יום שישי, 5 ביוני 2015

קציצות בשר  בעגבניות משמישים וצימוקים
 מתוך הספר  היצירתי "עסיס רימוני" (בהוצאת דני ספרים) שכתבה אחותי איריס פורת.
לקציצות הבשר:
500 גרם בשר בקר טרי מסוג צלעות טחון פעם אחת.
2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות.
2  ביצים
1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס.
2 כפות פירורי לחם.
1 כפית מחוקה מלח.
3 כפות צנוברים מטוגנים עד להצהבה.
לרוטב:
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות.
רבע כוס שמן.
5 עגבניות אדומות טחונות במעבד מזון בקליפתם.
1 כפית מלח.
רבע כפית ציפורן טחון.
רבע כוס יין לבן יבש  
3 כפות סוכר חום.
10 משמישים חצויים.
רבע כפית פלפל לבן
חצי כוס צימוקים צהובים
חצי כוס זנגביל מסוכר פרוס.
להכנה:
לקציצות הבשר לשים את החומרים יחד ומניחים בצד  לחצי שעה.  קציצות עגולות כמו כדורים ומטגנים בשמן עד לקבלת גוון חום.
להכנת הרוטב – מאדים בסיר עמוק את הבצל והשמן, וכשהבצל שקוף מוסיפים את השאר המרכיבים. מבשלים את הרוטב בסיר מכוסה כ-20 דקות.
מכניסים פנימה את כדורי הבשר, מכסים ומבשלים 30 דקות נוספות על להבה בינונית.
טעים להגיש ליד בורגול עבה מבושל. על כל כוס בורגול 1 ורבע כוסות מים רותחים ומלח כמובן.

 אל תפסלו מתכון בגלל מרכיבים שנראים בעיניכם משונים, אתם חייבים לנסות פעם אחת לפני שתחליטו אם השילוב מוצא חן בעיניכם, ואני בטוח שתופתעו לטובה.