכנת הבירה שלה.



קרמיזין בעבודה
בירה בהכנה

רשף הוא בנו של אפרים רובינשטיין יבואן ותיק של חומרי גלם לבירה עבור החברות הגדולות בישראל, לאחר שרשף סיים את לימודי טכנולוגיות המזון הוא חבר לאביו, והקים את המרכז, בנוסף לעובדה שרשף מספק את כל הציוד וחומרי הגלם לבשלני הבירה, הוא גם מאסטר שף למתכונים.


מאסטר שף






בירה תוצרת בית
                                 קורס:
שני מפגשים ללימוד הכנת בירה עולה 520 ש"ח לאדם. 
מחיר ערכה רב פעמית להכנת בירה 390 ש"ח. 
חומרי הגלם להכנת 20 ליטר עולים בין 120-150 ש"ח.
רובינשטיין: "היתרון בהכנת בירה ביתית שהבירה טרייה, היא לא מסוננת לא מפוסטרת, ואפשר לפקח על הטעם ואחוזי האלכוהול".

לחיים, חברים לחיים.