יום שישי, 26 ביוני 2015


אלכוהול

פסטיבל הקוקטיילים

פסטיבל הקוקטיילים הראשון בישראל במתחם התחנה בתל אביב, קבלו גם כמה תפריטי קוקטיילים קלים ועושים את העבודה

ב- 2-1 ליולי יחגגו במתחם התחנה את פסטיבל הקוקטיילים הראשון, לצורך העניין ביקרתי בקורס מיקסולוגים של "זמן אמיתי", היה מעניין לשמוע על התפתחות הנושא בישראל, ומסתבר שגם אצלנו הפנימו שבשביל קוקטייל טוב שווה  להשקיע. הברים האופנתיים החלו להעסיק מיקסולוגים שהעלו את איכות הקוקטיילים תוך השקעה ביצירתית ובחומרי הגלם, בנוסף  לאלכוהול משובח משתמשים גם בסירופים מפירות טריים, צמחי תבלין ותבלינים, עיצובים מרשימים ויבוא של מכונות קרח מיפן.
קוקטייל מוצלח צריך להיות מאוזן בטעמים, יצירתי, ומשמח.

קבלו כמה תפריטים קלים ונגישים על בסיס וודקה איכותית.


קוקטייל וודקה רימונים וחמוציות מנוער

60 מ"ר וודקה רימונים
60 מ"ר מיץ חמוציות
תות לקישוט

אופן ההכנה:
מנערים את הוודקה ומיץ החמוציות בשייקר עם קרח ומסננים לכוס איי בול (גבוה) מקוררת מקשטים בתות.

קוקטייל לימונדה ונענע

40 מ"ג וודקה מלון
120 מ"ג לימונדה
עלי נענע

אופן ההכנה:
מוזגים את המרכבים לכוס  לוו בול (הנמוכה הישנה והטובה) עם קרח מערבבים ומגישים

קוקטייל אננס

50 מ"ג וודקה אננס
ג'ינג'ר אייל
פלח לימון לקישוט

אופן ההכנה
מוזגים את הוודקה לכוס בלון עם קרח, מוסיפים ג'ינג'יר אייל
ופלח לימון
לסיכום: המרכיבים שבמתכונים הם להכנה בסיסית בלבד, וכל אחד יכול לבצע שינויים יצרתיים בהתאם למצב הרוח ולחומרים הנגישים.